Zašto je potrebno obične sijalice zameniti LED sijalicama?

LED sijalice pružaju idealno rešenje za osvetljenje i u isto vreme uštedu energije i novca. Svaku klasičnu sijalicu u stanu ili u kancelariji možete da zamenite sa Led osvetljenjem koje ima nisku potrošnju energije i samim time da ostvarite veliku uštedu.

Od nedavno su na našem tržištu u ponudi novi modeli LED sijalica prepoznatljivog brenda XLED, koji su se prema dosadašnjem iskustvu korisnika odlično pokazali.

 

xled_led-sijalice-novo

Prednost LED sijalica je izuzetno dug vek trajanja (oko 30.000 sati) , a ušteda zbog manje potrošnje energije iznosi oko 90% u odnosu na klasične sijalice. Takođe, prednost je i to što LED rasveta nije osetljiva kao klasično osvetljenje i kao tzv. “štedljive sijalice“ na promene napona koje se svakodnevno dešavaju, što znači da ih možete ih uključiti i isključiti bezbroj puta bez bojazni da će to skratiti njihov životni vek. LED svetlo dostiže svoj maksimum osvetljenosti trenutno, za razliku od fluorescentnog kome ipak treba izvesno vreme. Sa LED svetlima osvetljavanje je postalo izuzetno lako i sa ekološke tačke gledišta. Ova tehnologija je poželjna i zbog toga što se izuzetno lako reciklira .

LED svetla zahtevaju veoma nizak nivo održavanja. Ako ste obične sijalice menjali na svakih šest meseci, štedljive na dve, tri godine, možete da očekujete da će LED sijalica da vam traje čitavu deceniju. U isto vreme, očigledna korist je i ogromna količina ušteđene energije.

Pročitajte i tekst:  Novi Sony džepni projektor za poboljšani audio-vizuelni doživljaj

Više informacija na www.xled.rs