BenQ TH670 – projektor za prave ljubitelje filma!

Popularnost Home Entertainment projektora drastično je porasla u poslednjih nekoliko godina, šta više većina kupaca koji su razmišljali o ozbiljnoj nabavci velikog televizora opasno razmatra opciju da novac uloži/usmeri u neki ozbiljan projektor dizajniran za projektovanje HD filmova i multimedije visoke definicije. Ključni razlozi za to su: drastično veća slika, nešto povoljnija cena projektora i daleko bolji osećaj koji donosi slika velike dijagonale. Ako spadate u grupu kupaca koja je prevagnula na stranu Home Entertainment projektora toplo Vam preporučujemo da razmislite o relativno svežem modelu kompanije BenQ – TH670. Reč je o vrhunskom projektoru koji nudi gotovo besprekornu reprodukciju filmova kako na platnu, tako i na zidu, ali i brojne napredne mogućnosti za podešavanje slike. Mi smo imali priliku na par sati da se družimo sa njim i evo šta od njega možete da očekujete.

BenQ TH670_2BenQ TH670 je moderno dizajniran projektor, napravljen od kvalitetnih materijala sa vrhunskom elektronikom u sebi. Pozicioniran je kao napredan Home Entertainment projektor i kako stvari zaista stoje on to i jeste. Njegovu osnovu čini DLP projekcioni sistem poslednje generacije koji je u stanju da ponudi kristalo jasnu sliku do dijagonale od 120 inča (300 inča uz napredna podešavanja sa odsutpanjem u kvalitetu slike), pri rezoluciji od 1920×1080 piksela. Hardverski gledano spada među naprednije projektore u svojoj klasi jer raspolaže i osvetljenjem od 3000 ANSI Lumena, kao i kontrastom od 10000:1. Njegova lampa jedna je od najboljih i može da funkcioniše u nekoliko modova od kojih je svakako najzanimljiviji Eco mod pri čijem korišćenju proizvođač garantuje životni vek lampe od gotovo 10000 radnih časova. Posebnost TH670 projektora krije se i u njegovim raznovrsnim mogućnostima za povezivanje, ali i u kompaktnošću i maloj težini (3 kg), tako da ako zatreba uvek možete bez mnogo muka da ga ponesete sa sobom.

Pročitajte i tekst:  ChatSim 2 - Čet i Internet bez ograničenja, svuda u svetu

Kao i svaki napredan Home Entertainment projektor tako i BenQ TH670 dolazi sa vizuelno veoma moćnim OSD-jem koji em što je funkcionalan, em nudi i pregršt naprednih funkcija od kojih će Vam prosto zastati dah. Tako je tu mogućnost finog podešavanja kolorita i osvetljenja, puna kontrola detaljnosti i vidljivosti, kao i mogućnost rada projektora pri najrazličitijim osvetljenjima. Ovo posebno ističemo kao veoma važno jer mnogi Home Entertainment projektori nisu previše efikasni ukoliko ima viška osvetljanja u prostoriji, što nije slučaj sa ovim modelom jer ima moćnu lampu sa prodornim osvetljenjem.

Za razliku od sličnih rešenja na tržištu TH670 projektor se izdvaja i na polju kvaliteta slike (ovo smo već napomenuli na početku teksta). Svi testovi su pokazali kako je reč ne samo o projektoru koji besprekorno reprudukuje sliku, već i o rešenju koje svojim kupcima donosi zavidan nivo detaljnosti. To u prevodu znači da HD filmovi sa ovim projektorom izgledaju kao oni koje gledate u pravom bioskopu i po pitanju reprodukcije boja i kada je reč o oštrini slike. Posebno dobro se pokazao kod reprodukcije/projektovanja akcionih i SF filmova gde sve puca od dinamičnih i brzih scena nabijenih kompujetrskom grafikom i 3D elementima. Ujedno, TH670 projektor se može koristiti i za projekciju igrica baš zbog toga što ima brz odziv i kvalitetnu reprodukciju boja – probajte, prijatno ćete biti iznenađeni.

Iako deluje kao samo fino upakovan Home Entertainment projektor, TH670 je zapravo moćno rešenje koje će Vaše omiljene filmove pretvoriti u izuzetne i dati im novu dimenziju kvaliteta i prikaza. Nas lično, ovaj projektor je oduševio u svakom pogledu, a posebno na polju reprodukcije slike gde u ovom momentu nema adekvatnog konkurenta, bar ne u svojoj klasi. TH670 je ozbiljno uzdrmao višu klasu i naprednim mogućnostima, ali i sjajnim OSD-jem koji donosi preko 250 novih funkcija u svet zabave na platnu. Zaključak je logičan – zaboravite na veliki televizor kupite TH670 projektor i udahnite potpuno novi život Vašoj omiljenoj multimediji, filmovima i predstojećoj Olimpijadi!

Pročitajte i tekst:  Novi Sony makro objektiv punog formata

Cena (sa PDV-om): Uzorak

Kontakt: List, www.list.rs