Isprobali smo Motorolu edge 30 neo – Snaga i lepota koju možete da priuštite

Motorola edge 30 neo je novi član kompanijine premijum porodice i ujedno je najjeftiniji od tri potpuno nova uređaja koji su nedavno predstavljeni – edge 30 fusion i edge 30 ultra. Baš kao i navedeni modeli, pa čak i znatno više, edge 30 neo fokusiran je na dizajn, konkurentne specifikacije i kompaktnost – što je danas prava retkost u Android ekosistemu. A dodanta prednost je da (kao i fusion i ultra modeli), Neo dolazi i sa izuzetno konkurentnom cenom.

Kao što smo napomenuli, edge 30 neo je izuzetno kompaktan i atraktivan telefon. Dobar deo jedinstvenog izgleda neo duguje bojama u kojima je dostupan. Posebno se ističe Very Peri nijansa, a tu su još tri podjednako interesantne opcije – Ice Palace, Black Onyx i Aqua Foam. Sve ove jedinstvene nijanse rezultat su saradnje sa kompanijom Pantone – vodećom organizacijom koja se bavi preciznošću boja – s tim da je Very Peri boja dodatno „posebna“ jer je u pitanju najtrendi boja 2022. godine koju proglašava upravo ova kompanija. Zahvaljujući kompaktinijm dimenzijama, neo ne izgleda samo izuzetno elegantno, već je i izuzetno udoban za korišćenje.

Ono što se svakako dodatno izdvaja kod ovog modela, ako izuzmemo njegovu cenu, je izuzetno svetao 6.28“ pOLED displej sa 120Hz osvežavanjem ekrana koje dodatno doprinosi fluidnosti i brzini rada aplikacija. Sa zadnje strane kućišta smeštene su 2 kamere. Ovaj duo čini 64MP glavni senzor sa optičkom stabilizacijom slike, kao i 13MP ultra-široki objektiv koji ujedno ima i ulogu Macro kamere. Fotografije koje neo pravi su oštre, detaljne i sa zadovoljavajućim nivoom kontrasta u gotovo svim svetlosnim uslovima. Sa prednje strane Motorola je smestila 32MP selfi kameru koja vas definitivno neće razočarati.

Pročitajte i tekst:  Upoznajte Motorola edge 30 neo - Motorola telefoni postaju još uzbudljviji zahvaljujući novom partnerstvu

Unutrašnjost uređaja krije Snapdragon 695 procesor uparen sa 8GB radne i 128GB interne memorije. Iako je Snapdragon u poslednje vreme izbacio znatno moćnije čipove, Motorola edge 30 neo je iznenađujuće brz i veoma responsivan. Svakodnevni zadaci poput surfovanja internetom ne predstavljaju nikakav problem, aplikacije se otvaraju izuzetno brzo, a sama navigacija kroz korisnički interfejs je odlična, dobrim delom zahvaljujući i 120Hz osvežavanju. Ali brz displej nije jedina stvar koja čini ovaj telefon brzim. Gejming na Motoroli edge 30 neo je prilično dobar s obzirom na čipset, pa tako možete da uživate i u zahtevnijim naslovima, uz određeno smanjenje detalja.

Zahvaljujući izuzetnoj energetskoj efikasnosti Snapdragon procesora, i bateriji kapaciteta 4.020mAh, bez problema ćete moći da izgurate ceo dan korišćenja bez potrebe da posegnete za punjačem. Ako do toga ipak dođe, neo dolazi sa 68W brzim punjenjem koje će bateriju zajako kratko vreme ponovo vratiti u zeleno.

Motorola se ovaj put zaista potrudila i hrabro izašla iz okvira unutar kojih danas funkcioniše mobilne industrija i ponudila nam nešto drugačije u vidu neo smartfona.

Svako ko traži smartfon kompaktnijih dimenzija, odličan ekran, više nego solidne performanse i jedinstven dizajn po pristupačnoj ceni, svakako bi trebalo da u obzir uzme ovaj model, ponajviše jer nema previše konkurencije ako želite nešto zaista jedinstveno.

Cena: 49.999 rsd.

Kontakt: Motorola