ICT Vesti predlažu najbolje tehnološke novogodišnje poklone

Novogodišnji i Božićni praznici su vreme kada se trudimo da iznenadimo svoje bližnje nekim lepim poklonom. A šta je najbolje pokloniti ljubiteljima novih tehnologija, dragim osobama, a zašto ne i sebi – nego neki moderan, ali i koristan tehnološki poklon. Zato smo odabrali za vas nekoliko predloga za poklone koji će zasigurno izmamiti osmeh na licu osobe koja ih dobije – što je i suština darivanja.

Iako je davanje poklona, bez obzira na njegovu vrednost, čin koji sam po sebi predstavlja znak pažnje, potrudili smo se da odaberemo predloge iz različitih cenovnih grupa, ali i različitih segmenata tehnologija. Tako ćete sigurno naći nešto odgovarajuće za vaše drage osobe. U svakom slučaju, želimo vam uspešnu i srećnu 2022. godinu!

Huawei Watch 3 PRO pametni sat

Huawei Watch 3 Pro je elegantan i tehnološki najnapredniji pametni sat opremljen eSIM tehnologijom, što znači da preko njega mogu da se primaju i obavljaju pozivi čak i kad povezani telefon nije u blizini. Takođe, sat je opremljen brojnim fitnes, ali i kontinualnim zdravstvenim funkcijama. Na primer, u realnom vremenu i celodnevno može da prati broj otkucaja srca, temperaturu kože, ali i nivo kiseonika u krvi. U pametnom režimu rada, baterija Huawei Watch 3 Pro sata traje pet dana, a kada je u optimizovanom režimu rada, onda između dva punjenja može da prođe i tri nedelje. Sat je zasnovan na HarmonyOS-u, a za njega postoji veliki broj nezavisnih aplikacija, kao i watch face-ova. Za ljubitelje gedžeta, ovo je poklon s kojim sigurno nećete pogrešiti.

Cena: 60.000 rsd
Kontakt: Huawei

Panasonic ES-EL8C-G503 epilator

Evo jednog predloga koji bi mogao da bude idealan novogodišnji poklon za lepši pol. Panasonic ES-EL8C-G503 je najbolji izbor za efikasno uklanjanje dlačica iz korena. Čak 60 kvalitetnih pinceta obezbeđuje uklanjanje dlačica koje ne mogu da se odstrane klasičnom depilacijom. One su postavljene na fleksibilnoj glavi koja se rotira za 90 stepeni, lako klizi po koži i pažljivo prati njen oblik čak i u oblastima do kojih se teško dopire. Epilator ima tri brzine rada s LED indikacijom, LED pozadinsko osvetljenje, punjivu bateriju, pet izmenjivih glava i dva dodatka koji dolaze u praktičnoj putnoj torbi. Ovaj 7 u 1 epilator može da se koristi i za suvu i za mokru epilaciju.

Cena: 13.990 rsd
Kontakt: Panasonic

Motorola Moto G60 telefon

Ako vam je kod telefona najbitnija kvalitetna kamera – Motorola Moto G60 je najpristupačniji mobilni telefon sa glavnom kamerom od 108 megapiksela. Pored toga on poseduje još neke impresivne opcije, kao što su veliki ekran od 6.8 inča sa osvežavanjem od 120 Hz i podrškom za HDR10. Telefon je optimizovan za svakodnevne poslove – surfovanje, pristup društvenim mrežama i fotografisanje. Procesor je dovoljno moćan da obezbedi odlične performanse, kada se uzme u obzir cena telefona. Ne treba zaboraviti ni čist Android, bez nepotrebnih aplikacija, čuvene Motorola Moto Action kontrole, kao i bateriju kapaciteta čak 6.000 mAh koja obezbeđuje autonomiju dužu od dva dana. Ako tome dodamo i 6 GB RAM-a, dobijamo jedan od najpoželjnijih telefona srednje klase i, sigurni smo, idealan poklon za neku blisku osobu. Telefon je na raspolaganju kod sva tri operatera u Srbiji (MTS, Telenor i A1), po ceni koja je najpristupačnija uz određene ugovore.

