Zašto niko ne prodaje više projektora od Epsona?

Epson, broj jedan u svetu po proizvodnji projektora, zadržao je lidersku poziciju na tržištu projektora u Q3 fiskalne 2015. godine, prema internim podacima kompanije koji pokazuju ukupan obim prodaje ostvarene na tržištu Srbije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske.

Podaci za Q3 pokazuju da je na tržištu projektora Epson vodio sa preko 29 odsto učešća, dok su najbliža dva konkurenta imala 18 i 17 odsto. U kvartalu koji je prethodio (Q2), Epson je delio lidersku poziciju sa najbližm konkurentom, pri čemu je učešće oba brenda iznosilo oko 26 odsto, dok je treći najbliži konkurent imao oko 11 odsto.

4131_EMD_CLO_Icons_v3_landscape_SR

Epsonova ponuda projektora uključuje širok asortiman proizvoda poput instalacionih, prenosivih, interaktivnih, kućnih i poslovnih projektora, kao i projektora sa ultra-kratkim dometom. Srce Epsonovih projektora čini 3LCD tehnologija zahvaljujući kojoj oni daju najjasnije i najvernije slike živih boja na tržištu.

3LCD tehnologija omogućava Epson projektorima da postignu jednako visoke vrednosti za belu svetlost (WLO) i svetlost u boji (CLO) koje zajedno daju jasne i upečatljive slike. Razvoj industrijskog standarda za merenje jačine izlazne svetlosti u boji (CLO) koji je objavljen 2012. godine uticao je na to da danas industrija prepoznaje značaj CLO karakteristike i njen uticaj na kvalitet slike.

Iako postoji mnogo faktora koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine projektora, kao što su rezolucija, jednostavnost upotrebe, robusnost i prenosivost, uvek se kao ključni kriterijumi pojavljuju i kvalitet slike i jačina svetlosti. Svetle i intenzivne boje su takođe prepoznate kao važan aspekt kvaliteta slike, jer sadržaj postaje sve zasićeniji bojama, a tržište je spremno za novi način njihovog posmatranja.

Pročitajte i tekst:  IT činenice koje možda niste znali (1. deo)...