Huawei AppGallery – Najbolji način otkrivanja novih aplikacija

Kao što je poznato AppGallery je oficijelna platforma za distribuciju aplikacija, namenjena za Huawei uređaje. Spada među top tri aplikacije na globalnom tržištu, sa više od 580 miliona aktivnih korisnika, a dostupna je u više od 170 država i regiona. Ova prodavnica nudi ogromnu ponudu najrazličitijih aplikacija, kojih trenutno ima više od 200.000, od poslovnih servisa, preko igara, multimedijalnih i zabavnih sadržaja, pa sve do aplikacija za popularne društvene mreže.

Kroz AppGallery moguće je na Huawei telefone instalirati sve aplikacije na koje smo navikli, kao što su Google-ovi servisi, YouTube, Instagram, TikTok, Facebook, WhatsApp, Viber… Sve pomenute, kao i mnoge druge aplikacije dostupne su sa samo dva klika. AppGallery je preinstalirana na svim modelima Huawei telefona predstavljenim u prethodnih nekoliko godina, a za korisnike je sve maksimalno pojednostavljeno čak i kada želite da preuzmete Google servise. Na primer, kada pokrenete instalaciju prve željene Google aplikacije iz AppGallery prodavnice, automatski će se preuzeti i Gbox, specijalizovan servis koji omogućava pokretanje Google-ovih aplikacija na Huawei telefona. Nakon njegove instalacije, sve druge Google-ove aplikacije će se pokretati trenutno, kao i na svim ostalim Android telefonima. Na taj način, prevaziđene su nametnute prepreke u upotrebi Google aplikacija, a istovremeno je korisničko iskustvo unapređeno na najviši nivo.

Ono po čemu se AppGallery razlikuje od Play Store-a i po čemu je čak i bolji, je bezbednost i sigurnost aplikacija koje se nude korisnicima. Svedoci smo da se na Play Store-u gotovo svakodnevno otkrivaju maliciozne aplikacije koje su prošle bezbednosne provere, a čija malicioznost je utvrđena prekasno – kada su se već našle instalirane na desetinama i stotinama hiljada mobilnih telefona korisnika. Naime, Huawei detaljno testira sve aplikacije koje su izlistane u AppGallery i one se mogu upotrebljavati bez bojazni da će učiniti neku štetu. AppGallery zaokružuje ceo ciklus zaštite, koji podrazumeva verifikaciju pravog imena programera, proces testiranja aplikacije u četiri koraka, kao i zaštitu prilikom preuzimanja i instalacije.

Pročitajte i tekst:  Da li je bezbedno puniti telefon preko USB porta na računaru?

Naravno, u okviru ove prodavnice nalaze se i sve aplikacije za popularne društvene mreže. Bilo da želite da budete u kontaktu sa prijateljima, familijom, poslovnim partnerima ili sa pratiocima, na ovoj platformi se nalaze instalacije za Facebook, Instagram, TikTok, Twitter…, kao i za sve druge, manje ili više upotrebljavane društvene mreže i komunikacijske alate.

I legendarna P serija Huawei flegšip telefona, čija će najnovija inkarnacija (P60 serija) biti predstavljena 9. maja u Minhenu, dolazi sa preinstaliranom AppGallery aplikacijom. Osim što je u pitanju vrhunski uređaj za fotografisanje i komunikaciju, zahvaljujući pomenutim aplikacijama i AppGallery platformi, korisnici ovih telefona biće u prilici i da softverski isprate vrhunski hardver.

Za kraj ćemo da pomenemo samo interesantan i istovremeno veoma značajan detalj. Upotrebljivost AppGallery aplikacije prevazilazi Huawei ekosistem i predstavlja sveobuhvatnu i univerzalno primenjivu Play Store alternativu. Ova prodavnica aplikacija može da se instalira na praktično svim Android-zasnovanim telefonima i tabletima koji imaju instaliran Android 5.0, ili novije verzije ovog OS-a. Drugim rečima, čak i ako niste vlasnik Huawei telefona, možete da uživate u blagodetima i prednostima koje donosi AppGallery.

B.B.