Besplatni Visa POS terminali za podršku kompanijama u Sloveniji

Visa je u Ljubljani predstavila program za podršku mikro, malim i srednjim kompanijama „Slovenija plaća digitalno“. Program je deo trajnog zaveta Vise iz 2020. godine kojim se obavezala da će podržavati osam miliona mikro, malih i srednjih kompanija u Evropi da omogućavaju digitalno plaćanje. Visa će time ujedno pomagati brži razvoj digitalne ekonomije.

Esad Jakupović

Slovenačko tržište je poslednjih godina doživelo rast broja POS terminala i time i jačanje e-trgovine. Uprkos srazmerno širokom prihvatanju digitalnih uplata kod velikih trgovaca na malo, tržište je još uvek slabo razvijeno u segmentu mikro, malih i srednji kompanija. Visin program „Slovenija plaća digitalno“ može pomoći da se stanje u znatnoj meri promeni na bolje.

Omogućiti upotrebu inovativnih, pouzdanih i bezbednih načina plaćanja: predstavljanje programa Vise „Slovenija plaća digitalno“.

Pomoć mikro, malim i srednjim

U okviru programa kompanije Visa „Slovenija plaća digitalno“ mikro, male i srednje slovenačke kompanije koje žele da iskuse prednosti digitalnog plaćanja dobiju POS terminal na besplatnu upotrebu tokom devet meseci. Visa u okviru te inicijative sarađuje s partnerima koji ponuđačima robe i usluga omogućavaju primanje kartica za plaćanje i u e-prodavnicama. U program mogu da se uključe kompanije  koje u poslednjih godinu dana nisu omogućavale primanje digitalnih uplata.

„Svesni smo važne uloge mikro, malih i srednje velikih kompanija u našem društvu i zato smo odlučni da im što pre pružimo tu potrebnu pomoć“, naglasila je Alenka Mejač Krasnig (Krassnig), direktorica za Sloveniju u kompaniji Visa. Objasnila je da se Visa obavezala da podržava trgovačke kompanije i potrošačima omogućava upotrebu inovativnih, pouzdanih i bezbednih načina plaćanja. „Zato ćemo zajedno sa svojim partnerima svim slovenačkim mikro, malim i srednjim kompanijama koje zasad ne primaju digitalne uplate omogućiti devet meseci besplatnog korišćenja POS terminala. Današnji događaj je ujedno poziv drugim partnerima u finansijskoj industriji da se pridruže našoj inicijativi i ubrzaju digitalizaciju u Sloveniji“, dodala je Mejač Krasnig.

Pročitajte i tekst:  Kompanija BlueCat najavljuje međunarodnu ekspanziju otvaranjem Centra za brigu o korisnicima i razvoj integracije u Beogradu

Podsticaj digitalnoj ekonomiji

„Digitalno plaćanje pomaže takvim kompanijama da povećaju prihode, upravljaju svojim poslovanjem i pridobiju pristup do drugih finansijskih usluga“, objasnio je Katalin Kretu (Catalin Cretu), generalni direktor za Romuniju, Hrvatsku, Sloveniju i Bugarsku u kompaniji Visa. „Prihvatanje digitalnih uplata može mnogim kompanijama da omogući pristup do većeg broja potencijalnih stranki preko brzo rastućih kanala elektronskog poslovanja i ispostavljanje međunarodnim tržištima. Kada male kompanije dožive uspeh, od toga imaju koristi svi u regionu, pa u Visi verujemo da inovacije u plaćanju mogu da budu podsticaj digitalnoj privredi, koja je jedan od stubova evropskog poslovanja“, dodao je Kretu.

Katarzina Zubrzicka (Katarzyna Zubrzycka), rukovodilac prodaje trgovcima za region srednjeistočne Evropu u kompaniji Visa, podsetila je da je digitalno plaćanje mnogima pomoglo da za vreme pandemije prelaskom na internetsko i beskontaktno plaćanje ostanu u poslu. „Visa već dugo sarađuje s finansijsko-tehnološkim (fintech) i drugim kompanijama u cilju ubrzavanja i širenja inovacija na području plaćanja“, dodala je. „Kad kompanija počne da prima digitalne uplate, to može da joj donese finansijske koristi. Na primer, stalne inovacije namenjene bržim i bezbednijim transakcijama olakšavaju kompaniji poslovanje i poboljšavaju korisnička iskustva,“ zaključila je Katarzina Zubrzicka.