AMD lansirao nove RDNA3 akceleratore za profesionalne radne stanice

AMD je najavio dva nova proizvoda u liniji grafičkih rešenja serije AMD Radeon PRO W7000: AMD Radeon PRO W7600 i AMD Radeon PRO W7500. U pitanju je nova generacija grafičkih akceleratora za radne stanice.

Nove grafičke kartice dizajnirane su za ubrzavanje najučestalijih radnih opterećenja u nizu profesionalnih primena, uključujući medije i zabavu, dizajn i proizvodnju, arhitekturu, inženjering i građevinu.

Nove kartice koriste revolucionarnu AMD RDNA 3 arhitekturu i optimizovane su da obezbede izuzetne performanse, beskompromisnu stabilnost i izvanrednu efikasnost. Sa 8 GB brze GDDR6 memorije, koja bez napora podržava zadatke koji zahtevaju velike količine podataka i omogućavaju ubrzanje Raytracing-a sa neverovatnim detaljima i realizmom, ove kartice nude brojne ključne karakteristike, uključujući:

  • AMD RDNA 3 arhitektura – Sadrži redizajnirane računarske jedinice, objedinjujući Raytracing i AI akceleratore i drugu generaciju AMD Infinity Cache tehnologije, odnosno drugu generaciju Raytracing tehnologije. Takođe, nudi optimizacije za AEC, D&M i M&E radne tokove za 3D modeliranje, animaciju, rendering, uređivanje videa i multitasking.
  • Namensko AI ubrzanje – Nove AI instrukcije i povećani AI propusni opseg daju više od 2X bolje performanse od prethodne generacije RDNA 2 arhitekture.
  • AMD Radiance Display Engine sa DisplayPort-om 2.1 – Sa podrškom za 12-bitnu HDR paletu i više od 68 milijardi boja, video izlazi podržavaju ekrane nove generacije i opcije konfiguracije sa više monitora, stvarajući ultra-imerzivno vizuelno okruženje.
  • Optimizovane performanse drajvera i profesionalna sertifikacija aplikacija – AMD nastavlja da radi sa vodećim proizvođačima profesionalnih softverskih aplikacija na sveobuhvatnom programu sertifikacije aplikacija i osigurava da su AMD Radeon PRO grafičke kartice napravljene za zahtevna okruženja 24/7 i testirane kako bi zadovoljile izuzetne standarde.
Pročitajte i tekst:  AMD Threadripper podiže efikasnost rada u Unreal Engine-u

AMD Radeon PRO W7600 i AMD Radeon PRO W7500 biće dostupni u trećem kvartalu 2023. godine kod vodećih retailer-a i maloprodavaca, po ceni od 599 USD i 429 USD, respektivno. Dostupnost proizvoda na OEM radnim stanicama i SI sistemima se očekuje kasnije ove godine.