ADATA Premier Extreme SDXC SD7.0 je prva SD Express kartica sa SD7.0 potvrdom

ADATA Technology, proizvođač DRAM modula visokih performansi, NAND Flash proizvoda, mobilnih dodataka, proizvoda za igre, električnih pogona i industrijskih rešenja, predstavlja svoju SD Express karticu Premier Extreme SDXC SD7.0 opremljenu kontrolerom SMI SM2708AB. To je prva „markirana“ SD Express kartica na svetu koja je prošla program potvrde kvaliteta SD Express (SVP) udruženja SD Association. Taj status potvrđuje da je SD Express kartica usklađena sa SDA-ovim strogim standardima za interfejs koji ocenjuju performanse i pouzdanost. Kartica Premier Extreme SDXC omogućiće korisnicima da potpuno iskoriste prednosti najnovijih prenosnih računara opremljenih čitačem SD Express kartica, koji nude sve velike robne marke PC-jeva.

„Zbog njihovih kompaktnih dimenzija SD kartice jesu i biće omiljeni medij kreativnih profesionalaca i korisnika uopšte uprkos njihovim slabijim mogućnostima u poređenju sa drugim uređajima za skladištenje“, rekao je Ibsen Chen, direktor marketinga u kompaniji ADATA. „Ali, uz ADATA-inu SD7.0 Express karticu Premier Extreme SDXC čiji je kvalitet potvrdio SVP, korisnicima pružamo SD karticu usklađenu sa standardima modernog sveta, u kom se podrazumeva kvalitetan sadržaj i brz prenos podataka.”

Ultra-kompaktna, sa performansama SSD-a

Uz podršku za PCIe Gen3x1 i NVMe, ADATA-ina SD7.0 Express kartica Premier Extreme SDXC dostiže performanse čitanja i pisanja do 800/700 MB/s, što je otprilike 1,5 puta brže od SATA SSDs-ova. U poređenju sa SD karticama UHS-II i UHS-I, otprilike je 2,7 i 8 puta brža. Kartica Premier Extreme SDXC je kompatibilna i sa standardom UHS-I. Može se staviti u digitalne fotoaparate radi snimanja fotografija visokog kvaliteta ili 4K video zapisa, a zatim se staviti u PC koji podržava SD7.0 radi lakog uređivanja ili reprodukcije. Unapređenje performansi za koje su zaslužne tehnologije PCIe Gen3x1 i NVMe stavljaju SD7.0 Express karticu ADATA Premier Extreme SDXC rame uz rame SSD-ovima, ali je pritom prednost kompaktnih dimenzija na strani kartice SD Card.

Pročitajte i tekst:  ADATA SD700 eksterni SSD je dobitnik nagrade „Good Design“ za 2017. godinu

Kartica Premier Extreme SDXC podržava UHS-I opremu za snimanje video zapisa uz brzine čitanja i pisanja od 100 MB/s, pa je usklađena sa razredom brzine video zapisa V30. To znači da je sasvim sposobna da funkcioniše sa vodećim aplikacijama za snimanje Ultra HD 4K video zapisa kako bi korisnicima olakšala stvaranje kvalitetnih sadržaja na profesionalnom nivou. Kartica Premier Extreme SDXC dolazi u kapacitetima 256 GB ili 512 GB pa nudi pregršt prostora za skladištenje za razne potrebe.

Sigurna i trajna

Podaci na SD Express kartici ADATA Premier Extreme SDXC potpuno su sigurni. Ona nudi kod za ispravljanje grešaka, čime osigurava tačnost podataka. Uz to je vodootporna, otporna na udarce, rendgenske zrake, otporna na statički elektricitet i testirana za rad na visokim i niskim temperaturama.