Huawei objavio izveštaj o održivosti za 2018. godinu – “Digitalna inkluzija: Jednak pristup za sve”

Kompanija Huawei objavila je izveštaj o održivosti za 2018. godinu, koji objašnjava četiri strategije ozdrživosti: digitalna inkluzija, bezbedonost i pouzdanost, zaštita životne sredine i zdrav i skladan ekosistem.

Tokom prošle godine, kompanija Huawei je nastojala da pomogne realizaciju ciljeva Ujedinjenih Nacija za održivi razvoj (eng. UN’s Sustainable Development Goals), da izgradi održiv i inkluzivniji ekosistem sa industrijskim partnerima i sprovede sopstvene strategije održivosti.

Na događaju povodom objavljivanja izveštaja, Liang Hua, predsednik kompanije Huawei je izjavio: Huawei razvija vrednost u očima kupaca upravo kroz inovacije. Radimo sve što možemo kako bismo premostili digitalni jaz i zadovoljili svetske potrebe za povezivanjem. Želimo da digitalne usluge učinimo pristupačnijim i podjednako dostupnim svima, i doprinesemo društvenom i ekonomskom razvoju.”

Liang je objasnio da je zaštita životne sredine takođe jedna od ključnih komponenti inicijative kompanije Huawei za održivi razvoj. “Energetska efikasnost je postala glavno pitanje za buduće komunikacione mreže. Moramo koristiti manje energije za prenos više podataka i smanjiti ukupnu potrošnju energije u energetskim sistemima. Informacione i komunikacione tehnologije mogu da pomognu”, dodao je.

Liang je takođe naveo da je kompanija Huawei napravila mnoge inovacije tokom 5G istraživanja, kao i tokom razvijanja proizvoda. Kompanija je uspela da smanji potrošnju struje po 5G lokaciji do 20% u odnosu na industrijski prosek. Tu promenu su omogućili novi Huawei čipseti, softverski sistem, profesionalne usluge, napredni hardver i tehnologije rasipanja toplote. Ove inovativne tehnologije čine 5G sistem mnogo štedljivijim.

Pročitajte i tekst:  Huawei objavio finansijski izveštaj za 2018. godinu: Upečatljiv rast uprkos nepovoljnim okolnostima

Kevin Tao, član Odbora i predsednik komiteta za održivi razvoj kompanije Huawei, je napomenuo: “Želimo da omogućimo benefite digitalne tehnologije svakoj osobi, domaćinstvu i organizaciji. Upravo zbog toga smo pokrenuli globalnu inicijativu digitalne inkluzije pod nazivom TECH4ALL.“

Tao je, takođe, objavio novu strategiju održivosti kompanije Huawei, koja sadrži dve glavne promene. Kao prvo, Huawei je proširio svoju strategiju prevazilaženja digitalnog jaza u strategiju digitalne inkluzije. Jačanjem konekcije, kompanija sada više pažnje posvećuje aplikacijama i veštinama. Drugu promenu čini unapređivanje strategije podržavanja stabilnog i sigurnog rada mreža i zaštite privatnosti korisnika, u strategiju “bezbednosti i pouzdanosti”.

Kompanija Huawei inkorporira održivost u sve što radi –  u inovacije, stvaranje sopstvene vrednosti i deljenje vrednosti sa svojim partnerima – kako bi pružila još veću poslovnu i društvenu vrednost. Ubuduće, kompanija Huawei će raditi još posvećenije, kako bi ispunila svoju ulogu u izgradnji bolje, održive budućnosti.

Izveštaj o održivosti za 2018. godinu možete pronaći na linku:

http://www.huawei.com/en/sustainability/sustainability-report