Više od kućnog bioskopa – novi Sony Blu-ray plejeri

Kompanija Sonypredstavila je na CES sajmu nove Blu-Ray Disc plejere koji donose luksuzno bioskopsko iskustvo u vašu dnevnu sobu. Ovi uređaji ne samo da će obradovati sve filmofile slikom vrhunskog kvaliteta, već će svaku scenu dočarati i odličnim zvukom.

Novi UHP-H1 plejer je prvi Sony plejer zavideo i audio sadržaj visoke rezolucije. Ovaj uređaj omogućava reprodukciju čistog i realističnog zvuka, bilo da slušate sadržaj sa CD-a, Super Audio CD-a, Blu-Ray diska, lokalne mreže ili onlajn servisa za strimovanje muzike. Sa plejerom možete povezati i USB memoriju sa fajlovima u visokoj rezoluciji, dok vam ugrađene aplikacije kao što je Deezer nude mogućnost za pretragu muzičkih lista. Uz opciju povezivanja sa bežičnim Multi-room sistemima pomoću funkcije SongPal Link, isti sadržaj možete da puštate preko bežičnih zvučnika u svakoj prostoriji.

UHP-H1_ fotografija br. 1

Zahvaljujući izuzetno čvrstom Frame and Beam kućištu dizajniranim tako da umanjuje mehaničke vibracije postiže se izvanredan kvalitet zvuka i prikaza. Plejer je kompatibilan sa nizom audio kodeka, pa možete uživati u jasnom zvuku fajlova visoke rezolucije kodiranih u kvalitetu 192kHz/24-bit i Double DSD formatu (5,6MHz). Dvokanalni analogni audio izlazni signal koji ide do hi-fi pojačala, zvučnika kućnog bioskopa ili TV trake sa zvučnicima reprodukuje se putem veoma preciznog 32-bitnog 768kHz audio DAC formata koji obezbeđuje jasan, realističan zvuk.

Većina Blu-ray plejera šalje i audio i video signale do televizora preko istog HDMI priključka, međutim, model UHP-H1 može da ih odvojii pošalje preko odvojenih HDMI priključaka sa ciljem smanjivanja elektromagnetnih smetnji za još bolji kvalitet zvuka. Tu je i Audio Direct funkcija koja daje prioritet audio signalima, gasi video izlaz plejera, kao i ekran prednjeg panela za vrhunski kvalitet zvuka i potpuni užitak.

Pročitajte i tekst:  Sony i Profoto razvijaju inovativnu platformu za fotografe

Ugrađena Bluetooth tehnologija omogućava vam da u privatnosti uživate u filmskoj muzici, numerama sa diska ili muzičkih servisa uz par bežičnih slušalica, a kako Sony LDAC tehnologija utrostručuje količinu podataka prenesenih preko Bluetooth mreže, zvuk je izuzetno detaljan čak i tokom bežičnog slušanja.

Bilo da gledate filmove, slušate omiljeni CD ili pesme u MP3 formatu, DSEE HX tehnologija proširuje frekvencije uzorkovanja audio izvora i njihovu dubinu preko originalnih vrednosti približno do kvaliteta HD zvuka pružajući veću vernost i frekventni raspon zvuka.

Kvalitet video sadržaja takođe nije zanemaren, jer model UHP-H1 poboljšava kvalitet Blu-ray filmova u Full HD rezoluciji na 4K 60p format, dok funkcija Super Bit Mapping V dodatno unapređuje prikaz i unosi živopisnost u vašu filmsku kolekciju.

Kompanija Sony predstavila je i model BDP-S6700 sa funkcijom povećanja rezolucije Blu-Ray filmova na 4K UHD prikaz. Takođe, ovaj plejer se može jednostavno uklopiti u bežični Multi-room sistem uz funkciju Song Pal Link, a nudi i pristup servisima za strimovanje muzike kao što je Deezer. Za poseban ugođaj, na raspolaganju je Bluetooth standard koji uz LDAC tehnologiju pruža detaljan zvuk i preko bežičnih slušalica.

Novi UHP-H1 plejer za audio i video sadržaj visoke rezolucije, kao i BDP-S6700 Blu-ray plejer sa funkcijom povećavanja rezolucije na 4K biće dostupni od polovine 2016. godine. Pune specifikacije uređajaUHP-H1 možete pogledati ovde, dok specifikacije uređaja BDP-S6700 možete videti ovde.