Wiko View 2 Pro – Ozbiljan takmac u srednjoj klasi

Nedavno smo vam predstavili Wiko View 2, telefon koji je dodatno unapredio performanse svog prethodnika – Wiko View modela. U oba slučaja smo napomenuli da se radi o više nego solidnim i upotrebljivim telefonima, koji spadaju u svima dostupan cenovni rang. Sada nam je na test stigao Wiko View 2 Pro, koji predstavlja tehnički unapređeni i prošireni Wiko View 2 model.

Osnova oba telefona je ista. Veliki ekran dijagonale 6 inča i odnosa stranica 19:9, sa sada već popularnim “usekom” u kome se nalazi prednja kamera, tako da deluje veoma atraktivno. Slika je odlična i dobro je vidljiva u svim uslovima osvetljenja. Generalno, dizajn oba modela je veoma sličan, a razlike se kriju u unutrašnjosti.

Za početak, zadnja kamera ima malo veću rezoluciju (16 MP), pa je sada po tom osnovu izjednačena sa prednjom, što je bio jedan od kurioziteta Wiko View 2 modela koji poseduje veću rezoluciju na prednjoj kameri. U telefon je ugrađen i brži čipset, Snapdragon 450, i više memorije, pa su i performanse telefona još bolje. Ovaj model poseduje 4 GB RAM-a, kao i 64 GB smeštajnog prostora što će biti sasvim dovoljno za rad i za čuvanje podataka. Naravno, prostor za podatke može da se proširi i putem MicroSD kartice, s tim što se tada gubi mogućnost ubacivanja dve SIM kartice. Uglavnom, na Antutu testu dobili smo rezultat od 68317 poena, što je sasvim solidan skor za telefon srednje klase. Ugrađena baterija od 3000 mAh izdržava nešto duže od jednog dana, što je na nivou proseka.

Pročitajte i tekst:  Motorola pokreće novi projekat koji će promeniti način na koji koristimo telefone

Sve u svemu zaključak je da se radi o kvalitetnom i lepo dizajniranom smart telefonu, ali po  prihvatljivoj ceni koju prosečan korisnik može da priušti.

Kontakt: rs.wikomobile.com

Specifikacije:

Ekran 6“ IPS LCD, 19:9, 720 x 1528 piksela
CPU Qualcomm SDM450 Snapdragon 450, Octa-core 1.8 GHz Cortex-A53
GPU Adreno 506
Memorija 4 GB RAM, 64 GB storidž
SIM Hibridni Dual SIM
Kamere Zadnja: Dual, 16 MP; Prednja: 16 MP
Baterija 3000 mAh
OS Android 8.0 Oreo
Dimenzije 153 x 72.6 x 8.3 mm
Masa 164 g