Evo kako da se oslobodite stresa u nekoliko koraka uz Huawei Watch GT 2

Gotovo svakodnevno čujemo rečenicu: „Pod stresom sam“. Njegovi uzročnici su razni, počevši od posla, privatnog života, novčane situacije, ali i mnogih drugih faktora. Nekada se čini da je stres postao toliko zastupljen u našim životima, da ga smatramo i normalnom pojavom.

Brz način života, jurnjava i osećaj da nemamo dovoljno vremena da postignemo mnogo obaveza koje su pred nama svakog dana dodatno doprinose tome da se osećamo nervozno. U tim trenucima, dovoljan je i najmanji okidač koji će učiniti da „eksplodiramo“.

Pošto mnogo vremena provodimo na poslu, najčešći izvori stresa nalaze se upravo tamo. Kratki rokovi, obim posla, visoki ciljevi i uz sve to konstantna komunikacija sa ljudima mogu nas vrlo lako dovesti do osećaja napetosti. Još ako uz sve ove faktore ustanemo na levu nogu, želimo da nam se svi sklone sa puta. Ali nažalost, nekad će se desiti da vam baš tih dana šef da dodatni posao ili kolega ode na bolovanje ili odmor pa sav njegov posao padne na vas.

Veoma je važno oslobađati se stresa na vreme, upravo kako ne bismo došli do situacije u kojoj ćemo „eksplodirati“. Mnoga istraživanja govore da su neki od najefikasnijih načina za oslobađanje od stresa trening, šetnja, meditacija ili razgovor. To je tačno, ali kako reagovati kada smo u kancelariji, zatrpani poslom i jednostavno nismo u prilici da uradimo nijedno od navedenog?

Pročitajte i tekst:  Ekskluzivno: Jusein Bolt postao nova zvezda Epsonovih EcoTank štampača

Disanje

Iako često na to zaboravimo, pravilno disanje je jedno od ključnih rešenja za oslobađanje od stresa i poboljšanje raspoloženja. Međutim, retko ko se toga seti kada dođe do situacije koja ga dovede do stanja stresa. Na svu sreću, zahvaljujući tehnologiji koja je danas naprednija nego ikada, postoje uređaji koji na takve stvari misle umesto nas. Jedan takav uređaj je novi Huawei Watch GT 2 pametni sat. Napredne funkcije ovog sata mere nivo stresa na dnevnoj bazi i čuvaju podatke, pa tako na kraju svake nedelje ili meseca možete imati uvid u to pod kolikim ste stresom bili. Sve što je potrebno jeste da ovu opciju aktivirate. No, ne zaboravimo, ovde je ipak reč o disanju. Zato na ovom pametnom satu postoji i opcija Relax koja je tu upravo da biste „zajedno“ disali. Aktiviranjem ove opcije, vaš Huawei Watch GT 2 pametni sat će vam vizuelno signalizirati u kom trenutku treba da udahnete vazduh, a u kom da izdahnete, kako biste otkucaje srca i dah doveli u ravnotežu koja je narušena u stresnoj situaciji.

Na ovaj način, dovoljno je da izdvojite nekoliko minuta i uz pomoć saveznika koji vam je na ručnom zglobu vratite disanje u normalu i nastavite svoj radni dan bez stresa.