Huawei Mate 20 – Da li je ovo sledeći Huawei flagship telefon?

Po svemu sudeći, svetska premijera Huawei Mate 20 telefona biće tokom jeseni ove godine. S obzirom da se jedan od velikih svetskih sajmova potrošačke elektronike, IFA odigrava u toku septembra, možemo da pretpostavimo da će premijera ovog telefona biti baš na tom sajmu. Da li smo bili dobri prognozeri saznaćemo za nekoliko meseci, a do tada želimo da vam predstavimo šta možemo da očekujemo od Huawei Mate 20 telefona.

Ako je verovati Antutu testu koji je procureo na Internet, Huawei Mate 20 će biti zver od telefona. Prema tom testu on je postigao rezultat od fantastičnih 356918 poena, što je za oko 40% bolji rezultat od prvog sledećeg konkurenta (Samsung S9+), odnosno za oko 70% nolji rezultat od Huawei P20 Pro telefona koji je nedavno pušten u prodaju. Još jednom se ograđujemo od ovih rezultata jer nismo imali prilike da ih sami proverimo, ali ako su istiniti, rezultat je zaista impresivan.

A ako su istiniti, najverovatnije taj rezultat može da zahvali novom Kirin 980 čipsetu, za koji se “šuška” da koristi Cortex-A75 jezgro visokih performansi, NPU (Neural Processing Unit) druge generacije i veoma moćan GPU. Kao dodatni vetar u leđa performansama je i podatak da bi serijska proizvodnja Kirin 980 čipseta trebala da se odvija u 7nm tehnologiji.

Naravno, tek kada budemo imali Huawei Mate 20 u svojim rukama moći ćemo da potvrdimo ili opovrgnemo ove informacije. A do tada, čak i da se ostvari samo deo pomenutih stvari, Huawei Mate 20 će biti đavolski brz telefon…

Pročitajte i tekst:  Huawei predstavio novi distribuirani operativni sistem – HarmonyOS

Izvor: Gsmarena