Iskoristite sve prednosti Wi-Fi 6 tehnologije

Na internet se oslanjamo u svakoj oblasti svog života, a naše potrebe za stabilnom povezanošću kontinuirano rastu. Brza i pouzdana internet konekcija važna nam je bez obzira da li se zabavimo igrajući igrice, razgovaramo sa prijateljima putem video poziva, slušamo online predavanja ili obavljamo svakodnevne poslovne zadatke. Neophodna brzina, ali i izuzetna pokrivenost dolaze ruku pod ruku uz rutere Huawei AX3 serije.

Wi-Fi 6 era uz Huawei AX3 Dual-Core i Quad Core

Huawei AX3 serija, koju čine Huawei AX3 Dual-Core i Quad Core modeli, zasnovana je na Wi-Fi 6 tehnologiji i opremljena ekskluzivnim Huawei Gigahome procesorom i Gigahome Wi-Fi 6 čipsetom. U poređenju sa modelima baziranim na Wi-Fi 5 standardu, koji još uvek dominira tržištem, modeli rutera koji koriste napredni Wi-Fi 6 su brži i troše manje energije. Osim toga, oni imaju četiri puta veći kapacitet, tako da istovremeno povezivanje više uređaja nema značajniji uticaj na brzinu protoka.

Oba Huawei AX3 modela poseduju podršku za OFDMA tehnologiju, a na dvopojasnoj mreži podržavaju povezivanje i do 128 uređaja. Njihova teorijska brzina može dostići 3.000 Mbps (574 Mbps na pojasu od 2,4 GHz, odnosno 2.402 Mbps na pojasu od 5 Ghz), a ovakve performanse baziraju se modulacionoj šemi 1024-QAM i frekvencijskom opsegu od 160 MHz.

Huawei AX3 ruteri sadrže i nezavisna pojačala signala (dva u svojoj Dual-core i četiri u Quad-Core varijanti), na taj način podržavajući tri opcije umrežavanja više rutera: bežično umrežavanje jednostavnim klikom H tastera koji se na njima nalazi; umrežavanje ethernet kablom, kao i bežično i žično hibridno umrežavanje. Zahvaljujući ovim opcijama pokrivenost je zagarantovana, tako da ćete uvek biti u dometu i sve poslove za koje vam je potreban internet obavljati bez ikakvih smetnji.

Pročitajte i tekst:  Ekskluzivno: Samsung predstavio Galaxy S23 seriju pametnih telefona

Huawei AX3 Dual-Core i Quad-Core modeli razlikuju se u tipu procesorske jedinice, ali se u njihovim specifikacijama, predstavljenim u tabeli, može uočiti još nekoliko razlika u karakteristikama.

Model rutera HUAWEI WiFi AX3 (Dual-core) HUAWEI WiFi AX3 (Quad-core)
Dimenzije 225 mm x 159,2 mm x 39,7 mm 225 mm x 159,2 mm x 39,7 mm
Težina oko 387 g oko 403 g
Boja bela bela
Procesori Gigahome Dual-core 1,2 GHz CPU Gigahome Quad-core 1,4 GHz CPU
Interfejs WAN: Jedan 10 / 100 / 1.000 Mbps Ethernet port

LAN: Tri 10 / 100 / 1.000 Mbps Ethernet porta

WAN: Jedan 10 / 100 / 1.000 Mbps Ethernet port;
LAN: Tri 10 / 100 / 1.000 Mbps Ethernet porta
Taster H dugme za uparivanje;
Nezavisno resetovanje
H dugme za uparivanje;
Nezavisno resetovanje
Napajanje 12 V DC, 1 A; Potrošnja < 12 W 12 V DC,2 A; Potrošnja < 24 W
Softverske funkcije HUAWEI AI Life aplikacija;
Huawei HiLink & 802.11v protokol, IPv4 / IPv6, PPPoE / DHCP / statička IP adresa / Bridge WAN metode povezivanja, Wi-Fi tajmer, Guest Wi-Fi, Ograničavanje brzine uređaja, Filter MAC adrese, Kontrola roditelja, VPN pass through, DMZ / virtualni server
HUAWEI AI Life aplikacija; Huawei Share (Dodirnite za povezivanje), Huawei HiLink & 802.11v protokol, IPv4 / IPv6, PPPoE / DHCP / statička IP adresa / Bridge WAN metode povezivanja, Wi-Fi tajmer, Guest Wi-Fi, Ograničavanje brzine uređaja, filter MAC adresa, roditeljska kontrola, VPN pass through, DMZ/virtualni server
Bezbednost Algoritmi protiv napada grubom silom, WPA3, Zaštitni zid, DMZ, PAP / CHAP, DMZ / DoS zaštita… TrustZone bezbednost, algoritmi protiv napada grubom silom, WPA3, zaštitni zid, DMZ, PAP / CHAP, DMZ / DoS zaštita

Kada su u pitanju softverske funkcije, Quad-Core verzija Huawei AX3 pruža podršku za Huawei Share. Telefoni koji podržavaju NFC vezu, na ruter se mogu povezati direktno bez unošenja lozinke. Ova opcija je posebno praktična kada imate goste ili u ugostiteljskim objektima, imajući u vidu da pojednostavljuje i olakšava pristup brzom internetu velikom broju osoba.

Huawei AX3 u svojoj Quad-Core varijanti poseduje i Huawei HomeSecTM zaštitu mreže, nudeći sigurnu oblast unutar svog glavnog procesora, gde se za maksimalnu zaštitu koriste softver i hardver podataka. Na ovaj način on, u skladu sa rastućim potrebama korisnika, pruža intuitivan, munjevit i stabilan Wi-Fi signal u svako doba.

Posvećenost neometanom AI životu u svim scenarijima

Dugoročnim ulaganjem u Wi-Fi 6 tehnologiju Huawei pruža podršku razvoju ovog standarda, ali i integriše jedinstvene tehnologije kolaboracije čipova koristeći Wi-Fi Gigahome čipove koje je samostalno razvio.

Kao lider u Wi-Fi 6 tehnologiji, kompanija je fokusirana na izgradnju neometanog AI života u svim scenarijima. U ovim nastojanjima, ruteri igraju ključnu ulogu, povezujući  1 + 8 + N ekosistem i donoseći unapređeno korisničko iskustvo.

Moćne rutere kompanije Huawei možete pronaći u zvaničnim Huawei Experience Store prodavnicama u TC Ušće, Galerija i Ada Mall, kao i putem zvanične Huawei Online prodavnice. Upoznajte se sa Huawei ponudom i odaberite model koji će najbolje odgovarati vašim potrebama.