Pročitajte i tekst:  Revolucionarni OLED – istorija vizuelne perfekcije

Cena: Uz potpisivanje ugovora sa mobilnim operatorom – već od 8.645 rsd (za keš), ili od 1.115 rsd (na rate)
Kontakt: Motorola

KINGSTON XS2000 500GB eksterni SSD

Idealan i praktičan poklon za sebe, za prijatelja, ili za poslovnog partnera – Ovo je trenutno najbrži eksterni USB SSD, koji koristi USB 3.2 2×2 specifikaciju, odnosno komunicira preko dve PCIe Gen3 veze. Konkretno, to mu obezbeđuje duplo veći protok u odnosu na USB 3.2 Gen2 standard. Kingston SSD XS2000 je spakovan u aluminijumsko kućište minijaturnih dimenzija, a težak je samo 29 grama, pa skoro da ga nećete osetiti u džepu. SSD je dodatno zaštićen gumiranom navlakom, što ga čini otpornim i na padove i udarce. Kapacitet diska je 500 GB, a maksimalnu brzinu može da ostvari na svim aktuelnim operativnim sistemima koji imaju podršku za USB 3.2 2×2 tehnologiju. Najbolje od svega je što se na njima maksimalna brzina dostiže bez potrebe za instalacijom dodatnih drajvera. Primera radi, jedan fajl veličine 1 GB, možete sa ovim diskom da prekopirate za samo jednu sekundu. Uz sve to odlikuje ga pristupačna cena, pa je ovo idealan poklon za sve tehnološke geek-ove.

Cena: 12.999 rsd.
Kontakt: Gigatron

Epson EH-TW750 projektor

Nova godina je prilika da pored dragih osoba obradujete i sami sebe, a ovo smo svi mi zaljubljenici u tehniku oduvek želeli – Projektor za dnevnu (ili spavaću) sobu ili možda za poslovne prezentacije. Epson EH-TW750 je Full HD projektor poseduje dugotrajnu lampu koja može da izdrži čak 18 godina svakodnevnog gledanja po jednog filma. Maksimalna veličina slike je impresivnih 300 inča, a 3LCD tehnologija donosi do tri puta bolje osvetljenje slike (3.400 lumena). Kontrast od 16.000:1 obezbeđuje jasno definisane senke i pravu crnu boju. Projektor je lak za podešavanje i nudi sve uobičajene kontrole kao što su geometrija i pozicioniranje slike. Poseduje dva HDMI ulaza, preko koga možete da povežete računar, Blu-Ray plejer, konzolu za igru ili bilo koji drugi standardni izvor slike. A zahvaljujući iProjection aplikaciji i ugrađenoj Miracast tehnologiji, čak i vaš mobilni telefon može da postane bežični izvor projektovanog signala.

Cena: 94.999 rsd.
Kontakt: Epson

HONOR 50 Lite telefon

Ako želite nekom da poklonite atraktivan i brz telefon najnovije generacije, a imate ograničen budžet, onda je HONOR 50 Lite pravi izbor. Izuzetno je dopadljiv, a 3D dizajn zadnje maske obezbeđuje vizuelno lepši doživljaj, kao i prijatniji osećaj držanja telefona u ruci. Telefon poseduje moćan sistem četvorostruke zadnje kamere, od kojih glavna ima rezoluciju od 64 MP. Ekran ima dijagonalu  6.67 inča i rezoluciju 2376 x 1080 piksela, a pokriva čak 94.4 procenta prednje strane. Za rad je na raspolaganju 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za podatke. Jedan od velikih aduta ovog telefona je super-brzi punjač koji bateriju od 4.300 mAh može da napuni za samo 39 minuta. Naravno, na raspolaganju su i svi Google servisi, kao i Android 11 operativni sistem.

