Vlasnici Moto telefona dobijaju nadogradnju na Android 7.0 Nougat

Kompanija Lenovo zvanično je objavila da će svi vlasnici Moto Z telefona dobiti nadogradnju na Android 7.0 Nougat operativni sistem. Novi verzija ovog operativnog sistema dostupna je od 11. decembra.

moto-z
Android 7.0 Nougat unapređuje mobilno iskustvo sa novim opcijama za multitasking, efikasnijom kontrolom notifikacija, boljim čuvanjem podataka, novim emotikonima i drugim opcijama. Jedna od dugo očekivanih opcije jeste brzo prebacivanje između aplikacija. Takođe, Android Nougat podržava pregled sa više prozora, tako da korisnici mogu istovremeno da koriste dve aplikacije na istom ekranu.

Kada su u pitanju poslovni korisnici Android operativnog sistema, nova verzija operativnog sistema im omogućuje da pomoću jednog klika uključe ili isključe aplikacije koje koriste za posao, kao i njihove notifikacije, kako bi napravili ravnotežu između poslovnog i privatnog života.

Nova verzija Android operativnog sistema daje korisnicima veću kontrolu nad notifikacijama, i omogućuje im da izvrše podešavanja jednostavnim dodirom na notifikaciju (dugim držanjem na notifikaciju). Korisnici sada mogu da utišaju ili blokiraju buduća obaveštenja sa različitih aplikacija direktno preko notifikacija. Pored toga, takođe mogu brzo da odgovore na poruke direktno preko notifikacija.

Međutim, ovo su samo neka poboljšanja na novom Android 7.0 Nougat operativnom sistemu.

Prisutne su i promene u vezi sa Moto Mods dodacima:

  •   Moto Display u „landscape“ režimu: Korisnici sada mogu da koriste Moto Display u „landscape“ režimu kada je njihov telefon povezan sa Moto ModTM dodatkom.
  •   Hasselblad TrueZoom podešavanja: Telefon će zapamtiti poslednja podešavanja koja su izabrana prilikom korišćenja Hasselblad TrueZoom Moto ModTM dodatka.
  •   Senzor za otisak prsta za zaključavanje ekrana: Novi operativni sistem sada daje korisnicima mogućnost da uključe ili isključe opciju za zaključavanje ekrana dok je on upaljen, dodirom senzora za otisak prsta.
Pročitajte i tekst:  ISE 2018 Uživo: Epson predstavio novu seriju osnovnih laserskih projektora za sale za sastanke i predavanja

Uz novu verziju Android 7.0 operativnog sistema, Moto Z je jedan od retkih pametnih telefona koje je u potpunosti kompatibilan sa VR platformom “Daydream” kompanije Google. Pametni telefoni koji su kompatibilni sa Daydream platformom kreirani su za VR iskustvo visoke rezolucije, napredne grafike i unapređenih senzora koji precizno detektuju položaj glave.