Canon Colorado 1630 – novi UVgel štampač sa izmenjivim rolnama

colorado

Nadograđujući portfolio 64-inčnih UVgel štampača sa izmenljivim rolnama (roll-to-roll), Canon najavljuje lansiranje novog štampača Colorado 1630. Ovaj štampač industrijske klase predstavlja pametnu investiciju za kompanije koje su aktivne na tržištu velikih formata, tako što im omogućava pristup svim dokazanim prednostima UVgel tehnologije uz niže ulaganje, kako bi dodatno proširili poslovanje bavljenjem manjim obimima štampe na tržištu. Dizajniran za izdržljivost, pouzdanost i stabilnost, osnovni Colorado 1630 model može da se konfiguriše u skladu sa jedinstvenim poslovnim potrebama svakog korisnika dodavanjem modularnih opcija kao što su FLXfinish, druge rolne za medije i lake dvostrane štampe.

Dizajniran za firmopisce, PSP-ove i interne štamparije, Colorado 1630 pruža vrhunski kvalitet štampe od 1.800 tpi i izuzetno izdržljive otiske koji su bez mirisa i trenutno suvi na gotovo svim medijima, za realizaciju na neograničenom broju primena. U najbržem režimu štampe, za primene kao što su spoljašnji baneri i bilbordi, Colorado 1630 može da postigne maksimalnu brzinu štampe od 111 m²/sat. Čak i u režimu visokog kvaliteta, uređaj pruža brzinu konstantnog rada od 29 m²/sat.

Ovaj novi svestrani štampač nudi iste funkcije visoke produktivnosti, kvaliteta štampe i svestranost medija kao i njegov veći brat, Colorado 1650. Korišćenjem jedinstvenih Canon-ovih UVgel 460 mastila koja se koriste na modelu Colorado 1650, 1630 pravi izuzetno oštre otiske sa širokim spektrom boja. Izuzetno pouzdan i jednostavan za upotrebu, ova robusna mašina napravljena je za maksimalno vreme dostupnosti i brzo završavanje poslova. Operativni troškovi su takođe smanjeni zahvaljujući efikasnosti štampača, u kombinaciji sa smanjenim otpadom i 40% manjom potrošnjom mastila u poređenju sa drugim tehnologijama, tako da klijenti mogu da maksimalno uvećaju svoju zaradu i samim tim da prošire svoje poslovanje.

Pročitajte i tekst:  Počelo je - Ovo je prvi uređaj na svetu opremljen novim "Huawei HarmonyOS" operativnim sistemom

Korisnici mogu da imaju koristi od neprekidne produkcije sa zamenom mastila „u letu“ koji, u kombinaciji sa neprikosnovenim funkcijama automatizacije kao što su nadzor mlaznica, održavanje glave štampače i namotavanje medija, omogućavaju korisnicima da izbegnu nepotreban zastoj. Pored toga, Canon-ova aplikacija za daljinsku kontrolu je sada dostupna za nadgledanje svih Colorado štampača. To će korisnicima omogućiti daljinsku proveru statusa štampača, što pomaže u korišćenju ovog uređaja bez nadzora 24/7. Aplikacija za daljinsku kontrolu šalje na mobilne uređaje korisnika upozorenja koja sadrže ažuriranja statusa štampača, upozorenja i greške, čime se obezbeđuje sigurnost da štampač radi bez problema za ispunjenje rokova.

Modularne opcije za individualne potrebe

Modularna arhitektura štampača Colorado 1630 omogućava korisnicima da počnu sa osnovnim modelom i da, u zavisnosti od poslovnih potreba, izaberu neki iz niza dodatnih modula. Na primer, ako je štampač instaliran sa jednom rolnom za medije, ali se obimi štampe povećavaju, lako je dodati opciju za drugu rolnu za medije. Efikasnost modela Colorado 1630 dodatno unapređuje precizno rukovanje medijima koje osigurava skoro savršenu registraciju za dvostrano štampanje. Opcija „print side in“ (ulaz strane za štampu) takođe omogućava korisnicima da štampaju i sa spoljašnje strane i sa unutrašnje strane rolne, radi maksimalne svestranosti medija. Sve opcije mogu da se omoguće na daljinu i po potrebi, bez potrebe za posetom servisera.

Pročitajte i tekst:  Cloud Workspace Collaboration – jednostavno i inteligentno upravljanje dokumentima i procesima od kritične važnosti

Obezbeđujući fleksibilnost za mat ili sjajnu završnicu za svaki otisak, opcioni FLXfinish modul koristi jedinstvenu tehniku LED sušenja koja je dizajnirana da doda vizuelni efekat primenama kao što su baneri, zidne obloge i materijali na prodajnim mestima bez potrebe za promenom mastila ili medija. Ova tehnologija takođe podržava štampu na poroznim podlogama kao što su papiri bez premaza i mekani materijali za reklame, što dodatno proširuje mogućnosti za novim tržištima.

Proširena Colorado porodica

Predstavljanje modela Colorado 1630 dolazi kao proširenje postojeće porodice UVgel štampača sa izmenljivim rolnama. Osim modela 1630, portfolio proizvoda sadrži Colorado 1640/1650 za klijente sa većim obimima štampe.

Michele Tuscano, direktor globalnog partnerskog kanala i potpredsednik EMEA – grafike velikog formata u kompaniji Canon Production Printing, komentariše, „Od lansiranja Colorado serije 2017. godine, ta tehnologija je zaista poremetila tržište i sa više od 2.000 instalacija širom sveta koje su do danas odštampale više od 25 miliona kvadratnih metara, povratne informacije su izuzetno pozitivne. Omogućavanje našim klijentima i partnerima da prošire svoje mogućnosti primene i da razviju svoje poslovanje ključni je pokretač za sve nas u kompaniji Canon Production Printing, tako da smo svedoci sve većeg zahteva za 1,6-metarskim UVgel štampačem koji može da opsluži sve PSP-ove. Iz tog razloga predstavljamo ovaj novi dodatak Colorado porodici štampača u vidu modela 1630, tako da klijenti mogu da iskoriste izuzetno automatizovan, robustan i stabilan štampač sa modularnom arhitekturom koja pruža izuzetan nivo fleksibilnosti, uz atraktivan nivo ulaganja.“

Colorado 1630 dostupan je odmah preko ovlašćenih partnera, kao i Canon-ovih prodajnih timova.

Pročitajte i tekst:  Nebojša Bjelotomić novi direktor Sage d.o.o. Beograd

Za više informacija o modelu Colorado 1630 posetite: https://www.canon.rs/business-printers-and-faxes/colorado-1630/

Da biste saznali više o Colorado porodici posetite: https://www.canon.rs/business-printers-and-faxes/signage-and-pos/