Xwave Smart TV Box 100 – Pametni dodatak za (glupe) televizore

Većina današnjih televizora niže klase ne može da se pohvali da ima pametne funkcije. Drugim rečima, oni omogućavaju samo gledanje TV kanala i multimedijalnih sadržaja sa priključenih USB fleš diskova. Kupovina novog televizora u takvim slučajevima nije optimalno rešenje, jer zahteva relativno velika novčana ulaganja, ali zato su na raspolaganju specijalni uređaji koji mogu da prebrode tu prepreku. Zajednički naziv za njih je Smart TV Box.

Mi smo na test dobili Xwave Smart TV Box 100, uz čiju pomoć će i „najgluplji“ televizor postati pametan. Suštinski radi se o Android zasnovanom uređaju koji obezbeđuje tonu novih funkcionalnosti. U paketu sa uređajem dobija se daljinski upravljač, ali na njega možete bez problema povezati miša i tastaturu (u žičnoj ili bežičnoj varijanti), čime ćete praktično dobiti potpuno funkcionalan računar.

Xwave Smart TV Box 100 poseduje dva USB porta, preko koga se mogu povezati USB fleš diskovi, eksterni hard diskovi, ali i neki drugi uređaji. Povezivanje sa mrežom obezbeđeno je bežičnim putem, ali ako je na toj lokaciji Wi-Fi signal slab, moguće je povezati ga i putem LAN kabla.

Sam uređaj je zasnovan na Android 7.1.2 operativnom sistemu. U fabričkom stanju već je na raspolaganju dosta korisnih aplikacija, ali preko Play Store-a možete da instalirate praktično bilo koju aplikaciju ili igru. Kad smo kod igara, možemo da kažemo da je hardverska podloga sasvim dovoljna za udobno igranje najvećeg broja igara.

Pročitajte i tekst:  LAKI – Pametna televizija dostupna svima

U paketu koji se dobija, za relativno mali iznos novca možete da značajno podignete upotrebljivost i funkcionalnost svog televizora. A ako povežete tastaturu, miša i eventualno eksterni hard disk, Xwave Smart TV Box 100 se pretvara u pravi mali HTPC.

Cena: 5890 din.

Kontakt: NT Company

Specifikacije:

CPU Amlogic S905W Quad Core ARM Cortex A53
GPU MALI 450
Memorija 2 GB RAM, 16 GB storidž, proširivo preko SD kartice ili USB fleš memorije (do 64 GB)
Video rezolucija SD/HD max. 1920×1080 px
Konektori HDMI, USB x 2, LAN, AV izlaz, SD/SDHC/MMC kartice, Wi-Fi
OS Android 7.1.2