Apple neće tražiti od WordPress-a kupovinu unutar aplikacije

Apple je nedavno zatražio od WordPress-a mora da ima in-app kupovinu, kako bi mogao da ostane u App Store-u. Međutim, vrlo brzo nakon toga je promenio mišljenje. Naime, autor WordPress-a, Mat Mulenveg zahvalio se Apple-u na razumevanju za ovu promenu kursa.

Mulenveg je naglasio da je WordPress besplatna samostalna aplikacija koja nema potrebe da koristi Apple-ov in-app sistem za kupovinu. S obzirom da Apple inistira implementaciju tog sistema u besplatnim aplikacijama, kako bi i kod njih ostvario neki profit, to je dovelo do problema sa WordPress-om za iOS. Uostalom, upravo zbog toga je nastao i veliki spor sa Epic Games-om oko igre Fortinite, koji je završio na sudu.

Inače, Apple je ranije obavestio Mulenveg-a da neće dozvoliti update verzije koja je trenutno na App Store-u, ali je vrlo brzo povukao tu informaciju. Moguće je da je do toga došlo nakon što se podigla velika prašina oko već pomenutog Fortinite-a. Takođe, Microsoft je nedavno skrenuo pažnju na polise koje efikasno zabranjuju usluge igranja u oblaku, a sve veći broj kompanija koje se ne bave proizvodnjom igara zahtevaju promene polisa na prodavnicama aplikacija. U svakom slučaju, verovatno je sve to pomoglo WordPress-u da se vrlo brzo i lako izbofi sa prvobitnim Apple-ovim zahtevima.

 

Pročitajte i tekst:  Specijalna akcija do kraja godine – uz Huawei Watch GT 4 dobijate na poklon i Huawei FreeBuds SE 2