Huawei Mate X je prvi uređaj na svetu sa 5G CE sertifikatom kompanije TÜV Rheinland

HUAWEI Mate X je prvi uređaj na svetu koji je dobio 5G CE sertifikat kompanije TÜV Rheinland, vodeće kompanije u oblasti nezavisne inspekcije kvaliteta, što znači da je ovaj pametni telefon bez problema prošao rigorozne testove i postao prvi 5G pametni telefon na svetu, odobren od strane ovog ovlašćenog tela Evropske Unije.

Bruce Lee, zamenik predsednika Handset Business kompanije Huawei Consumer Business Group tokom ceremonije je izjavio: ,,U poređenju sa prethodnom generacijom komunikacione tehnologije i proizvoda, 5G tehnologija i proizvodi su složeniji. Standardi i oprema za testiranje za izdavanje 5G sertifikata još uvek zahtevaju kontinuirani razvoj. Evaluacija 5G telefona predstavlja do sada neviđeni izazov. Kroz saradnju među timovima, kompanije Huawei i TÜV Rheinland su ostvarile značajan iskorak u mnogim značajnim tehnologijama sertifikacije. Huawei će i u buduće nastaviti da sarađuje sa kompanijom TÜV Rheinland na zajedničkom istraživanju tehnologije za sertifikaciju proizvoda za komunikaicju i promociji 5G terminala za komercijalnu upotrebu.”

Gospodin Stefan Kischka je čestitao kompaniji Huawei i rekao: ,,Drago mi je da je TÜV Rheinland svedok globalne snage 5G tehnologije kompanije Huawei, koja predstavlja uzbudljivu vest kako za industriju, tako i za kupce. TÜV Rheinland već mnogo godina vredno radi u oblasti komunikacione tehnologije bez upotrebe kabla. Unapred se radujemo nastavku bliske saradnje sa kompanijom Huawei zbog stvaranja, promocije, ali i kao svedoci nove 5G ere.”

Pročitajte i tekst:  IFA 2022: HONOR najavio Dual Flagship strategiju, planove za MagicOS 7.0, kao i nove proizvode, uključujući HONOR 70

Kao prvi Huawei 5G pametni telefon, Huawei Mate X je opremljen najnaprednijom tehnologijom i patentima. HUAWEI Mate X radi pomoću čipseta Balong 5000 koji je prvi više-režimski 5G SoC sa 7nm procesom, i u stanju je da podrži 2G, 3G, 4G i 5G mreže pomoću samo jednog čipa. Balong 5000 je prvi dostigao industrijski standard za maksimalnu 5G brzinu preuzimanja od 4.6 Gbps uz Sub-6GHz (nizak frekvencijski opseg, glavni opseg za 5G); Balong 5000 je prvi čipset na svetu koji istovremeno podržava SA i NSA, uz mogućnost adaptiranja na različite zahteve i formate hardvera za korisnike i telekom operatere, što telefon Huawei Mate X čini pravim 5G pametnim telefonom. Pored toga, Huawei je uspeo da unutar tankog kućišta na preklapanje telefona Huawei Mate X integrše četiri kompleta 5G antena sa mnogim najnovijim tehnologijama. 5G signal za prenošenje je snažan i stabilan, i u potpunosti je spreman za prihvatanje izazova prenošenja masovnih podataka u 5G eri.

Kompanija TÜV Rheinland je zadužena za celokupni proces CE sertifikacije Huawei 5G pametnih telefona. CE sertfikat je obavezan uslov Evropske Unije za uvoz i prodaju proizvoda. Takođe predstavlja i neophodan oblik identifikacije za ulazak na evropsko tržište. Proizvodi sa CE sertifikatom dokazuju da ispunjavaju niz direktiva kao što su prenošenje informacija bez upotrebe kabla, bezbednosna i elektromagnetna kompatibilnost, kao i zaštita zdravlja, životne sredine i prava kupaca.

Pročitajte i tekst:  Phison prodaje Kingstonu akcije nastale u sklopu zajedničkog ulaganja

HUAWEI Mate X, koji je uspešno prošao test za CE sertifikaciju, strogo poštuje pravila i regulative tokom celokupnog procesa razvoja, bez obzira da li se radi o izboru uređaja ili dizajnu i razvoju. U okviru deklarisanih specifikacija, njegova radio frekvencija  (RF), elektromagnetna kompatibilnost (EMC), bezbednost, SAR i ostali aspekti mogu da ispune stroge standarde CE sertifikacije.

Dobijanje prvog 5G CE sertifikata za pametne telefone je postavilo čvrste osnove za masovnu komercijalnu upotrebu 5G mobilnih telefona u budućnosti, i još jednom potvrdilo lidersku poziciju kompanije Huawei u oblasti 5G tehnologije. Huawei će nastaviti da aktivno promoviše dalji razvoj 5G industrije i da svojim kupcima pruža pravo 5G iskustvo i usluge.