Zablude o štampanju na inkdžet štampačima

Nezavisno istraživanje kojim je obuhvaćeno preko 3.600 kancelarijskih radnika i donosilaca odluka u IT sektoru širom Francuske, Nemačke, Italije, Španije i Ujedinjenog Kraljevstva pokazuje da postoji šest čestih zabluda o inkdžet tehnologiji štampe koje su još uvek duboko ukorenjene na tržištu, uprkos rezultatima industrijskih testova koji ističu  prednosti inkdžet štampača u poređenju sa laserskim.

Nezavisni testovi, koje je radila Buyers Laboratory LLC (BLI), poredili su Epsonova poslovna inkdžet rešenja – modeli WorkForce Pro (WFP) i WorkForce Pro Replaceable Ink Pack System (RIPS) – sa konkurentskim laserskim štampačima i kopir aparatima, i demonstrirali koliko daleko su dogurale zablude o inkdžet tehnologiji, nabrojivši šest najčešćih:

WorkForce-Pro-WF-6590DWF

1.) MIT: “Inkdžet tehnologija je skuplja od laserske.”

ČINJENICA: Sa inkjet tehnologijom, korisnici dobijaju preko 4,5 puta više odštampanih strana u odnosu na laser, sa dva ketridža po boji

    • Do dvaput više otisaka sa WFP modelima u odnosu na konkurentski laser u boji
    • Do 4,5 puta više otisaka sa WFP Replaceable Ink Pack System (RIPS) modelima u odnosu na lasere u boji i kopir uređaj

2.) MIT: “Laserski štampači su produktivniji nego inkdžet tehnologija”

ČINJENICA: Inkdžet štampači do 3,5 puta brže izbacuju prvu stranu nego laserski i mogu skratiti vreme utrošeno na intervencije do dve trećine.

  • WFP modeli do 3,5 puta brže izbacuju prvu stranu nego laserski šampači i kopir uređaji u boji
  • WFP modeli su- 1,5 puta brži od laserskih štampača i kopir uređaja u boji kada je u pitanju tipično poslovno okruženje koje štampa po nekoliko strana
  • WFP modeli mogu skratiti vreme utrošeno na intervencije do dve trećine u poređenju sa laserskim
  • WFP RIPS modeli mogu skratiti vreme utrošeno na intervencije do 100% za obim štampe od 40.000 strana, u poređenju sa laserskim štampačima u boji i laserskim kopir uređajima.
Pročitajte i tekst:  TrendForce proglasio Kingston za najvećeg dobavljača brendiranih (third-party supplier) SSD-ova

 3.) MIT: “Laserski štampači nude ‘štampu boljeg kvaliteta’ nego inkdžet tehnologija”

ČINJENICA: Inkdžet tehnologija pruža profesionalni kvalitet štampe tako što precizno kontroliše oblik i količinu kapljica mastila

  • Inkdžet štampači sa PrecisionCore tehnologijom imaju do tri puta veću gustinu mlaznica od konvencionalnih piezo glava za štampanje rezolucije od 600 ili 720 dpi

4.) MIT: “Inkdžet tehnologija je bučna.”

ČINJENICA: Inkdžet štampači su do 18% tiši od laserskih

  • WFP modeli su do 18% (29.42 dBA) tiši u odnosu na laserske štampače i kopir uređaje

5.) MIT: “Inkdžet tehnologija je manje pouzdana od laserske tehnologije”

ČINJENICA: Inkdžet tehnologija zahteva manje intervencija nego laserski štampači, što je čini mnogo pouzdanijom

  • WFP modeli poseduju BLI ‘Reliability Certified’ sertifikat za do000 otisaka bez problema sa uvlačenjem papira i bez servisnih poziva

 6.) MIT: “Inkdžet tehnologija nije ekološki prihvatljiva”

ČINJENICA: Inkdžet tehnologija može smanjiti količinu otpada prilikom štampe i koristi do 82% manje energije nego laserska.

  • Prilikom štampe do 80,000 stranica, WFP modeli proizvode do 95% manje otpada, odnosno 77 kilograma otpada manje nego laserski štampači i kopir aparati
  • WFP modeli koriste do 82% manje električne energije nego laserski štampači i kopir aparati

Lasersko štampanje je dugo bilo logičan izbor za poslovna okruženja, dok je inkdžet bio prepoznat samo kao korisno rešenje za komercijalna tržiša, uključujući štampu na tekstilu, štampu nalepnica i produkciju velikog obima.

Pročitajte i tekst:  Philips predstavio najnoviji monotor "B" linije sa sigurnom web kamerom i hibridnim povezivanjem

“Našu WorkForce Pro (WFP) seriju inkdžet štampača namenjenih poslovnim korisnicima predstavili smo u martu 2014. godine. Oni koriste našu PrecisionCore tehnologiju koja je prethodno bila rezervisana samo za vrhunske štampače namenjene industrijskoj proizvodnji. PrecisionCore koristi revolucionarni čip za štampu visoke gustine koji može generisati do 40 miliona preciznih tačaka u sekundi, pružajuči visok kvalitet štampe sa do 50% nižim troškovima štampe u odnosu na laserske štampače u boji, što se može videti u rezulatatima najnovijih testova,” izjavio je Pol Stils, potpredsednik za evropsko tržište za poslovna rešenja u kompaniji  Epson Europe.

Kako više kompanija otkriva prednosti inkdžet štampe u odnosu na lasersku, IDC firma koja se bavim marketinšim informacionim sistemima procenjuje da će inkdžet sektor beležiti brz rast tokom narednih godina i trebalo bi da pokriva 34% ukupnog tržišta  poslovne štampe do 2019. godine. Primena inkdžet tehnologije na radnom mestu povećava se za 13% godišnje u odnosu na primenu laserske tehnologije koja beleži porast od samo 2% godišnje.

“Kako bismo ispratili tržišni rast i maksimalno povećali kvalitet i produktivnost, investirali smo 125 miliona evra u naprednu, potpuno automatizovanu liniju proizvoda u Japanu, sa planom da investiramo još 73 miliona evra ove godine. Opremljene Epsonovim industrijskim robotima, proizvodne linije koriste kombinaciju inkdžet tehnologija koje su usavršavane više od dve decenije i MEMS tehnike produkcije mirko-elektromehaničkih sistema koje će nam omogućiti da razvijemo kompletnu liniju novih inkdžet glava za štampanje sa još većom brzinom i kvalitetom štampe, pouzdanošću i fleksibilnošću,” zaključuje Pol Stils.

Pročitajte i tekst:  Globalni izazov za zdraviju budućnost – Pridružite se Samsung "Together Challenge" akciji hodanja

www.epson.eu