Ekskluzivno: Huawei predstavio prvi telefon sa savitljivim ekranom – HUAWEI Mate X, evo kad stiže i koja će biti cena

Odražavajući DNK telefona iz HUAWEI Mate serije, HUAWEI Mate X predstavlja putovanje u neispitane teritorije. HUAWEI Mate X kombinuje 5G, ekran na preklapanje, veštačku inteligenciju i potpuno novi režim rada interfejsa koji kupcima nudi do sada neviđeno iskustvo korišćenja i stvara novu vrstu pametnog telefona.

Kao rezultat odvažnih eksperimenata kompanije Huawei sa novim formama pametnog telefona, ovaj 2 u 1 pametni telefon i tablet sadrži fleksibilni OLED panel i Falcon Wing mehanički zglob koji sjedinjuju stil i tehnologiju. Ovaj lagani pametni telefon na preklop se može pohvaliti novim tonom boje Interstellar Blue koja dočarava lepotu tehnologije i podiže lestvicu za kvalitet budućih pametnih telefona.

HUAWEI Mate X je više od pametnog telefona ili tableta – on svoje činioce objedinjuje u bolju celinu. Fleksibilni OLED FullView displej na preklop i najbrži 5G modem čipset na svetu, Balong 5000, zajedno donose novi način korišćenja telefona, u kojem iskustvo gledanja velikog ekrana i jednostavne prenosivosti harmonično koegzistiraju. Kao tablet, HUAWEI Mate X je idealan mobilni uređaj odličnih performansi. Multitasking je lakši nego ikada, i korisnici mogu da koriste dva ekrana simultano za više operacija i uživaju u iskustvu uporedivom sa radom na desktop računaru.

Flegšip telefoni kompanije Huawei su uvek imali moćne kamere, i HUAWEI Mate X nije izuzetak. Dizajn na preklop omogućava sistemu kamere da bude i prednja i zadnja kamera, što stvara revolucionarno iskustvo fotografisanja.

Zahvaljujući vodećoj tehnologiji iz oblasti čipova, razvoja uređaja i komunikacije, Huawei je spreman da predvodi 5G eru. Opremljen prvim 7nm 5G multi-režimskim modem čipsetom Balong 5000, HUAWEI Mate X će predstavljati reper za određivanje kvaliteta budućih 5G pametnih telefona.

Pročitajte i tekst:  #OstaniKodKuće i istraži više - Huawei nudi produženu garanciju za sve svoje uređaje

HUAWEI Mate X poseduje bateriju velikog kapaciteta od 4500 mAh, koja podržava rad HUAWEI SuperCharge tehnologije, čime se ispunjava zahtev za boljim perofmansama baterija u 5G eri.

HUAWEI Mate X ce se na trzistu pojaviti sredinom 2019. godine, po ceni od 2.299 evra.