CES 2021 će biti održan, ali u izmenjenom obliku

Organizatori CES-a, jednog od najuticajnijih tehnoloških događaja na svetu, odlučili su da uprkos situacij sa COVID-19 virusom, ipak održe sajam sledeće godine. Promena će ipak biti – po ugledu na IFA sajam koji će se održati u septembru, CES 2021 biće održan od 6. do 9. januara sledeće godine u Las Vegasu, ali kao in-person događaj. Consumer Technology Association, organizacija koja stoji iza CES-a, najavila je i da će osim fizičkog predstavljanja na sajmu, novi proizvodi biti vidljivi i u digitalnom obliku. Na taj način će biti omogućeno da se, makar brojčano, nadomesti nedostatak posetilaca na sajmu.

Na raspolaganju će biti mnogo više live streaming sadržaja, koje će biti dopunjene dodatnim funkcionalnostima za povezivanje sa kompanijama izlagačima. Ova najava sajma je u skladu sa naporima američke Vlade koja pokušava da pokrene ekonomiju koja je zaustavljena zbog pandemije.

Time će donekle biti ublažena i recesija tehnoloških događaja koja je započeta odlaganjem Mobile World Congress-a u Barseloni u februaru ove godine. Mnogi događaji od tada su odloženi, ili je odlučeno da se uopšte ne održe, što je bio veliki udarac kako za organizatore, tako i za izlagače i potencijalne posetioce tih događaja.

CES će sledeće godine donekle promeniti tu situaciju. Organizatori su odlučili da on bude samo događaj za ljude sa pozivnicom, što znači da će široka javnost morati da bar još neko vreme sačeka da uživo vidi tehnološke novitete.

Pročitajte i tekst:  XPG na CES-u 2022 prikazao širinu svoje ponude