Epson EcoTank ITS L3060 – mali uređaj velikih mogućnosti

Većina nas se seća koliko je nezgodno ostati bez kertridža, kao i to da ma koliko štedeli uvek ga istrošimo pre vremena. Pre nekoliko godina kompanija Epson napravila je promenu u ovom segmentu omogućivši korisnicima da po vrlo prihvatljivoj ceni, kao i upotrebom originalnih boja štampaju mnogo više nego što je to do sada bio slučaj.

Epson EcoTank štampači koriste ITS tehnologiju koja predstavlja idealno rešenje za sva domaćinstva ili manja preduzeća kojima je potrebna jeftina štampa bez ikakve muke i komplikacija. ITS predstavlja skraćenicu od Ultra-high capacity Ink Tank System, što znači da više nema kertridža, već se skladište dopunjuje sipanjem novog mastila iz bočica direktno u tankove ugrađene u štampač, takozvani CISS sistem.

Epson EcoTank ITS L3060 koristi Micro Piezo tehnologiju koja omogućava štamanje 13.000 crno – belih kopija i 6.500 kopija u boji samo sa inicijalnim setom boja. Set bočica koje stižu zajedno sa uređajem su standardni set od tri boje (cyan, magenta, yellow) i tri bočice crne boje. Kompanija ocenjuje da ovaj paket bočica može trajati i do dve godine, a o štedljivosti ovog uređaja govori i podatak da tehnologija koju koristi smanjuje troškove štampe i do 90%. Kada se mastilo u tankovima istroši, moguće je kupiti nove, originalne bočice po mnogo pristupačnijoj ceni nego što je to do pre nekoliko godina bio slučaj. Kvalitet štampe je na već poznatnom nivou, koji kompanija Epson decenijama unazad nameće kao prioritet. Dakle, pored izvrsnog kvaliteta printa, nova tehnologija dopunjavanja boja nam omogućava da štampamo po nikada nižoj ceni.

Pročitajte i tekst:  Epson osvežava svoj nagrađivani asortiman EcoTank kućnih i kancelarijskih štampača

Dimezija 445‎ x 304 x 169 mm (širina x dubina x visina), Epsonov EcoTank ITS L3060 dizajniran je za kućnu upotrebu, a njegova kompaktnost omogućuje vam da ga smestite u gotovo bilo koji deo domaćinstva. Za kućnu upotrebnu brzina štampe ovog uređaja je sasvim pristojna – prema ISO/IEC 24734 standardnu ona iznosi 10 crno – belih, tačnije 5 color stanica po minuti. Štampanje fotografija sporije je u odnosu na neke druge modele L serije. Za štampanje fotografije dimezija 10 x 15 na foto papiru potrebno je 69 sekundi. Ove brzine definitivno svedoče o njegovoj nameni – ovaj štampač namenjen je za kućnu upotrebu ili za manja preduzeća u kojima se svakodnevno ne štampa ogromna količina teksta.

Ovaj uređaj poseduje i Wi-Fi i Wi-Fi direct konekciju koje omogućavaju štamanje dokumenata direktno sa telefona ili tableta posredstvom Epson iPrint aplikacije. Takođe, moguće je poslati fajlove za štampanje iz gotovo bilo koje zemlje sveta koristeći Epson email print opciju. Čini se da je ovim uređajem kompanija Epson mislila na sve aspekte.

Prednosti:

  • Uređaj stiže sa setom boja koji može trajati i do dve godine
  • Nova tehnologija koja smanjuje troškove štampe i do 90%
  • Nema više kertridža: Jednostavna dopuna boje
  • Wi-Fi, Wi-Fi Direct: Jednostavna štampa sa mobilnog telfona

Mane:

  • Ne toliko velika brzina štampanja