Cena: 37.990 rsd.
Kontakt: Honor Srbija

Panasonic SC-TMAX5EG-K bluetooth zvučnik

Pročitajte i tekst:  Huawei učvrstio poziciju lidera osvajanjem najvažnijih nagrada na sajmu IFA 2019 u Berlinu

Novogodišnja žurka podrazumeva kvalitetan i snažan zvuk. A Panasonic SC-TMAX5EG-K obezbeđuje to u prenosnom pakovanju – tako da ga možete poneti gde god da planirate da pravite žurku – u svojoj kući, u vikendici, ili čak i na uličnom dočeku. Može da radi priključen u struju, ili na eksterni power bank. Ali nemojte da vas ta prenosivost zavara – u pitanju je moćan zvučnik velikih dimenzija (47.5 x 26.2 x 25 cm). On poseduje dubok bas, savršeno definisane srednje i visoke tonove, a zahvaljujući snazi od 150W RMS i višebojnim osvetljenjem biće dovoljno snažan i atraktivan da obezbedi odličnu atmosferu i u kući i na otvorenom. TMAX5 može da se poveže sa telefonom putem Bluetooth konekcije, a poseduje i ugrađen Qi bežični punjač, pa s njim možete i da punite svoje telefone.

Cena: 17.999 rsd.
Kontakt: Panasonic

Nokia XR20 izdržljivi telefon

Nokia XR20 je izuzetno izdržljiv i lep telefon dizajniran da dugo traje. Sa izdržljivošću koja se nalazi u njegovoj srži, Nokia XR20 može da preživi padove sa visine do 1,8 metara i izdrži ekstremne temperature između -20°C i +55°C, tako da možete da se oslonite na njega gde god da idete. Nokia XR20 dolazi sa Android 11 operativnim sistemom, a proizvođač daje podršku od čak 4 godine mesečnih bezbednosnih ažuriranja, 3 godine najnovijih nadogradnji softvera i trogodišnju garanciju. Ovaj model dolazi sa neverovatnom dvostrukom kamerom od 48MP sa ZEISS optikom i potpuno novim SpeedWarp režimom koji će vam pomoći da zabeležite sve avanture kao kompaktne, uzbudljive montaže.

Cena: 69.999 RSD
Kontakt: Nokia

Xwave Super Clean 400 senzorski dozer

S obzirom da pandemija i dalje traje nesmanjenom žestinom, lep i koristan (i jeftin) poklon može da bude prenosni senzorski dozer za sapun ili dezinfekcioni gel. Xwave Super Clean 400 se napaja pomoću četiri AAA baterije, a upotreba je trivijalna – senzor se aktivira pokretom ruke i ispušta određenu dozu sapuna ili dezinfekcionog sredstva. Pošto nema potrebe za dodirivanjem, efikasno se sprečava mogućnost kontaminacije i prenošenja infekcije. Dozer može da se drži u stanu, toaletu, kancelariji, šalter sali, odnosno svuda gde postoji potreba za održavanjem higijene ili dezinfekciju ruku.

Cena: 1.599 rsd.
Kontakt: NT Company

Wiko Power U20

Korisnici kojima je primat dugotrajnost baterije biće oduševljeni sa Wiko Power U20 telefonom. Ovaj telefon poseduje SmartViser sertifikat koji garantuje trajanje baterije puna četiri dana. To mu obezbeđuje baterija kapaciteta 6.000 mAh, čija potrošnja je optimizovana AI Power tehnologijom. Wiko Power U20 poseduje veliki ekran dijagonale 6.8 inča, 3 GB RAM-a i 64 GB prostora za podatke, a pokreće ga Mediatek-ov Helio G35 procesor. Telefon je opremljen i modulom sa trostrukom kamerom i dodatnim AI objektivom koji potpomaže glavnu kameru u cilju postizanja boljeg kvaliteta fotografija. I sve to se dobija po više nego prihvatljivoj ceni.

Cena: 15.799 rsd.
Kontakt: Wiko

Eksterna baterija za bežično punjenje mobilnog telefona

Xwave W-80 je veoma atraktivna eksterna baterija koja se od konkurencije izdvaja po jednom veoma korisnom dodatku – pored dva USB porta za punjenje, ovaj power bank poseduje i mogućnost bežičnog punjenja. To znači da sa njim, bez upotrebe kablova možete da napunite iPhone, Samsung i sve druge telefone, ali i ostale uređaje (pametne satove, na primer), koji imaju opciju bežičnog punjenja. Xwave W-80 ima LED indikaciju napunjenosti baterije, a u stanju je da čuva energiju dva meseca. Kapacitet od 8.000 mAh dovoljan je za dva punjenja standardnih telefona. Kao dodatak, ovaj power bank ima i LED osvetljenje, pa može da posluži i kao priručna LED lampa.

