AOC – gejmerski vodič za prazničnu kupovinu

Praznično vreme i veselje su pred vratima i savršeno je vreme za kupovinu novog monitora ili gejming dodataka za vašu gejming stanicu. AGON by AOC nudi nekoliko predloga za sve gejmere koji žele da poboljšaju svoju gejming kolekciju – nezavisno o njihovim novogodišnjim odlukama, za one koji žude za novim monitorom, novogodišnje će promene biti u visokoj rezoluciji.

Budi u prednosti s visokim stopama osvežavanja

AGON by AOC je pravi gejmerski brend, što pokazuje njihova saradnja s glavnim esport timom G2 Esports. AGON by AOC nudi monitor ili gejming dodatak za svakog igrača – od povremenog igrača koji se nakon posla opušta uz nekoliko takmičarskih Battle Royale utakmica, vožnje na trkačkom simulatoru ili igranja fudbalskih naslova sa svojim prijateljima, do profesionalnih esportista koji se takmiče na najvišem nivou.

Gejming i štednja

S 24-inčnim 24G2SAE (preporučena maloprodajna cena: 24 432 din/209 evra) ili 27-inčnim 27G2SAE (preporučena maloprodajna cena: 32 615 din/270 evra), AGON by AOC nudi pristupačnu, ali moćnu ponudu s dva Full HD monitora, koji se mogu pohvaliti stopama osvežavanja od 165 Hz i monitorima bogatim kontrastom koji istovremeno pokrivaju kancelarijske zadatke i kompetitivni gejming. S vremenom odziva od 4 ms GtG i 1 ms MPRT, s podrškom za AMD FreeSync Premium i Adaptive-Sync, brza akcija je oštra i glatka, dok visoka stopa osvežavanja omogućuje gejmerima da uhvate svaki pokret neprijatelja i brže reaguju kako bi stekli prednost. Čvrsto postolje s mogućnošću nagiba ili VESA opcija nosača pružaju svestranost u gotovo svakoj prilici. Gejmeri koji pak traže monitore s color-accurate IPS panelima koje bi koristili za kreiranje sadržaja, streaming i još mnogo toga, mogu se odlučiti za 24G2SPU (preporučena maloprodajna cena: 25 601 din/219 evra) ili 27G2SPU (preporučena maloprodajna cena: 27 939 din/239 evra), koji nude brzinu osvežavanja od 165 Hz, vreme odziva od 4 ms GtG i 1 ms MPRT kao ergonomsko postolje.

Pročitajte i tekst:  Idealan partner za sve zimske sportove

Brže i pametnije

Gejmeri koji se takmiče u esport naslovima možda imaju potrebu za većim stopama osvežavanja. AOC GAMING 25G3ZM/BK (preporučena maloprodajna cena: 27 939 din/239 evra) dolazi s  Fast VA panelom koji nudi stopu osvežavanja od čak 240 Hz, vreme odziva GtG od 1 ms i 0,5 ms MPRT, tako da će gejmeri najaktuelnije vizuelne informacije iz sveta gejminga moći kombinovati sa sopstvenim brzim refleksima, kako bi se najbolje suprotstavili protivničkim napadima. Takođe, slušalice AOC GAMING GH401 (preporučena maloprodajna cena: 9 574 din/81,90 evra) idealne su za komforno slušanje, imaju vrhunski kvalitet zvuka i opremljene su bežičnom vezom od 2,4 GHz, a savršeno su usklađene i s monitorom.

Korisnicima je omogućeno da čuju više od samog gejminga s preciznim driverima od 50 mm, koji pružaju uzbudljiv doživljaj zvuka za sve gejming žanrove. Slušalice su udobne i izdržljive, s odvojivim noise-cancelling mikrofonom i praktičnom polivalentnom kompatibilnošću putem 2,4 GHz bežične i 3,5 mm žične veze.

Uroni u akciju s vrhunskom gejming opremom

U dizajnu gejming račnara, smeštaj komponenti kućišta samo je polovina jednačine. Pravi gejming računar mora biti u skladu s monitorom, preciznim mišem, čvrstom tastaturom i udobnim slušalicama. AOC nudi sjajnu kolekciju gejming opreme za svakog gejmera. AOC GAMING Q27G2E/BK (preporučena maloprodajna cena: 27 939 din/239 evra) je 27-inčni pristupačni QHD gejming monitor s VA panelom bogatog kontrasta, stopom osvežavanja od 155 Hz i vremenom odziva od 1 ms (MPRT), što ga čini bezvremenskim future-proof monitorom.

Nadalje, gejmeri mogu kombinovati ovaj monitor s pravom mehaničkom tastaturom, kao što je AOC GAMING GK500 (preporučena maloprodajna cena: 8 288 din/70,90 evra) – idealna za gejming zahvaljujući Outemu mehaničkim crvenim prekidačima. GK500 udoban je za korišćenje zahvaljujući magnetskom naslonu za zglobove i snažan zahvaljujući čvrstim materijalima. S druge strane, miš AOC GAMING GM500 (preporučena maloprodajna cena: 3 261 din/27,90 evra) upotpunjuje svaki radni sto, a odgovara i levacima i dešnjacima. Opremljen je i preciznim senzorom Pixart 3325 koji podržava 5000 DPI, 100 IPS i 20 g ubrzanja.

