Inspiriši svet: Huawei dodeljuje globalnu XMAGE nagradu za 2023. godinu

I ove godine Huawei dodeljuje nagradu Huawei XMAGE 2023 na takmičenju koje je zamišljeno kao otvorena platforma koja slavi inspiraciju i kreativnost uhvaćenu na neverovatnim fotografijama i videima pomoću Huawei telefona širom sveta.

Uhvati i inspiriši: novi pravac za XMAGE nagrade

Još od 2017. godine, korisnici iz više od 170 zemalja i regija učestvuju u ovom godišnjem takmičenju, a za to vreme je prikupljeno skoro 4 miliona radova. To čini nagradu Huawei XMAGE svojevrsnom kulturnom baštinom koja okuplja deliće naše istorije kroz perspektivu ljudi širom sveta.

Ovogodišnje XMAGE nagrade fokusiraju se na to da fotografi širom sveta – kako profesionalci tako i amateri – potraže inspiraciju u svojim fotografijama. Ovo korisnicima Huawei pametnih telefona daje priliku da otvore put za inovativni pristup fotografiji.

Nova kategorija „Noćna šetnja“ – uhvatite zadivljujuće prizore u tami

Ovogodišnje takmičenje stavlja u prvi plan stvaranje okruženja koje inspiriše kreativnost, i to u sledećim kategorijama: Noćna šetnja, Portret, Umetnost i moda, Na otvorenom, Pozdrav životu, Storyboard, Akcija i Storytelling.

Noćna šetnja ohrabruje korisnike da fotografišu skrivene očaravajuće prizore noćnog života koristeći širok spektar naprednih odlika koje nude kamere na Huawei uređajima.

Ljubitelji fotografije će uz pomoć novih Huawei telefona iz P60 serije, koji su lansirani ove godine u martu u Kini i koji dolaze na evropsko tržište na proleće, uspeti da uslikaju kreativne i inspirativne dnevne i noćne prizore baš zbog još inovativnijeg sistema kamera kao i tehnologije obrade fotografije koja donosi realistične prikaze na dlanu.

Pročitajte i tekst:  Novi USB Type-C čitač microSD kartica - Kingston Digital

Privlačne novčane nagrade za pobednike takmičenja

Za izvanredan rad biće uručene: tri glavne nagrade, 24 nagrade za najbolje u kategoriji, 27 nagrada za drugo mesto i pet počasnih priznanja. Pobednici će biti nagrađeni iznosom do 10 hiljada dolara.

Novi sastav žirija i ostale informacije o takmičenju

Novi sastav žirija takođe je pozvan da se pridruži takmičenju. To uključuje petoro renomiranih profesionalaca koji iza sebe imaju različita profesionalna iskustva: Chen Xiaobo, potpredsednik Udruženja fotografa Kine; kineski modni fotograf Pei Tongtong; portugalski pejzažni fotograf Jose Ramos; australijska portretistkinja Jessica Hromas; i Li Changzhu, potpredsednica marketinškog odeljenja za potrošačku strategiju u Huawei Consumer Business Group.

Konkurs za Huawei XMAGE nagrade zatvara se u 23:59h (GMT+8) 15. avgusta 2023. godine. Huawei je pozvao sve zainteresovane da pokažu svoju kreativnost i učestvuju u takmičenju. Radovi moraju biti fotografije i video-snimci napravljeni pomoću Huawei pametnih telefona, pri čemu nema ograničenja koja se tiču vremena nastanka snimka ili modela Huawe mobilnog telefona.

Za više informacija i pravila takmičenja, kao i za slanje radova, molimo da se informišete na sajtu takmičenja: https://gallery.consumer.huawei.com

XMAGE tehnologija lansirana 2022. godine

Lansirana 2022. godine, XMAGE tehnologija usmerena je na optički sistem, mehaničku strukturu, tehnologije snimanja i obrade fotografije. Sva četiri stuba XMAGE tehnologije predstavljaju osnovu novih i predstojećih inovacija kamera pametnih telefona, poput poslednje predstavljene kamere sa ultra otvorom blende koju donosi Huawei Mate 50 Pro i Ultra Lighting telefoto kamere kojom je opremljen Huawei P60 Pro, koje učesnici sada mogu da isprobaju.

Pročitajte i tekst:  Centar za procenu sajber bezbednosti kompanije Huawei dokazao bezbednost u poslovanju

Poput vizije po kojoj nosi ime, XMAGE nagrada vraća inspiraciju i inovativnost u centar umetnosti fotografije.  XMAGE, ogranak za istraživanje i razvoj tehnologija za obradu slika koji se nalazi u vlasništvu kompanije Huawei, odraz je stalne težnje ka inovacijama i posvećenosti razvoju u oblasti mobilnog snimanja, što pruža jedinstveno, izvanredno i razigrano iskustvo fotografije za korisnike širom sveta.