HUAWEI P20 Pro i Huawei P20 na prvom i drugom mesto VCX Leaderborad liste

Kompanija Huawei Consumer Business Group je objavila da su njeni najnoviji flegšip uređaji, Huawei P20 Pro i Huawei P20, dobili najviše VCX (Valued Camera eXperience) ocene među svim telefonima. Ove ocene predstavljaju objektivno i složeno rangiranje korisničkog iskustva na osnovu kvaliteta slike i performasi kamere. Kao vodeći na listi, Huawei P20 Pro i Huawei P20 su dobili 74 i 71 poen.

Prema VCX ocenama, Huawei P20 Pro ima bolje ili podjednake performanse u svim kategorijama u poređenju sa flegšip telefonima trenutne generacije ostalih proizvođača. Pre svega, mogućnost zumiranja na telefonu Huawei P20 Pro je značajno bolja nego na ostalim telefonima. Ove odlične performanse su zasluga jedinstvenog trećeg Leica sočiva na telefonu Huawei P20 Pro koje podržava optičko zumiranje i do 3x – veće u odnosu na standarno 2x.

Metod testiranja
VCX ocena se dobija na osnovu proseka ocena za kvalitet slike, kao i brzinu rada i performanse na skali od 0 do 100. Prva ocena se dobija procenom kvaliteta fotografije pri slikanju T42 višenamenske slike za testiranje u pet različitih scenarija – “Svetlom” koji testira uređaje na 1,000 luksa; “Srednjem” na 250 luksa; “Niskom” na 63 luksa; “Blic” na 63 luksa sa uključenim blicom i “Zum” na 1,000 luksa sa 4x digitalnim zumiranjem. Druga ocena prikazuje koliko brzo uređaj može da fokusira i uslika fotografije. Konačna VCX ocena se računa na osnovu objektivnih, numeričkih rezultata. Koeficijent vrednosti za svaku kategoriju određuje grupa eksperata, čime se garantuje da koeficijent svake kategorije precizno oslikava njen značaj za krajnje korisničko iskustvo.

Pročitajte i tekst:  Lumia 650 uskoro i u Srbiji

DxOMark je prošlog meseca objavio svoje recenzije telefona Huawei P20 Pro i Huawei P20, dajući im prve trocifrene ocene, kao i prva mesta na svojoj listi najboljih telefona. Činjenica da su Huawei P20 Pro i Huawei P20 zauzeli prva mesta na DxOMark i VCX listama, potvrđuje posvećenost kompanije Huawei da kupcima širom sveta pruži najbolje iskustvo fotografisanja telefonom. Za

više informacija o VCX ocenama, kao i njihovom protokolu za testiranje, posetite https://vcx-forum.org

Više informacija o modelima možete naći na linku.