Ilon Mask sada proizvodi i pivo, a prodaje ga po neverovatnoj ceni

Ilon Mask je nedavno počeo da prodaje piva sa brendom Tesla. Pivo se proizvodi u Nemačkoj, naziv je “GigaBier”, a ambalaža ali i same pivske flaše su veoma zanimljivo i originalno dizajnirane. Flaše su crne boje sa oštrim ivicama,  mnogi kažu da sve to pomalo liči na Teslin električni kamionet Cybertruck. U jednom pakovanju nalaze se 3 flaše od po 0,33 litra, a cena pakovanja je 89 evra!

Navodno, ovo pivo je lansirano u čast nove fabrike Ilona Maska u Nemačkoj, za koju se smatra da će biti ključna za Tesline ambicije u Evropi. Na zvaničnom sajtu navodi se da se ovim pivom odaje počast 500-godišnjoj tradiciji proizvodnje nemačkog Reinheitsgebot piva i da se pravi koristeći ekskluzivni soj “Cyber” hmelja, ma šta to značilo.

Izvor: Screenshot Tesla “GigaBier” website

Inače, ovo pivo je drugi pokušaj Ilona Maska za prodor na tržište alkohola, pošto je prethodno lansirao Tesla tekilu 2020. godine. Ona se prodavala u flaši u obliku munje po ceni od 250 dolara, a bez obzira na visoku cenu bila je veoma popularna i odlično se prodavala.

Ilon Mask je već poznat po svojoj inovativnosti i sposobnosti da promeni način na koji razmišljamo o nekim stvarima. Njegove kompanije Tesla i SpaceX su već transformisale automobilsku i svemirsku industriju. Ovaj potez da lansira svoje pivo može biti još jedan način da privuče pažnju i proširi svoj brend. Za sada nije poznato da li će se u budućnosti proizvoditi u većim količinama.

Pročitajte i tekst:  Da li društvene mreže mogu ugroziti planove za Dan zaljubljenih?

Činjenica je da za taj novac (89 eur) umesto 3 flaše GigaBier piva, možda bolje i praktičnije pazariti 7-8 gajbi nekog domaćeg piva, ali to odlučite sami!

Ipak, ako se pogleda iz perspektive marketinga, GigaBier može biti odličan marketinški alat za TESLA brend.

Više informacija na: https://gigabier.tesla.com/en_ie/gigabier