Wiko View 2 Plus – Novi francuski adut u niskoj cenovnoj klasi

Francuska kompanija Wiko, iako nije dugo prisutna u Srbiji, pozicionirala se kao proizvođač jeftinih, a kvalitetnih telefona. Wiko View 2 Plus je svetsku premijeru doživeo na sajmu IFA 2018 i od tada uspešno krči put do različitih tržišta. Iako se u Srbiji još uvek nije zvanično pojavio, Wiko View 2 Plus smo dobili na test zahvaljujući predstavništvu Wiko kompanije za Srbiju. Istom prilikom dobili smo i potvrdu da će se ovaj interesantan model uskoro pojaviti i u prodaji u domaćim prodavnicama.

Wiko View 2 Plus je interesantan po mnogo čemu. Zadnja strana telefona ostavlja veoma atraktivan utisak prelamanja svetlosti, a pored kamera, tu se nalazi i skener otiska prsta. Na ekranu sa prednje strane, dijagonale 5.93 inča, i odnosa stranica 19:9 nalazi se široki izrez („zub“), a rezolucija ekrana je 720 x 1512 piksela. Inače, ovaj telefon omogućava i otključavanje telefona putem prepoznavanja lica. Na zadnjoj strani nalaze se i dve kamere rezolucije po 12 MP, dok se na prednjoj strani nalazi jedna kamera rezolucije 8 MP. Kvalitet fotografija je bolji od proseka u klasi, a i video snimci su odličnog kvaliteta zahvaljujući stabilizaciji prilikom snimanja.

S obzirom na cenovnu klasu telefona bilo je očekivano da se u njemu nađe tzv. entry-level čipset (Snapdragon 450), koji je potpomognut sa Adreno 506 GPU-om. Iako nije brzinski šampion, ovaj čipset se odlikuje malom potrošnjom, što u kombinaciji sa baterijom kapaciteta 4.000 mAh, donosi dvodnevnu autonomiju. Pri tome, možete da očekujete i solidno igračko iskustvo u većini danas popularnih igara. Telefon ima 4 GB RAM-a i 64 GB smeštajnog prostora. Njega je naravno moguće povećati putem MicroSD kartice (kapaciteta do 256 GB), a interesantno je da Wiko View 2 Plus omogućava da se koriste i dve nano SIM kartice i dodatna memorijska kartica istovremeno. To je funkcionalnost vredna hvale, jer se praktično ne sećamo kada smo (i da li smo uopšte) do sada videli neki drugi pametni telefon koji nema hibridno SIM podnožje.

Pročitajte i tekst:  Testirali smo Wiko View3 – Optimizovan za dugotrajnu autonomiju

Suštinski, radi se o telefonu koji verno prati Wiko filozofiju – kvalitetan hardver, solidne performanse uz nisku cenu. U tom kontekstu (s obzirom da se očekuje da će Wiko View 2 Plus koštati oko 250 evra na našem tržištu), ovo je telefon koji će se pozicionirati kao jedan od atraktivnih takmaca u niskom cenovnom rangu.

Kontakt: rs.wikomobile.com

Specifikacije:

Ekran 5.93“, 19:9, 720 x 1512 px, IPS
CPU Qualcomm Snapdragon 450, Octa-Core 1.8 GHz, Cortex-A53
GPU Adreno 506
Memorija 4 GB RAM, 64 GB storidž, proširivo preko MicroSD kartice do 256 GB
SIM Dual nano SIM
Baterija 4.000 mAh
Kamere Zadnje: 12 MP + 12 MP; Prednja: 8 MP
OS Android 8.1 Oreo
Dimenzije 153.4 x 73.2 x 8.6 mm
Masa 166 g