Honor 10 stiže u Srbiju, evo koja će biti cena

Honor je 15. maja na svetskoj premijeri u Londonu lansirao Honor 10, svoj glavni pametni telefon za 2018. godinu. Telefon je dizajniran u skladu sa konceptom „Lepota je u veštačkoj inteligenciji (AI)” i korisnicima donosi dve revolucionarne tehnologije koje segment pametnih telefona nije do sada imao u ponudi.

Prva je napredna AI 2.0 tehnologija, uglavnom primenjena na kameru sa dvostrukim sočivom ovog pametnog telefona. Druga je Honor 10 CMF dizajn, 3D staklena pozadina sa impresivnom nano-optičkom površinom koja se sastoji od 15 slojeva svetlucave boje. Honor 10 će biti dostupan po ceni od 69.990 RSD (preporučena cena) od 15. maja na odabranim tržištima kao što su Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Italija i Španija, a uskoro slede i ostala tržišta.

Prema rečima Džordža Jaa, predsednika Honora, većina telefona je do 2016. godine bilo dostupno u samo tri boje: crnoj, beloj i zlatnoj. Honor je uveo Phantom Blue u 2016, PhantomGrey u 2017, a sada izuzetnu Auroru, koja donosi pravu revoluciju u oblasti dizajna pametnih telefona.

„Naš stav je da je recept za uspeh jednostavan – ponuditi korisniku zaista dobar proizvod! To je ono na čemu mi u Honoru vredno radimo svakog dana”, kaže Džordž Jao, predsednik Honora. „Ali se ne zaustavljamo na pravljenju dobrog proizvoda. Želimo da kreiramo nov način života zajedno sa mladima širom sveta. Slušamo ih, razmenjujemo ideje sa njima i navijamo za njih. Oni su naša inspiracija. ”

Pročitajte i tekst:  Honor 10 od danas dostupan u Srbiji, evo koja je cena

Uz inovativne uređaje i strategiju preciznog targetiranja, Honor nastavlja da bude lider u sektoru na svom domaćem tržištu kao e-brend pametnog telefona br. 1 u Kini, uz brz tempo širenja u inostranstvu. Otkako je uveden, ovaj brend je ostvario stopostotan rast na stranim tržištima. U Velikoj Britaniji su Stuff, The Guardian, T3 i Recombu ocenili Honor View10 sa 5 zvezdica. Kombinacija nagrađivanih proizvoda i brojnih partnerstava sa telekomunikacionim kompanijama i direktnim korisnicima doprinela je stopi rasta od 200 odsto u toj zemlji. U Rusiji je među prva tri već jedanaest meseci, zajedno sa Samsungom i Appleom. U Indiji je i dalje brend pametnog telefona sa najvećom stopom rasta i rangiran je među prvih 5.

Ključne karakteristike telefona Honor 10:

AI 2.0 kamera

24MP + 16MP zadnja kamera

24MP+16MP AI kamera sa dvostrukim sočivom telefona Honor 10 se zasniva na NPU procesoru u Kirin 970 čipsetu, što znači da prepoznaje više od 500 scena u 22 kategorije u realnom vremenu. Može da označi okvire različitih objekata u blizini, kao što su nebo, biljke, ljudi ili čak vodopad i trenutno odredi njihove lokacije.

Ovu karakteristiku podržava Semantic Image Segmentation tehnologija, po prvi put primenjena u ovom sektoru, koja telefonu Honor 10 omogućava da identifikuje višestruke objekte na jednoj slici. To je ono po čemu se Honor 10 zaista razlikuje od ostalih. Zahvaljujući ovim karakteristikama, Honor 10 primenjuje parametre specifične za dato okruženje na svakoj slici posebno u realnom vremenu dok se fotografiše, što znači da jednim klikom dobijate profesionalnu fotografiju.

Pročitajte i tekst:  Testirali smo Samsung Galaxy Z Fold 2 5G – Najbolji savitljivi telefon u 2020. godini

24MP prednja kamera

Pored toga što kameru sa zadnje strane podržava AI 2.0 tehnologija, i 24MP prednja kamera Honora 10 je vaš inteligentni selfi pratilac koji podržava 3D prepoznavanje lica, optimizuje detalje lica i detektuje preko stotinu tačaka na licu na nivou piksela.

Prednja kamera Honora 10 takođe podražava efekat širokog spektra studijskog osvetljenja. Napredno i precizno prepoznavanje lica omogućava precizan bokeh efekat i prikaz najsitnijih detalja svačijeg lica, čak i na grupnim selfi fotografijama.

Avangardni dizajn

Aurora staklo, sjaj iz svakog ugla

Proces primenjen da bi se dobio minimalistički dizajn telefona Honor 10 nije bio nimalo jednostavan i rezultat je industrijskih tehnika svetske klase i sofisticiranih procesa inženjeringa, što je zahtevalo savršenu preciznost i delikatnost. Stakleni dizajn Honora 10 se sastoji od 15 slojeva 3D stakla sa zadnje stranje i omogućava da se telefon sjaji u raznim bojama iz svih uglova, na prirodnom svetlu i u senci.

Elegantne i moderne boje nastale u Centru za estetiku u Parizu

Dokazujući kako se istorija umetnosti savršeno uklapa u digitalni svet, Honor 10 donosi impresivnu kombinaciju boja za korisnike –Phantom Blue i Phantom Green. Ove dve čuvene revolucionarne boje su nastale u Centru za estetiku u Parizu, zahvaljujući kreativnosti i entuzijazmu Honorovih inženjera i dizajnera.

Moderne karakteristike na jednom mestu: Honor FullView i ultrasonični senzor za otisak prsta pod staklom

Honor 10 je prvi uveo ultrasonični senzor za otisak prsta ispod stakla sa prednje strane, kao i FullView FHD+ ekran od 5,84 inča sa 19:9 displejem bez bezela i odnosom ekrana i tela od 86 odsto.

Pročitajte i tekst:  Oukitel C9 - Kad najjeftiniji telefon poraste

Unapređen i intiman doživljaj

Honor 10 radi na posebno ugrađenom NPU procesoru. 4GB RAM i 64GB/128GB ROM prostor za skladištenje daju dovoljno mesta da sačuvate sve zanimljive trenutke snimljene u galerijama, aplikacijama i fajlovima. Honor 10 dolazi sa Honor Super Charge 5V/4.5A punjačem sa 3.400 mAh (tipična vrednost) baterijom, i može da napuni 50 odsto baterije za 25 minuta.

Honor 10 se zasniva na najnovijem EMUI 8.1, koji predstavlja ukupno unapređenje funkcije i kapaciteta softvera, pri čemu se posebno izdvaja funkcija Easy Talk, koja smanjuje pozadinsku buku u vetrovitom okruženju kada telefonirate handsfri u automobilu, a takođe i pojačava zvuk šapata ako vodite tih razgovor.

 

Očekuje se da Honor 10 tokom juna meseca bude dostupan i na našem tržištu, a prema sadašnjim najavama preporučena cena je 69.990 din.