Zvezda Formule jedan pomaže kompaniji Epson da istakne zašto Finska prednjači u osnovnom obrazovanju

Vozač tima Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Valtteri Bottas, posećuje svoju osnovnu školu u Finskoj i pojavljuje se u novom video snimku kompanije Epson kako bi skrenuo pažnju na to koliko su interaktivne tehnologije i veliki ekrani bitni za bolje učenje u učionici. Kratki video snimak #FinnishClass prikazuje živahnu i pozornu atmosferu u učionici u Finskoj, zemlji čije osnovno obrazovanje je najbolje na svetu, gde se koristi interaktivni projektor kompanije Epson, svetskog lidera u proizvodnji projektora.

Ne samo da se Finska već dve godine za redom rangira na prvom mestu u oblasti osnovnog obrazovanja u okviru Globalnog izveštaja o konkurentnosti 2017-18 Svetskog ekonomskog foruma, ona zauzima i drugo mesto za više obrazovanje. Pošto finski učenici polažu samo jedan standardizovan test tokom celog školovanja, od predavača se očekuje da istraže najefikasnije metode predavanja za svoje predmete. Kao broj jedan proizvođač projektora u svetu, Epson veruje da motivisanje i angažovanje učenika podrazumeva stavljanje saradnje i interaktivnosti u centar obrazovnog okruženja. Izgleda da Finska deli ovu strast za inovacijama, s obzirom da je njen udeo interaktivnih projektora 57% veći od proseka u ostatku sveta.

Kada je u pitanju veličina ekrana, istraživanja tržišta pokazuju da 50% učenika ima poteškoća sa čitanjem sadržaja koji je prikazan na standardnom ekranu od 70 inča.4 A kada se radi o učinkovitim pristupima učenju, 80% gradiva se pamti vizuelnim putem, a 90% putem interaktivnih predavanja, u poređenju sa samo 25% gradiva koje se upamti tokom jednosmernih usmenih predavanja5 . Interaktivna dinamika u učionici i vidljiv sadržaj koji su prikazani u video snimku #FinnishClass pokazuju koliki uticaj bi tehnologija trebalo da ima u savremenim učionicama. Naravno, čas je uvek uzbudljiviji kada mu prisustvuje i svetski priznata sportska zvezda, posebno ako je ta zvezda bivši učenik vaše škole.

Pročitajte i tekst:  Konferencija o IT bezbednosti: Bezbednost danas, Sigurnost sutra, uvek i svuda!

Hans Dummer, directeur van Visual Instruments bij Epson Europe, zegt: ‘Met het assortiment interactieve projectoren realiseert Epson de voordelen van een groot schermformaat en interactieve onderwijsoplossingen, waardoor we innovatieve onderwijsinstellingen in landen zoals Finland de gelegenheid kunnen bieden om het beste uit hun studenten te halen. Het is geweldig om te zien welke impact onze producten hebben in het klaslokaal en we kijken met enthousiasme uit naar de toekomstige rol van de onderwijsoplossingen van Epson in scholen wereldwijd.’

Hans Dumer, direktor za vizuelne instrumente u kompaniji Epson Europe, kaže: „Portfolio interaktivnih projektora kompanije Epson pruža prednosti kako velikih ekrana, tako i rešenja za interaktivno učenje, što novoj generaciji obrazovnih ustanova u zemljama kao što je Finska omogućava da maksimalno razviju potencijal učenika. Oduševljeni smo kada vidimo koliki uticaj naši proizvodi imaju u učionici i radujemo se tome što će rešenja kompanije Epson nastaviti da igraju ulogu u školama širom sveta.“ „Uvek volim da se vratim u moj rodni grad u Finskoj, gde je i počelo moje putovanje u moto-sport“, kaže Valteri. „Zaista sam uživao u poseti mojoj staroj učionici i učestvovanju na interaktivnom času, mada nisam bio u istoj prostoriji kao i učenici! Izuzetno sam ponosan što sam Finac i sjajno je videti kako Epson unapređuje doživljaj učionice za decu danas.“