7 saveta za maksimalno korišćenje AI kamere na vašem Galaxy uređaju – Ažurirani One UI 6

Samsung menja svet kamere na pametnom telefonu još od uvođenja prvog Galaxy S uređaja 2010. godine. Neprestano podižu lestvicu, što potvrđuje uvođenje prvog senzora za 200 MP kameru na svetu i prvih podešavanja za noćni režim rada pri slabom osvetljenju i moćnog zumiranja prostora na telefonu. Takođe su uveli revolucionarne AI funkcije u kategoriju pametnih telefona – uz pametnu i intuitivnu tehnologiju na Galaxy uređajima, korisnici lako mogu da prave izuzetne fotografije i uređuju ih na profesionalnom nivou.

Bilo da ste ozbiljan fotograf koji voli pametni telefon sa funkcijama kamere profesionalnog kvaliteta ili jednostavno želite da pravite fotografije i video snimke na što lakši način, Samsung ažurirani One UI 6 donosi još savršenije iskustvo korišćenja vaše Galaxy kamere.

Foto: Samsung

Pametne funkcije čine svakodnevni život jednostavnijim

Ažurirani One UI 6 donosi unapređenu AI tehnologiju na Galaxy kameri za minimalan broj koraka potrebnih za operacije koje najviše koristite, uz garantovan kvalitet svakog snimka.

  1. Aplikacija Samsung Galaxy Enhance-X: Uređujte fotografije i video snimke bez odlaganja na optimalan način:
  • Sky Guide vam omogućava da produbite znanje o astronomiji – slikajte zvezdano nebo, a ova funkcija će upotrebiti AI da analizira sliku i pokaže vam koja sazvežđa, zvezde, galaksije, magline i klastere ste slikali.
  • Clean Lens garantuje da vaš snimak izgleda tačno onako kako ste želeli tako što uklanja mrlje od otisaka prstiju na sočivu kamere
  • Slow-mo vam pomaže da napravite usporene snimke normalnog video materijala tako što generiše dodatne kadrove
  • Long Exposure podiže kratke video snimke (do 60 sekundi) na viši nivo time što analizira scene i primenjuje efekat duge ekspozicije, kao što je pretvaranje snimka gustog saobraćaja na putu u prelepe trake svetlosti.
  • Single Take, popularna funkcija na Galaxy kamerama, sada je dostupna i u Enhance-X. Primenjuje VI analizu na video snimke i izdvaja najbolje fotografije i isečke kao sadržaj koji odmah može da se deli. U aplikaciji Enhance-X možete da primenite funkciju Single Take na slike u pokretu i video materijale koje ste već snimili kako biste najbolje iskoristili trenutak čak i kad prođe.
  1. AI isecanje slike: Sada, kada isečete neki predmet sa slike, možete odmah da ga sačuvate kao stiker koji onda može da se doda na druge fotografije i video snimke kad to poželite. Kad dodirnete i držite taj predmet, iskočiće meni koji vam nudi opciju kopiranja ili deljenja isečka ili čuvanja kao stikera ili slike. Ako želite da sačuvate stiker, možete jednostavno da ga povučete naviše i dodate ga drugom sadržaju kad ste u Editoru na telefonu ili društvenim mrežama.
  2. Skeniranje dokumenata: Slikanje i čuvanje dokumenata je sada lakše nego ikada uz novu mogućnost da skenirate sadržaj, čak i kad je vaš Scene Optimizer isključen. AI tehnologija na vašem telefonu će registrovati kada slikate dokument i automatski otvoriti Auto Scan ekran za uređivanje, gde možete da ga rotirate, poravnavate i sačuvate – bez dodatnih koraka. Ova funkcija čak može automatski da prepozna prste na okviru i da ih ukloni. A kao dodatni profesionalni element, može da koristite Enhance-X da uklonite spajalice kako bi slika prikazivala samo željeni skenirani dokument.
Pročitajte i tekst:  Ekskluzivno: Svetska premijera HONOR Magic3 serije telefona

Nova podešavanja vam omogućavaju da personalizujete način na koji pravite fotografije

Uz One UI 6 možete da uživate u čitavom spektru opcija koje vam omogućavaju da prilagodite podešavanja na kameri tako da odgovaraju vašim sklonostima radi maksimalne udobnosti korišćenja.

  1. Brzo podešavanje visoke rezolucije: kada pravite fotografije u foto ili profesionalnom režimu rada, sada je tu taster za rezoluciju u meniju za brza podešavanja na vrhu ekrana. Jednim dodirom kameru možete odmah da prebacite na slikanje u visokoj rezoluciji i pravite 200 MP fotografije.
  2. Prilagođeni vidžeti kamere.Kada se iznenada pojavi savršen trenutak, One UI 6 vodi računa da ne propustite dragoceno vreme u biranju odgovarajućih podešavanja za ono što želite da slikate. Sada možete da sačuvate odabrane režime snimanja kao vidžete za kameru na osnovnom ekranu, tako da jednim dodirom tastera napravite neverovatan portret ili jasan noćni selfi u pokretu.

Jednostavno pravljenje fenomenalih fotografija

One UI 6 dolazi sa unapređenim funkcijama koje pravljenje, gledanje i organizovanje slika, uz sve vrste brzog uređivanja, čine lakšim nego ikada pre.

  1. Intuitivni izgled Photo Editora: One UI 6 donosi novi i unapređeni meni sa alatima na Galaxy kameri, tako da je lako pronaći i izabrati funkcije za uređivanje koje najviše koristite. Pored toga, možete da ispravljate vertikalna i horizontalna poravnanja fotografije na jednom jednostavnom ekranu, zahvaljujući integrisanju funkcija ispravljanja i perspektive u odeljku za izmene u meniju za uređivanje.
  2. Novi tasteri za poništavanje i vraćanje:Uz nove tastere sa strelicom za poništavanje i vraćanje možete lako da menjate veličinu fotografija, ugao i boje bez brige oko toga da li ćete napraviti trajne promene koje vam se ne sviđaju.
Pročitajte i tekst:  Samsung razvija tehnologiju za manje 5G uređaje i opremu

One UI 6 će biti dostupan u narednim danima. Pratite nas da biste saznali više o One UI 6 i kako svoje mobilno iskustvo možete da učinite tačno onakvim kakvo treba da bude – jedinstveno vaše.