AMD obezbeđuje modernizaciju i podizanje efikasnosti odbrambene industrije

Na bazi nove studije slučaja koju je sprovela kompanija Cisco, pokazano je kako odbrambene agencije koriste dinamičku kombinaciju AMD EPYC pokretanih Cisco servera da bi osigurale uspeh misije.

Odbrambene agencije širom sveta prepoznaju prednosti servera visokih performansi u nastojanju da modernizuju svoju IT infrastrukturu, uključujući:

  • Smanjenje površine servera i kablirajuće infrastrukture
  • Pojednostavljenje upravljanja infrastrukturom i skaliranje
  • Minimizovanje operativnih troškova

Pojednostavljeno upravljanje

Zbog integracije i jednostavnosti upravljanja AMD-ovim serverima Cisco USC C-serije koje pokreću EPYC procesori, odbrambene agencije koje su implementirale ove sisteme uspele su da centralizuju i pojednostave upravljanje infrastrukturom i skaliranje.

U jednom primeru, agencija je ranije ručno upravljala njihovim pojedinačnim serverima. Nakon uvođenja servera visokih performansi koje pokreću AMD EPYC, agencija nije samo pojednostavila upravljanje infrastrukturom, već je uspostavila i veću konzistentnost bezbednosti i konfiguracije servera, te je izbrisala potrebu za zastojima uz pojednostavljeno skaliranje.

Smanjenje prostora i smanjenje troškova

Agencije za odbranu često se nalaze na mestima gde su tehničke veštine, fizički prostor i resursi ograničeni. Ovo je bio izazov za drugu agenciju, koja je htela da proširi svoj privatni oblak, ali je radila u malom, zajedničkom okruženju.

Zamenom nasleđene infrastrukture sa serverima Cisco UCS serije C sa AMD EPYC-om, agencija bi mogla da smanji svojih 200 kablova na 80, te da dobije veći kapacitet i performanse bez potrebe za dodatnim prostorom u reku. Šta više, smanjenjem prostora u serverskim ormarima, agencije mogu da smanje svoje IT zahteve za prostorom, operativne troškove i potrošnju energije.

Pročitajte i tekst:  TSMC, proizvođač visoko-integrisanih čipova prelazi na AMD EPYC procesore

AMD EPYC nedavno je odabran i od strane Northern Data kako bi povećao pristupačnost HPC cloud usluga široj publici malih i srednjih preduzeća širom Evrope.