Huawei i Viber partnerstvo jača iz dana u dan

Huawei, vodeća globalna tehnološka kompanija, objavila je da proširuje svoju dugoročnu saradnju sa brendom Viber – nakon pozitivne reakcije korisnika na aplikaciju za razgovore i razmenu poruka, dostupne na AppGallery. Usluga kojom se služe stotine miliona korisnika u 190 zemalja, jedan je od prvih velikih i popularnih brendova koji se pridružio AppGallery.

Viber, aplikacija koja omogućava glasovne i video pozive, razmenu poruka i grupne razgovore, ostvarila je snažno globalno prisustvo sa 62 miliona distribucija kroz AppGallery u regionima CIS, CEE & Nordic i APAC od svog pokretanja pre 18 meseci. Trećina od ukupnog broja preuzimanja aplikacije dolazi iz Evrope, unutar koje su – među prvih 5 zemalja – četiri iz regiona CEE i CIS. Obe kompanije će proširiti saradnju kako bi postigle još veće angažovanje sa rastućom bazom korisnika.

Deo uspeha aplikacije Viber na AppGallery leži u prihvatanju strategije kompanije Huawei „Global + Local“, koja se fokusira na razvoj odnosa sa dobavljačima aplikacija čija su rešenja dizajnirana da ljudima pružaju visokokvalitetne, lokalno orijentisane usluge.

„Veliki broj popularnih aplikacija nudi globalne usluge, ali one nisu uvek usklađene sa lokalnim potrebama korisnika“, rekao je Derek Ju, Potpredsednik Huawei za CEE & Nordic u kompaniji Huawei Consumer Business Group. „Viber, koji ima značajan globalni doseg, blisko je sarađivao sa nama kako bi ispunio specifične zahteve korisnika tamo gde se nalaze, a ovo je donelo velike prihode. Brend Viber je standardni nosilac za dobavljače aplikacija na AppGallery.“

„Veoma smo srećni što za partnera imamo važnog učesnika na tržištu kao što je Huawei. Takođe nam je drago i što se korisnicima dopada naša aplikacija. Podaci koje dobijamo od preuzimanja Vibera pokazuju da smo na pravom putu i ​​da ovo partnerstvo stvara višestruku korist svima. Uvereni smo da naša saradnja ima sjajnu budućnost!“ rekla je Ana Znamenskaja, Glavna menadžerka za razvoj kompanije Rakuten Viber.

Pročitajte i tekst:  Viber predstavlja mogućnosti veštačke inteligencije uz svoj novi čet-bot

U okviru poslovnog partnerstva, Viber je objavio specifično ažuriranu verziju aplikacije, u kojoj će svi stiker paketi u vlasništvu Vibera biti besplatni za preuzimanje isključivo za korisnike najnovije verzije aplikacije Viber preuzete sa AppGallery.

Kako bi pokazao posvećenost i podršku Viberu, Huawei je pokrenuo marketinšku kampanju u brojnim zemljama kako bi promovisao ponudu besplatnih Viber stikera, uključujući i baner na početnoj stranici AppGallery, objave u zajednici i promocije putem svojih društvenih i PR kanala.