Pročitajte i tekst:  Novi Philips 4K LCD monitor sa UltraClear rezolucijom i UltraColor tehnologijom

Cena: 2.988 rsd.
Kontakt: NT Company

AMD Athlon Silver PRO 3215GE procesor

Novi procesor za Novu godinu – što da ne? AMD Athlon Silver PRO 3125GE je najjeftinija ulaznica u svet PC-a u današnje vreme! Procesor ima dva jezgra, zasnovan je na Zen+ (Dali) arhitekturi, a poseduje i GPU, pa u računar ne morate da stavljate dodatnu grafiku. Uz to, kompatibilan je i sa najjeftinijim AM4 matičnim pločama i predstavlja odličan način da se premosti sada već hronični nedostatak čipova. Idealan je i za korisnike koji razmišljaju unapred i žele računar koji će moći da se lako unapredi. Drugim rečima, sa minimalnom cenom procesora ostavlja se budžet za kupovinu kvalitetije ploče i RAM-a, odnosno za računar koji će biti potpuno funkcionalan danas, a istovremeno spreman za buduća unapređenja.

Cena: 9.799 rsd.
Kontakt: List Computers

Egg sterilizator i prečišćivač vazduha ozonom

Xwave Egg je prenosni germicidni iluminator, odnosno mala stona lampa koja steriliše i prečišćava vazduh ozonom. Pogodna je za male prostore, a osim što uklanja viruse i bakterije, eliminiše i neželjene mirise. Zbog toga je idealna za postavljanje u kupatilu, automobilu, ormarima, cipelarnicima, putnim torbama… Lampa je prenosna i za rad koristi bateriju, a može i da se magnetno fiksira. U skladu sa trenutnom zdravstvenom i epidemiološkom situacijom, možemo da kažemo da je ovo jedan od poželjnijih poklona koji će svakako naći primenu u svakom domu, a pri tom vas neće koštati mnogo.

Cena: 2.999 rsd.
Kontakt: NT Company

Panasonic ES-LL21-K503 električni brijač

Jedan od najnovijih modela Panasonic električnih brijača (model sa oznakom ES-LL21-K503), može da se upotrebljava za suvo i mokro brijanje. Poseduje tri oštrice od nerđajućeg čelika, polirane do nano nivoa. Idealno prijanjajuća i plutajuća glava prati liniju lica, ostvarujući efikasno i precizno brijanje. Aparat poseduje i pop-up trimer sa dodacima za oblikovanje brade različite dužine. Veoma praktična funkcija je i to što ovaj brijač poseduje senzor koji automatski prepoznaje gustinu brade i na osnovu toga određuje snagu obrtanja oštrica, do maksimalnih 13.000 ciklusa u minuti. Ima punjivu bateriju koja obezbeđuje 50 minuta brijanja, a poseduje i LED pokazivač stanja baterije. U pitanju je poklon kome će se obradovati svaki moderni muškarac.

Cena: 7.689 rsd.
Kontakt: Panasonic

Novogodišnji Dexy paketići

Za kraj smo ostavili možda i najvažniji predlog za poklon. Lepo je obradovati odrasle, ali novogodišnjim poklonima se najviše raduju deca. Dexy Co je spremio različite paketiće, sa poklonima prilagođenim različitim uzrastima, za dečake i devojčice. U paketićima se kriju specijalna iznenađenja u vidu raznovrsnih igračaka, dečijih knjiga i novogodišnjih ukrasa. Naravno, na raspolaganju vam je i ogroman izbor igračaka od kojih možete da sastavite sopstvene novogodišnje paketiće sa igračkama koje su poželeli vaši najmlađi ukućani.

Cena: od 1.899 rsd.
Kontakt: Dexy Co