Huawei Mate X3 postavlja nove standarde izdržljivosti i praktičnosti pametnih telefona

Huawei Mate X3 je najnoviji sklopivi telefon kompanije Huawei, koji je predstavljen evropskim korisnicima početkom maja. Kao prvi ultra lak, ultra tanak pametni telefon sa četiri zaobljene ivice i velikim ekranom na preklop, Huawei Mate X3 unapređen je na svim poljima, uključujući unutrašnji i spoljašnji ekran, višedimenzionalne šarke nove generacije i načine povezivanja.

“Huawei Mate X3 je odličan flagship telefon koji ispunjava očekivanja korisnika sklopivih telefona. Kombinujući inovativnu tehnologiju, vodeću estetiku i moćne performanse, Huawei Mate X3 će korisnicima pružiti najbolje iskustvo do sada i uvesti ih u novu eru sklopivih telefona.”, rekao je Ričard Ju, generalni direktor Huawei Consumer Business Group.

Inovativni materijali: ultra tanak, ultra lak i ultra izdržljiv pametni telefon

Huawei Mate X3 pomera granice mašte, sa težinom od svega 239g, debljinom od samo 11,08mm kada je savijen, a 5,3mm kada je rasklopljen, čineći ga najtanjim i najlakšim pametnim telefonom velikog, sklopivog ekrana na svetu.  Zaobljen sa četiri strane i prijatan za korišćenje, telefon pruža neuporedivu udobnost prilikom držanja.

Značajno umanjenje težine uređaja postignuto je primenom ultra laganog i jakog aluminijuma i ultra laganih vlakana ugljenika, koji su jedinstveni na nivou industrije. Huawei Mate X3 takođe poseduje najtanju Type-C komponentu u industriji, kao i IPX8 ocenu za otpornost na vodu, koje ga zajedno čine neuporedivo tankim i istrajnim.

Huawei Mate X3 opremljen je vrlo laganom i izdržljivom, višedimenzionalnom šarkom nove generacije i funkcionalnim Flex-Stop režimom za izvanredno iskustvo. Osovina za rotaciju, u obliku krila, omogućava precizno otvaranje i preklapanje telefona, bez ikakvog napora. Flex-Stop sistem je stabilan i funkcioniše glatko, bez napora prilikom otvaranja i zatvaranja – pružajući komotno, elegantno i visokokvalitetno iskustvo korisniku.

Pročitajte i tekst:  IFA 2018 uživo: Huawei predstavio Kirin 980, prvi komercijalni čip od 7 nano-milimetara na svetu

Vodeći dizajn: spektakularno veliki ekran, pouzdan iznutra i spolja

Huawei Mate X3 opremljen je spoljašnjim 3D OLED ekranom dijagonale 6,4 inča i savitljivim unutrašnjim OLED ekranom dijagonale 7,85 inča, pri čemu oba ekrana podržavaju ultra visoku rezoluciju i jačinu piksela od 426 PPI. Ovo ga čini prvim savitljivim pametnim telefonom koji je dobio TÜV Rheinland sertifikaciju (za preciznost boja i preciznu projekciju boja). Po prvi put, opremljen je i inteligentnim displejom osetljivim na svetlost kojim ekran pruža konzistento iskustvo gledanja u različitim okruženjima, održavajući jasan prikaz čak i u slabo osvetljenom ambijentu.

Huawei Mate X3 poseduje SGS dualni sertifikat od pet zvezdica, koji potvrđuje kvalitet izdržljivog Kunlun stakla na spoljašnjem ekranu, ali i na savitljivom unutrašnjem ekranu, koji je pritom i otporan na udarce.

Vrhunske performanse: optimizovana funkcija konektovanja

Kako bi obezbedio poboljšano konektovanje u okruženjima kao što su podzemne železnice ili garaže, Huawei Mate X3 uvodi unapređenu tehnologiju komunikacije koja obezbeđuje visokokvalitetan i stabilan signal za korisnike. Wrap-Around Antenna Design efikasno pojačava signal kada je telefon rasklopljen, dok Intelligent Dual-Mode Tuning poboljšava jačinu signala kada je telefon preklopljen. Takođe, opremljen je tehnološkom inovacijom kompanije Huawei, Dual-Connection Signal Enchacement, koja poboljšava jačinu signala prilikom držanja uređaja u ruci.

Dostupnost i cena

Lansiranje Huawei Mate X3 označava novu eru savitljivih telefona i korisnicima  pruža idealno premium iskustvo preklopnog ekrana, uz vodeće tehnološke inovacije. Huawei Mate X3 će biti dostupan u 2 boje – crnoj i zelenoj, a u prodavnicama se može naći od 22. maja po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 289,999.00 RSD.