Wiko View 2 – Naslednik najprodavanijeg Wiko telefona

Nakon izuzetno dobro primljenog View telefona, kompanija Wiko je nedavno predstavila i njegovog direktnog naslednika – Wiko View 2. U pitanju je telefon sa ekranom preko cele površine prednje strane, dijagonale 6 inča i odnosa stranica 19:9. Zbog velike površine ekrana tu je i nezaobilazan „zub“ ovog puta u obliku polukruga koji okružuje prednju kameru telefona. Inovativni korisnički interfejs napravljen je tako da se informacije postavljaju sa gornje strane, levo i desno od pomenutog zuba, iskorišćavajući taj deo ekrana na najbolji način i ne trošeći prostor ostatka.

Wiko View 2 je jedan od „onih“ modela telefona prilagođenih mlađoj generaciji, pa u skladu sa time dosta pažnje posvećuju selfijima. Zato je kod ovog modela prednja kamera veće rezolucije od zadnje (16 MP, naspram 13 MP). Automatski HDR obezbeđuje da selfi fotografije budu u najboljem mogućem kvalitetu i vizuelno veoma atraktivne u bilo kom ambijentalnom osvetljenju. Uz to, kamera automatski smanjuje zamućenje i šum slike zahvaljujući mogućnosti instant obrade više kadrova (Instant Multi-frame processing), kao i “Blurless” funkciji. Instant obrada više kadrova radi na principu što se fotografiše pet fotografija jedna za drugom, a algoritam odabira najbolju koju snima. Zadnja kamera poseduje video stabilizaciju koja obezbeđuje kvalitetne i mirne video snimke bez podrhtavanja.

Telefon je zasnovan na osmojezgarnom procesoru na 1.4 GHz. Radna memorija je 3 GB, a skladišna 32 GB. Ugrađena baterija od 3.000 mAh obezbeđuje ceo dan rada. Od dodatnih funkcija pomenuli bismo “Face Unlock” – prepoznavanje lica za otključavanje ekrana. Ova funkcija se automatski aktivira nakon detekcije pokreta, tako da vlasnik telefona ne mora da razmišlja o tome kako će mu pristupiti – Wiko View 2 će mu uvek biti dostupan i otključan, dok drugi korisnici neće biti u mogućnosti da rade na njemu. A u svetlu sve veće upotrebe mobilnog telefona za plaćanje računa, zgodno je znati da ovaj model ima i NFC koji obezbeđuje plaćanje poput beskontaktne platne kartice.

Pročitajte i tekst:  Ovo je optički najnaprednije staklo otporno na ogrebotine "Corning Gorilla Armor", koje koriste najnoviji Samsung telefoni

Kontakt: rs.wikomobile.com

Cena: 30.000 din.

Detaljne specifikacije:

Ekran 6“, IPS, HD+ 720 x 1528 px,
CPU Qualcomm Snapdragon 435 MSM8940, osam jezgara 1.4 GHz, Cortex-A53
GPU Adreno 505
Memorija 3 GB RAM, 32 GB skladišna, proširiva sa Micro SD karticom (do 128 GB)
SIM Hibridni Dual SIM (Nano SIM + Nano SIM, ili Nano SIM + Micro SD)
Baterija Li-Po, 3000 mAh
Kamere Prednja: 16 MP

Zadnja: 13 MP

OS Android 8 Oreo
Ostalo Face Unlock, NFC
Dimenzije 154,5 x 72 x 8.3 mm
Masa 153 g