Ekskluzivno: Huawei predstavio viziju HUAWEI AppGallery platforme

Postepeno širenje 5G mrže znači revoluciiju korišćenja mobilnih telefona. Sve više, korisnici poseduju i koriste više uređaja u različitim scenarijima, a mobilne aplikacije su ključne za bogatije, hiperkonektovano iskustvo. Huawei veruje da će potražnja za pametnijim aplikacijama samo porasti i teži ka tome da bude na lider u ovoj oblasti, kako bi omogućio ovu masovnu promenu.

HUAWEI AppGallery je službena platforma za distribuciju aplikacija kompanije Huawei, koja pruža novu alternativu svojim korisnicima. Kao jedno od top 3 globalnih tržišta aplikacija, HUAWEI AppGallery sada je dostupna u preko 170 zemalja / regiona, sa 400 miliona aktivnih korisnika mesečno, pokrivajući najpoznatije aplikacije i servise širom sveta.

Vizija Top 3 aplikacije na globalnom nivou

„ ’Privatnost, pod vašom kontrolomuvek je bila srce naše filozofije“, izjavio je Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group, i dodao: „Zaštita privatnosti i sajber bezbednost su glavni  prioriteti svih naših poslovnih aktivnosti i strogo ih implementiramo u svim fazama naših proizvoda. Takođe imamo i najstroža rešenja za privatnost i sajber bezbednost u HUAWEI AppGallery.“

Huawei ima stotine miliona korisnika širom sveta, čime je postavljen čvrst temelj za razvoj ekosistema. Zajedno sa HMS Core, koji otvara razne mogućnosti Huawei softvera i hardvera, Huawei nastoji da korisnicima pruži najbolje, inovativno iskustvo korišćenja aplikacija.

Za brend koji se našao na 10. mestu godišnje globalne rang-liste vrednosti Brand Finance, 2020. godine, ništa se ne čini nemogućim. Huawei je investirao sredstva u više od 3000 inženjera za razvoj ekosistema inžinjeringa. Brend takođe pruža “one-stop” operativnu podršku za programere širom sveta, kao i finansiranje programa poput „Shining-Star“, za podsticanje inovacija.

Pročitajte i tekst:  HUAWEI održao prvu Silent prezentaciju na ovim prostorima

HUAWEI AppGallery – pouzdana platforma na kojoj korisnici mogu preuzimati aplikacije

HUAWEI AppGallery dolazi sa punim krugom sigurnosti i zaštite, uključujući verifikaciju stvarnog imena programera i postupak pregleda u četiri koraka za bezbedan rad aplikacije. Sve aplikacije prolaze strogi test verifikacije kako bi se sprečile „zlonamerne“ aplikacije. Huawei AppGallery ima sistem ocenjivanja starosti u cilju kreiranja sigurnog okruženja za decu, tako što filtrira aplikacije koje nisu pogodne za njihov uzrast.

AppGallery koristi najviši nivo verifikacije da bi izolovao i zaštitio osetljive podatke korisnika i njihovu privatnost. Lične i osetljive informacije – poput biometrijskih podataka – nikada se neće obrađivati izvan Huawei uređaja, dajući korisniku potpunu kontrolu nad njihovim ličnim podacima. Što je još važnije, svi podaci korisnika su takođe anonimni i čuvaju se lokalno, što odgovara regionu svakog korisnika.

HUAWEI AppGallery – odredište kvalitetnih aplikacija za korisnike Huawei uređaja

Huawei kontinuirano radi na povećanju izbora vrhunskih aplikacija koje su postale temelj digitalnog načina života njegovih korisnika, uključujući popularne globalne aplikacije i kvalitetne lokalizovane aplikacije koje korisnici vole. HUAWEI AppGallery deli aplikacije u 18 kategorija, uključujući vesti, društvene mreže, zabavu i još mnogo toga, a sve se mogu pretraživati veoma jednostavno. Ukoliko postoji aplikacija koju korisnici ne mogu da pronađu, sve što treba da urade je da upišu ime željene aplikacije na „listu želja“. Kada se ta aplikacija pojavi, korisnik koji ju je poslao putem „liste želja“ biće obavešten.

Pročitajte i tekst:  Comtrade prvi na svetu lansirao bankarsku aplikaciju za VIBER

Huawei je takođe posvećen stvaranju najboljeg korisničkog iskustva pružanjem kvalitetnih aplikacija. U svom poslednjem partnerstvu, Huawei je sarađivao sa News UK, jednom od najvećih britanskih medijskih kompanija, kako bi korisnicima omogućio najtačnije i najnovije vesti. Huawei korisnici imaće pristup dnevnim vestima, radio emisijama i ekskluzivnom sadržaju na svojim Huawei uređajima.

Mislim da je ovo zaista dobro dugoročno partnerstvo koje možemo da imamo sa kompanijom Huawei. Osećam da je pred nama još mnogo inovacija i da zaista možemo postići zadivljujuće iskustvo korisnika“, rekla je Christina Scott, Chief Technology Officer u News UK.

HUAWEI AppGallery nudi aplikacije optimizovane za rad na Huawei uređajima, za inovativno i pametno iskustvo

Aplikacije preuzete sa HUAWEI AppGallery optimizovane su za rad na Huawei uređajima, pružajući neverovatne mogućnosti pri korišćenju. Ključni pokretač je HUAWEI HiAI, otvorena AI capability platforma za pametne uređaje, koja objedinjuje softverske i hardverske resurse sa različitih uređaja i omogućava njihovu međusobnu interakciju.

Na primer, aplikacija WPS Office koristi mogućnost HiAI inteligentnog prepoznavanja da bi postigla optičko prepoznavanje znakova super rezolucije za prepoznavanje teksta u slikama kao što su skenirani dokumenti i fotografije. Dokumenti u aplikaciji se automatski detektuju i ispravljaju, značajno poboljšavajući produktivnost.

HUAWEI AppGallery predstavlja upotrebu „Quick Apps“ uz tap-to-use mehanizam, bez instalacije

Quick Apps je ekosistem aplikacija u kome se nalazi nova vrsta aplikacija bez instalacije. Quick Apps omogućava kvalitetno korisničko iskustvo, moćne funkcije i automatsko ažuriranje HTML5 stranica, uz trošenje veoma malo memorijskog prostora. Iako korisnicima pružaju isto iskustvo kao i izvorne aplikacije, Quick Apps se pišu sa samo 1/5 količinom kodova u odnosu na Android aplikacije, čime zauzimaju manje memorijskog prostora. Korisnici mogu aktiviraju više od 2.000 brzih aplikacija umesto samo 20 izvornih aplikacija sa svega 1 GB prostora.

Pročitajte i tekst:  Stižu novi modeli planetarno popularne Redmi Note serije

Korisnici čak mogu da dodaju svoje omiljene brze aplikacije na desktop radi lakšeg pristupa. Brze aplikacije se koriste na preko 350 miliona Huawei telefona. Do danas je objavljeno više od 1.700 brzih aplikacija, što je rast od 200% u odnosu na isti period prethodne godine.

Kako bi održao korak sa 5G mrežom, Quick App će se postepeno distribuirati u više zemalja i regiona. Svi programeri širom sveta pozvani su da objavljuju Quick App kako bi zajednički omogućili korisnicima novo iskustvo korišćenja aplikacija.

Huawei će nastaviti sa naporima u izgradnji HMS Ekosistema i HUAWEI AppGallery, kako bi pružio pametno iskustvo u svim scenarijima svim Huawei  korisnicima. Za više informacija o HUAWEI AppGallery posjetite https://consumer.huawei.com/en/mobileservices/appgallery/