Huawei na 70. poziciji Interbrand liste najboljih svetskih brendova

Interbrand, vodeća svetska kompanija iz oblasti brend konsaltinga je objavila Izveštaj o najboljim svetskim brendovima za 2017. godinu i potvrdila napredovanje kompanije Huawei do 70. pozicije – što predstavlja napredak za dve pozicije u odnosu na 2016. godinu. Kao brend koji je procenjen na približno 6,676 milijardi dolara, Huawei je zabeležio rast od 14% tokom prethodnih godinu dana. Ovo je treća godina zaredom u kojoj je Huawei napredovao na Interbrand listi, nakon što je 2014. godine debitovao kao prvi kineski brend na listi najboljih svetskih brendova.

Osnovan 1974. godine, Interbrand je najveća svetska kompanija iz oblasti integrisanog brend konsaltinga čije mušterije čine oko dve trećine kompanija sa liste Fortune 100. Njihovo godišnje ,,Rangiranje najboljih brendova“ je izuzetno poštovano širom sveta i često se koristi kao indikator globalne vrednosti brenda.

Brendovi iz oblasti tehnologije i ove godine dominiraju Interbrand-ovim Izveštajem o najboljim svetskim brendovima i čine najveći deo top 100 pozicija. Kao tehnološka kompanija posvećena izuzetnosti u istraživanju i razvoju, Huawei je kroz Interbrand rangiranje dobio još jedno priznanje za svoju vodeću ulogu u svetu tehnologije i jačanje svog globalnog uticaja.

Kako se navodi u izveštaju, Huawei ubrzava globalne digitalne transformacije i gradi bolje povezani svet kroz unapređivanje mreža. To je dovelo do ubrzanog rasta vrednosti brenda od 14% i dodatno ističe snagu ove svetski poznate kompanije.

Pročitajte i tekst:  Huawei Honor telefoni dostupni u Srbiji

Vrednost Huawei brenda nastavlja da raste, uglavnom kao rezultat stabilnog rasta i proboja na tržištu elektronskih uređaja široke potrošnje. Tokom prve polovine 2017. godine broj prodatih pametnih telefona kompanije Huawei je porastao na 70,01 miliona, što predstavlja povećanje od 20,6 procenata i nadmašuje prosek u ovoj grani industrije. Huawei premijum flegšip modeli, serije HUAWEI P i HUAWEI Mate, postaju sve popularniji širom sveta, čime jača uticaj ove kompanije na tržištu luksuznih telefona.

Prema analizi kompanije IDC, broj prodatih telefona je kompaniju Huawei učinio najvećim proizvođačem u Kini i trećim najvećim na svetu tokom drugog kvartala 2017. godine. Udeo komapnije Huawei na svetskom tržištu je takođe porastao na 11,3%, dok je u istom periodu prošle godine iznosio 9,8% – što znači da se nalazi na manje od 1% iza kompanije Apple.

Pored velikog izbora pametnih telefona, Huawei je takođe predstavio tri nova MateBook PC proizvoda, kombinujući stil i prenosivi dizajn sa moćnim performansama. Od puštanja u prodaju, novi HUAWEI MateBook je dobio dosta pohvala i priznanja od strane medija i korisnika.

Huawei nastavlja da dobija priznanja uvaženih institucija i da dospeva na liste najcenjenijih svetskih brendova. Na najnovijoj listi Fortune 500, Huawei se po prvi put našao na listi Top 100, zabeleživši skok sa 129. na 83. poziciju. Pored toga, ova kompanija je jedini kineski brend koji se našao na Forbes listi najvrednijih globalnih brendova za 2017. godinu.