Huawei P9 dobitnik prestižne EISA nagrade za 2016. godinu

Huawei P9 dobio je priznanje „European Consumer Smartphone 2016-17“ od strane Evropskog udruženja za zvuk i sliku (EISA). Nastavljajući svoje opredeljenje da beskompromisno sledi najbolji kvalitet i dizajn, ovo je četvrta uzastopna godina da Huawei dobija priznanje u ovoj kategoriji.
Dizajniran s ciljem da iznova kreira fotografiju na pametnim telefonima, Huawei P9 je prvi pametni telefon zajednički projektovan sa globalnim kultnim brendom, Leica Camera AG. Kamera uređaja P9 sa dualnim objektivom podiže fotografisanje pametnim telefonom na novi nivo, omogućavajući ljudima da uhvate podjednako i žive boje i upečatljive crno-bele slike sa nenadmašnom jasnoćom, bogatstvom i autentičnošću.
huawei_p9
Dodeljujući nagradu „European Consumer Smartphone 2016-17“ za Huawei P9, sudije EISA-e su objavile: „Ponekad se vrednost prava na dobijanje važne stvari ne može zanemariti, a to je upravo ono što je Huawei P9 radi. Koristeći 5,2-inčni IPS-NEO LCD sa Full HD rezolucijom, octa-core HiSilicon Kirin 955 SoC i Android OS 6.0 sa Emotion UI 4.1, uređaj P9 je dostupan kroz veliki izbor završnih obrada proizvedenih od širokog dijapazona materijala. Međutim, to nije sve. Huawei kreira istoriju kao prvi proizvođač koji uvodi tehničko znanje i iskustvo o fotografiji kompanije Leica u sferu mobilnih uređaja. Kamera sa dvojnim objektivom hvata više svetlosti i pruža bolju jasnoću i za fotografije i za video zapise. Dok baterija sa 3000mAh ima dovoljno snage za beleženje svakog dragocenog trenutka između perioda punjenja, elegantna obrada dijamantski sečenih ivica sa zaobljenim uglovima u kompaktnom dizajnu u kombinaciji s 2,5D staklom čini P9 podjednako i praktičnim i lepim.“
Glory Zhang, direktor marketinga Huawei Consumer BG, je istakla: „Čast nam je da primimo ovu nagradu EISA četvrtu godinu za redom. Ovo priznanje je dokaz predanosti kompanije Huawei stvaranju mobilnih inovacija koje pružaju nova iskustva korisnicima. Izuzetan dizajn P9, koji su pohvalile sudije EISA-e, rezultat je iscrpnog razvoja i pažnje posvećene detaljima od strane najboljih svetskih industrijskih dizajnera, te su njihovi neumorni napori kulminirali vizualno zapanjujućim dizajnom.“
Svetske isporuke P9 i P9 Plus uređaja u julu su premašile brojku od 4,5 miliona, sa visokim podacima o prodaji zabeleženim u mnogim evropskim zemljama, uključujući Francusku, Finsku i Veliku Britaniju. Huawei P9 je sada dostupan za kupovinu i kod niza trgovaca i mrežnih operatera. Cena se kreće od €499 za verziju sa 3GB + 32GB.
Pročitajte i tekst:  Samsung najavio premium procesor za aplikacije - Exynos 8895