Ikea Symfonisk stona lampa sa integrisanim WiFi zvučnikom – vizija budućnosti nameštaja

Jedna od najčudnijih stvari koje smo videli u poslednje vreme je IKEA stona lampa sa ugrađenim zvučnikom. Međutim, nakon prvobitnog iznenađenja i nakon što smo čuli kako ova zvučnik-lampa zvuči, sigurni smo da ćemo uskoro videti još ovakvih neobičnih kombinacija.

Ikea Symfonisk stona lampa sa zvučnikom napravljena je u saradnji sa Sonos-om, poznatim proizvođačem kvalitetne audio opreme. To osigurava da se radi o zvučno odlično izbalansiranom proizvodu. Veliku ulogu ovde igra dizajn. IKEA je na ovom polju jedna od najpoznatijih svetskih kompanija, pa je i Symfonisk lampa veoma dopadljiva. Napravljena je od plastike, i presvučena pletenom postavom koja može da se skida, a postoji u dve varijante – u crnoj i beloj boji. Na vrhu se nalazi stakleni abažur za lampu koji je ručno dovan, tako da svaka lampa ima neku svoju jedinstvenost. Veličina i dizajn lampe su takvi da može da se uklopi u svako okruženje – u dnevnoj sobi, ili na noćnom stočiću pored kreveta.

S obzirom da se radi o WiFi zvučniku, koji je potpisao Sonos, ova zvučnik-lampa se uklapa u Sonos-ov ekosistem. Ako kupite dve zvučnik-lampe, možete ih povezati bežičnim putem i napraviti stereo sistem. A u kombinaciji sa ostalim Sonos zvučnicima mogu da postanu deo nekog surround zvučnog sistema. Interesantno je da ne postoji Bluetooth konektivnost. To znači da se audio stream-uje preko kućne WiFi mreže, ili preko LAN kabla, a za upravljanje se koristi Sonos aplikacija. Symfonisk je kompatibilan i sa Apple AirPlay 2 i Spotify Connect sistemima, tako da zvuk može da se reprodukuje i preko njih.

Pročitajte i tekst:  Samsung će predstaviti Family Hub frižider na sajmu IFA 2016

Upotrebom Sonos aplikacije, koja koristi TruePlay tehnologiju moguće je optimizovati zvuk u odnosu na poziciju gde se ova zvučnik-lampa nalazi. Upotrebom mikrofona na telefonu ili tabletu, pokrenuće se serija testova, koji će izračunati odbijanje zvuka od zidova i prilagoditi ga tačnoj lokaciji zvučnika. Zvučnik poseduje ekvilazjer za podešavanje basa i srednjih tonova, a njegov cilindrični oblik ispuniće celu sobu zvukom. Ono što možemo da kažemo da je zvučnik već fabrički odlično izbalansiran i verovatno nećete imati potrebe da menjate jačinu basa u odnosu na ostale, više tonove.

Na kraju možemo da kažemo da su Ikea i Sonos napravili inovativan proizvod koji predstavlja dobitnu kombinaciju. Uspeli su da usklade Sonos premium zvuk, po Ikea pristupačnoj ceni. Ne samo što štedi prostor, već slobodno možemo da kažemo da predstavlja dobar primer u kom pravcu će se kretati nameštaj budućnosti.

Cena: 20.999 rsd.

Kontakt: Ikea