Pet karakteristika Huawei P9 telefona o kojima niste imali pojma

Telefon je telefon, zar ne? Iste karakteristike, iste mogućnosti, šta još tu ima da se doda ili poboljša? Ako se domognete Huawei P9 telefona, može da Vas sačeka veliko iznenađenje – ovaj pametni telefon je dizajniran da pojednostavi Vaš život na način koji nećete naći nigde drugo i da Vam pruži alat koji će Vam omogućiti da dostignete nedostižno. I dalje ne verujete? Pogledajte pet karakteristika koje Vam nudi Huawei P9 za koje verovatno niste znali da su tu, a bez kojih uskoro nećete moći da zamisllite svoj život. I zapamtite – to je samo početak!

huawei

Kuc kuc, ko je…?

Često se dešava da želite da pokažete prijatelju nešto što ste videli na ekranu svog telefona. Možda je to mapa koja pokazuje put do dogovorenog odredišta, ili zabavno razmenjivanje komentara ispod Vaše Facebook publikacije, ili aplikacija koja pokazuje koliko ste napredovali u učenju novog jezika? Šta god da je, uslikati ekran sa Huawei P9 telefonom je toliko lako koliko da dvaput dodirnete ekran zglobom prsta. Kuc kuc – i Vaš telefon čuva sve što vidite na ekranu, sa opcijom da to odmah podelite sa svojim prijateljima.

Da li znate da možete takođe da napravite “fotografiju” celog web sajta, čak iako ne staje na ekran? “Nacrtajte” oblik slova S na ekranu zglobom svog prsta i vidite magiju kako se razvija! Probajte i drugačije oblike da pokrenete i druge komande!

Pročitajte i tekst:  Jedna tarifa za ceo svet

Mama, vidi, bez ruku!

Postoje trenuci kad zaista ne možete da dirate telefon onoliko koliko biste želeli. Na primer, kad ste u kupatilu i pozove Vas neko s kim biste voleli da popričate, ali Vaše ruke su mokre pa ne možete da se javite. Ili kad su Vam prsti zaglavljeni u testu, a Vi shvatite da morate da pozovete prijateljicu  jer niste sigurni da ste dobro zapamtili njen recept…a Vaše ruke su skroz prljave! Nema problema, imate Vaš Huawei P9! Glasno izgovorite “Ok Emi” – i telefon se budi i spreman je da sluša Vaše instrukcije. Možete mu narediti da pozove odabranu osobu, pokrene kameru ili potraži određenu rečenicu na netu. Uz pomoć glasovnih komandi možete takođe da se javite ili odbijete dolazni poziv!

Brzo i sa prečicama

Dakle Vaš telefon poseduje sve moguće aplikacije i alate, ali kakve to veze ima ako je pristup istim komplikovan i zahteva vreme? Kada Vam treba svetlo u mračnom hodniku kada tražite ključeve koji su Vam upravo ispali iz ruke, zaista ne želite da prolazite kroz nekoliko nivoa menija – kao i kad Vam treba trenutan pristup kalkulatoru ako želite brzo da izračunate kako da podelite račun sa prijateljima u restoranu. Šta biste rekli ako bi svi najvažniji alati – snimanje govora, baterijska lampa, kalkulator i kamera – bili dostupni preko zaključanog ekrana? Eto – sa Huawei P9 telefonom, sve što treba jeste da provučete sa donjeg ugla zaključanog ekrana nagore da biste momentalno pokrenuli neku od aplikacija, a da ne morate da je tražite.

Pročitajte i tekst:  Huawei Mate X3 vam otkriva nove horizonte

Usput – da li ste znali da ako u sleep režimu budete dvaput kliknuli dugme za utišavanje, Vaš telefon će se istog trenutka probuditi i napraviti fotografiju? Probajte ovaj trik, zaista je vredno!

Sve jednim prstom

Huawei P9 ima najbrži čitač otiska prsta na tržištu, koji će proveriti Vaš indentitet, uključiti telefon i otključati sistem pre nego što biste Vi uopšte pomislili to da uradite. Ali kad je Vaš pametni telefon već upaljen, čitač i dalje može da bude od koristi! Za šta? Da pojednostavi Vaš život, naravno. Upalite prednju kameru i probajte da napravite selfi – nije lako dohvatiti dugme za okidanje, zar ne? Zato Vam Huawei omogućava da ga zamenite tako što… ćete dotaći čitač otiska prsta! Sad je to toliko jednostavno i prirodno! Još jedan primer: zamislite da pokazujete slike svojim prijateljima. Nažalost kad prelazite s jedne fotografije na sledeću, prst koji pomerate ustvari smeta! Umesto toga pokušajte prelaziti prstom sa druge strane kućišta, gde prst ne može nikome da smeta – čitač otiska prsta na P9 telefonu može da posluži kao touchpad koji Vam omogućava da pregledate slike dok pomerate prst sa desna na levo. Impresionirani? A to nije sve! Proverite šta još Huawei P9 čitač otiska prsta može!

Potpuna kontrola u Vašim rukama

Očigledno je da svi danas prave fotografije sa pametnim telefonima – oni su uvek pri ruci, a neki od njih, kao što je Huawei P9, nude kvalitet koji prevazilazi kvalitet mnogih kompaktnih foto-aparata. Mi takođe sve više znamo o fotografiji. Kad uvek imate pri ruci ovako moćan alat, iskušenje da iskoristite sve njegove mogućnosti je ogromno, ali ono što Vam je potrebno je da imate kontrolu nad parametrima kamere, što je obično izvan kontrole korisnika. Ali ne i sa Huawei P9 telefonom! Sve što treba jeste da pređete u profesionalni režim pokretom jednog prsta kako biste pristupili podešavanjima kao što je ISO, kompenzacija ekspozicije, balans bele boje ili brzina virtualnog okidača! Možemo da promenimo jedno ili sva podešavanja kamere, donoseći samostalno odluku o tome kako će fotografija izgledati i dodajući savršenoj opremi i sjajnom programu nezamenjivi ljudski faktor koji fotografiji daje dušu.

Pročitajte i tekst:  Stigao HUAWEI P9

Da li znate da ako želite možete da pravite crno-bele fotografje sa kamerom P9 telefona? I to neće biti uobičajene fotografije u boji kojima skinete boju uz pomoć programskog algoritma – kad pravi fotografije Huawei može da koristi senzor koji po prirodi koristi sivu skalu, nudeći zapanjujuće, emotivne fotografije koje ne mogu da se naprave na drugačiji način.