Budućnost gejminga je stigla: Superbrzi 240 Hz gejming MiniLED monitor

AGON by AOC, jedan od vodećih svetskih brendova gejming monitora i IT dodataka najavljuje AGON PRO AG274QZM, superbrzi 240 Hz gaming monitor od 68,58 cm (27”) s QHD rezolucijom i MiniLED IPS panelom koji oduzima dah. AG274QZM omogućuje prodorne i tačne boje IPS panela s MiniLED pozadinskim osvetljenjem s čak 576 zona zatamnjivanja. To mu omogućuje postizanje visokog nivoa DisplayHDR 1000 sertifikata s vršnim osvetljenjem od 1200 nita, prikazujući duboku crnu i jarku sunčevu svetlost u istom kadru, istovremeno nudeći izuzetno gejming iskustvo velikih brzina (1 ms GtG) bez kompromisa kakvo traže konkurentski gejmeri.

Dizajniran za uspeh

AGON PRO AG274QZM najnoviji je član AGON PRO porodice usmeren na legende gejming zajednice: profesionalne gejmere i esport entuzijaste. Kao i ostali modeli AGON PRO serije, AGON PRO AG274QZM ima nagrađivan (Red dot design award) i izdržljiv ergonomski stalak s ugrađenim upravljanjem kabla koji nudi prilagodbu visine, nagiba i zakretanja za zdrave i prijatne gejming sesije.

Trostrana 27-inčna IPS ploča bez okvira s 1,07 milijardi boja ima QHD rezoluciju (2560×1440) i stopu osvežavanja od 240 Hz. Upravo je to najbolja kombinacija performansi za današnje vrhunsko takmičarsko gejming iskustvo. QHD rezolucija nudi kvalitetno rešenje za trenutne GPU-ove s ciljem postizanja visoke verodostojnosti i brzine kadrova. S druge strane, stopa osvežavanja od 240 Hz danas predstavlja novi osnovni nivo za konkurentne FPS gejmere koji su inače naviknuti na stope osvežavanja od 144 Hz i više. S GtG vremenom odziva od 1 ms, brza radnja na monitoru deluje gotovo besprekorno. Zahvaljujući ugrađenoj Nvidia G-Sync kompatibilnosti, titranje i zastajkivanje slike eliminisani su korišćenjem varijabilne brzine osvežavanja. 

Pročitajte i tekst:  Kako očistiti računar od prašine?

Što više, to bolje

Glavna karakteristika konkurentnog AG274QZM njegovo je MiniLED pozadinsko osvetljenje sa čak 576 pojedinačnih zona zatamnjivanja. Uključivanjem pozadinskog osvetljenja tek na malom delu ploče, monitor može doseći osvetljenje do impresivnih 1200 nita za prikaz svetlih vizuelnih karakteristika poput sunčeve svetlosti, vatre itd., istovremeno prikazujući duboke i tamne senke. Ovaj širok i dinamičan raspon izuzetno povećava percipiranu razmeru kontrasta i pruža bogato, živopisno i impresivno gejming iskustvo. S uključenim štitnikom za monitor, monitor može prevladati izazove poput jakog ambijentalnog svetla ili odsjaja od svetla pozornice još više povećavajući percipirani kontrast. Sertifikiran s VESA DisplayHDR 1000, AG274QZM nudi istinsko HDR iskustvo u kombinaciji s velikom brzinom osvežavanja i oštrom QHD rezolucijom.

Nadalje, AG274QZM odličan je i za gejmere koji rade od kuće ili koriste svoje računare za kreiranje sadržaja. Ovaj svestrani monitor nudi i USB-C povezivanje sa snagom od 65 W za punjenje prenosnih računara. S četiri USB 3.2 ulaza, monitor se može koristiti i kao priključna stanica za povezivanje periferije poput tastature i miša. Zahvaljujući ugrađenom KVM prekidaču, korisnici mogu kombinovati dva načina rada i prelaziti iz jednog u drugi (npr. gejming računar i računar za rad ili streaming) koristeći isti set tastature i miša.

Za prilagođavanje monitora individualnim postavkama, AG274QZM nudi Light FX RGB svetla na zadnjoj strani, koja se mogu sinhronizirati s drugim AGON modelima pomoću AOC opreme. Takođe, AGON logotip se projektuje na radnu površinu stvarajući dodatni ugođaj. Uključeni QuickSwitch kontroler olakšava podešavanje postavki OSD-a, a njime se može upravljati joystickom ili  preko G-Menu softvera.

Pročitajte i tekst:  AOC predstavlja novi 27 inčni gejming monitor - AG273QX

AGON PRO AG274QZM biće dostupan od juna 2022. po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 150.629 din. (bez PDV-a).