Pročitajte i tekst:  Hej šefe, koj’ ti je sajt? Izrada web sajta na klik!

Zaokružujući gejming postvku, žičane USB slušalice AOC GAMING GH300 (preporučena maloprodajna cena: 6 534 din/55,90 evra) gejmerima predstavljaju odličnog saputnika i saveznika. Zahvaljujući drjverima od 50 mm, isporučuju čist i oštar zvuk s definisanim rasponom basova, a njegova podrška za virtuelni 7.1 surround zvuk (na računaru) omogućuje gejmerima da tačno odrede položaj svojih neprijatelja. Zajedno, sva četiri dodatka omogućuju gejmerima da podignu svoju opremu na takmičarski nivo za manje od 500 evra.

Dizajniran za brze reflekse

Gejmeri koji se takmiče na vrhunskim nivoima neće se zadovoljiti sa stopom osvežavanja od 144 Hz ili 165 Hz, pogotovo kada njihovi protivnici igraju na višoj stopi osvežavanja i mogu ih videti i brže reagovati. Modeli od 240 Hz iz AGON by AOC linije spasavaju situaciju. AOC GAMING C27G2ZU s ergonomskim postoljem podesive visine (preporučena maloprodajna cena: 34 953 din/299 evra) ili AOC GAMING C27G2ZE sa stalkom koji podržava nagib (preporučena maloprodajna cena: 31 446 din/269 evra) nude 27-inčne zakrivljene VA panele sa stopama osvežavanja od 240 Hz koje oduzimaju dah. Njihova zakrivljenost od 1500R gejmere još dublje uvlači u gejming svet, uranjajući ih u FPS, akcijske ili simulacijske naslove. Za još bolje gejming iskustvo, AOC GAMING C32G2ZE (preporučena maloprodajna cena: 37 291 din/319 evra) nudi brzinu osvežavanja od 240 Hz na većem platnu od 32 inča. Sva tri modela nude Full HD rezoluciju, što daje mogućnost postizanja 240 sličica u sekundi bez potrebe za grafičkim procesorima najvišeg nivoa.

Poslastica za ambiciozne gejmere

Svim ambicioznim gejmerima se svakako preporučuje najnovija, peta generacija AGON monitora. Nedavno lansirani AGON AG275QZN/EU (preporučena maloprodajna cena: 64 178 din/549 evra), ravni 27-inčni QHD monitor s VA panelom nudi oštru i jasnu rezoluciju, dok se u brzoj akciji ističe zahvaljujući stopi osvežavanja od 240 Hz, vremenu odziva od 1 ms GtG i 0,5 ms MPRT. Čvrsto ergonomsko postolje s mogućnošću podešavanja visine, nagiba i zakretanja i metalni finiš jednostavno zrače premium vibracijama.

Pročitajte i tekst:  Ovo je TajMahal - Tehnički sofisticirani sistem sajber špijunaže

Ovaj zverski monitor najbolje se slaže s dodacima serije 700 AGON by AOC. Gaming tastatura AGON AGK700 (preporučena maloprodajna cena: xy kn/xy evra) opremljena je prekidačima Cherry MX Red za preciznu taktilnu povratnu informaciju, a nudi i  udobnu potporu za zglobove i  jednostavan pristup makro tipkama, točkiću za jačini zvuka i ostalim opcijama. Nadalje, gejming miš AGON AGM700 (preporučena maloprodajna cena: 20 328 din/173,90 evra) nudi dvobojni dizajn sa srebrnim i crnim akcentima, a težina se može jednostavno prilagoditi zahvaljujući modulima težine. Ovo će biti savršen odabir sa 16.000 DPI, namenskom snajperskom tipkom, programabilnim tipkama i RGB prilagođavanjem putem AOC G-Menu.

Šlag na torti je i podloga za miša AGON AMM700 (preporučena maloprodajna cena: 3 846 din/32,90 evra) koja ima izvrsnu površinu za sve miševe, dok se suptilna RGB svetla koja okružuju strane tkanine mogu sinhronizirati i s drugom AOC opremom.

Manjak prostora?

Za sve koji traže više prostora na monitru, ultraširoki 34-inčni AOC GAMING U34G3XM/EU (preporučena maloprodajna cena: 51 319din/439 evra) je sve što im treba. Zahvaljujući razmeri 21:9, ovaj model može zameniti multi-monitor set-up i poboljšati produktivnost. Takođe, u gejmingu i filmovima, dodatni vodoravni prostor savršeno će popuniti periferni vid korisnika, dopuštajući im da se potpuno udube u sadržaj. Uz stopu osvežavanja od 144 Hz i MPRT vreme odziva od 1 ms, U34G3XM/EU idealan je čak i za najbrže akcije.

Srećnu Novu godinu i božićne praznike želi vam AOC!