AOC predstavio 15.6-inčni prenosni monitor

AOC proširuje svoj portfolio prenosnih monitora novim modelom I1601P. Prenosni ekrani su jednostavno rešenje za proširenje set-upa jednim monitorom, nezavisno od toga da li ste u pokretu, u kancelariji ili radite od kuće. Model I1601P dijagonale 15,6 inča (39,5 cm) kompaktan je i slične veličine kao i display na prenosnom računaru, a obiležavaju ga karakteristike kao što su rezolucije Full HD i IPS panela, koji je zaslužan za bogate boje, oštru sliku i široke uglove gledanja (170/170°). Poveziv je putem ulaza USB-A i USB-C, a sve zahvaljujući jednom kablu koji dolazi u paketu s monitorom.

Nezavisno od toga da li radite od kuće ili iz kancelarije, drugi ekran povećava produktivnost tako da efikasno proširuje mesto rada. Sada je i više nego jasno da rad na jednom displayu, na primer na prenosnom računaru, nije toliko efikasan, s obzirom na prenatrpanost radne površine.

Naravno, tako je i kada radite u pokretu. Korisnici koji su u kancelariji navikli da rade s dva display-a zahtevaju isti nivo produktivnosti i na terenu, u vozu ili u avionu.

AOC-ovi prenosni monitori odlično su rešenje u takvim slučajevima. Širok spektar prenosnih monitora nudi razne mogućnosti: model I1601FWUX tako, na primer, nudi prenosni 15,6-inčni monitor s povezivošću USB-C, dok model I1659FWUX nudi sličan panel s tehnologijom USB DisplayLink koristeći se utorom USB-A.

Najnoviji I1601P savršeno kombinuje najbolje iz oba sveta zahvaljujući hibridnom rešenju s jednim kablom. Prenosni računari i ostali uređaji koji podržavaju USB-C mogu se vrlo lako povezati običnim kablom USB-C. Kada su povezani, konekcija puni monitor i šalje videosignal načinom USB DisplayPort Alternate.

Pročitajte i tekst:  Kvalitet slike, gejming karakteristike i vrhunski dizajn u novoj Philips E2 seriji monitora

Više od fleksibilnosti

Premda tehnologija USB-C postaje sve češća, može se dogoditi da poneki stariji uređaj nema taj utor. U tom slučaju tehnologija DisplayLink šalje videosignal putem običnog kabla USB-A, nudeći iskorak u produktivnosti na novom nivou koji je primenjiv na nove, ali i stare uređaje. Upravljački program DisplayLink može se preuzeti za mnoštvo operativnih sistema, kao što su Windows, macOS, Android, Chrome OS i Ubuntu.

Fleksibilno korišćenje za starije i novije računare omogućava nekoliko scenarija u kojima se model I1601P može koristiti. U kancelarijama i kućnim kancelarijama, gde neki uređaji možda imaju kabl USB-C, dok drugi imaju samo USB-A, I1601P se pobrinuo da monitor može biti produžen. Još je jedna pozitivna strana dodatnog ekrana koja je zaista važna: jedan monitor može prikazivati e-poruku ili IM client, dok se na drugom može koristiti Word ili Excel. Takođe, ovo je rešenje korisno za gledanje videa na jednom monitoru, a pisanje zabeleški na drugom. Na vama je da odlučite kako ćete iskoristiti sve mogućnosti ovakvog načina rada…

Nosite ga bilo gde – sigurno

I1601P minimalistički je dizajniran, sa sivom aluminijskom pozadinom i crnim tankim okvirom s prednje strane, a uključuje SmartCase, koji štiti display od grebanja prilikom čestog prenošenja. Takođe, kada se presavije, služi kao stalak. S masom od samo 800 grama, dovoljno je lagan da se samo spakuje u torbu ili ruksak i svakodnevno bezbrižno koristi ili nosi u avion ili u voz.

Pročitajte i tekst:  Ekskluzivno: AOC lansira potpuno novu kategoriju svojih proizvoda - Gejming slušalice

AOC-ov I1601P ima 15,6-inčni IPS panel s rezolucijom od 1920 x 1080 i brzinom osvežavanja od 60 Hz i vreme odaziva od 5 ms GtG. S nivoom osvetljenja od 220 nita i premazom protiv nepotrebnog odsjaja, uređaj je prilagođen radu na svim vrstama osvetljenja. Može se aktivirati tehnologija LowBlue, kako bi se smanjilo potencijalno štetno plavo svetlo. I1601P može se koristiti u horizontalnom i vodoravnom načinu rada. OSD-u se može pristupiti preko fizičke tipke, ali i preko softvera i-Menu, gde može biti omogućena funkcija Auto-Pivot.

AOC I1601P biće dostupan od avgusta 2021. po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 27 709 dinara.