Isprobali smo monitor AOC Q32P2 – Pristupačan, a kvalitetan monitor velike dijagonale

Velika dijagonala monitora olakšava rad i obezbeđuje mnogo bolje korisničko iskustvo od rada na monitoru malih dimenzija. Jedini problem je što su u većini slučajeva takvi monitori prilično skupi i nedostupni velikoj većini korisnika. AOC je shvatio da tu postoji praznina u ponudi koju je rešio da ispuni svojim proizvodom – pristupačnim, ali kvalitetnim monitorom dijagonale 31,5 inča (80 cm). AOC Q32P2 je u tom smislu u potpunosti ispunio sva očekivanja. U pitanju je monitor koji možete upotrebljavati kako za posao, tako i za povremeno igranje, pri čemu on donosi odličan odnos cene i performansi.

AOC Q32P2 je zasnovan na IPS ekranu dijagonale 2560 x 1440 piksela, sa osvežavanjem od 75 HZ i brzinom odziva od 4 ms. Ekran je matiran, pa nema odsjaj, što dosta znači kod ovako velike radne površine. Osvetljenje monitora je 250 cd/m2, a maksimalni kontrast je 1000:1. Uniformnost osvetljenja panela je veoma dobra, a neznatne varijacije se pojavljuju samo oko ivica, što nećete ni primetiti tokom svakodnevne upotrebe. HDR nije podržan, ali to u ovoj cenovnoj klasi nismo ni očekivali.

Monitor poseduje i ugrađene stereo zvučnike (2 x 3 W), što je zgodan dodatak. Oni mogu odlično da posluže za konferencijske pozive, ili za laganu pozadinsku muziku tokom rada. U svakom slučaju, pozdravljamo ovu odluku i moramo da pohvalimo AOC što je odlučio da u ovaj cenovni rang velikog monitora uključi i zvučnike. Uostalom, ukoliko želi, korisnik uvek može da priključi na svoj računar neke druge, eksterne zvučnike. Što se konektora tiče, na raspolaganju je DisplayPort 1.2, dva HDMI 1.4 porta, četiri USB 3.2 porta i 3.5 mm audio izlaz za slušalice.

Pročitajte i tekst:  NVIDIA Ansel je dostupan!

Kućište monitora je napravljeno od mat crne plastike, sa okvirom oko ekrana veličine oko 1 cm. Sam ekran je dovoljno velik, kako po dijagonali, tako i po rezoluciji, da se u njemu bez problema mogu otvoriti dva dokumenta, jedan pored drugog. Postolje monitora je veliko i drži ga stabilno u bilo kom položaju. Kontrole su postavljene u desnom donjem uglu monitora, sa prednje strane, pa su uvek vidljive i lake za upravljanje.

AOC Q32P2 se pokazao kao odličan izbor za korisnike koji rade od kuće, ali može da posluži i za povremeno igranje. Uz to, dijagonala monitora i njegova rezolucija obezbeđuju dovoljno veliku radnu površinu koja u većini slučajeva može da zameni i dva manja monitora.

Kontakt: AOC

Specifikacije:

Dijagonala 31.5“ (80 cm)
Rezolucija 2560 x 1440 piksela (2K UHD)
Odnos stranica 16:9
Tip IPS
Kontrast 1000:1, dinamički kontrast 50.000.000:1
Osvetljenje 250 cd/m2
Osvežavanje 75 Hz
Odziv 4 ms
Pozadinsko osvetljenje W-LED
Ugao gledanja 178° horizontalni, 178° vertikalni
sRGB kolorni gamut 102%
VESA 100 x 100
Zvučnici 2 x 3 W (stereo)
Portovi USB x 4, HDMI 1.4 x 2, DisplayPort 1.2 x 1, 3.5 mm