Isprobali smo Motorolu edge 30 ultra: 200MP kamera, moćne specifikacije i sjajna cena

Motorola edge 30 ultra je prvi telefon sa 200MP kamerom i premijum specifikacijama koji se može kupiti ispod 1.000 evra. Zapravo, model sa 12GB radne i 256GB interne memorije u Srbiji košta 99.999 rsd, što ga čini izuzetno interesantnim telefonom.

Dizajn i displej Motorole edge 30 ultra su podjednako impresivni kao i specifikacije, što je još jedan veliki plus za ovaj model. Ono sa čime ćete se prvo susresti nakon uključivanja telefona je odličan 6.67-inčni pOLED displej sa izuzetnim osvežavanjem ekrana od 144Hz i zaobljenim ivicama koje doprinose premijum osećaju korišćenja. Kvalitetan panel tankih ivica i brzo osvežavanje čine da sve što radite bude izuzetno glatko i brzo, bilo da surfujete internetom, igrate igre ili koristite aplikacije.

Motorola je odlučila da edge 30 ultra opremi Dolby Atmos stereo zvučnicima koji pružaju odličan kvalitet zvuka, čak i kada je on poprilično pojačan. Prisutna je mala količina basa, dok su srednji tonovi čisti i savršeni za gledanje podcasta i video sadržaja.

Zadnja strana telefona je prosta, ali i veoma elegantna. U gornjem levom uglu smešten je 200MP sistem kamera, a sam modul unutar kog su smeštene ni na koji način ne narušava elegantne linije Motorole edge 30 ultra.

Kao što smo već rekli, ovo je prvi telefon sa 200MP senzorom, a tu je i 12MP telefoto objektiv, kao i 50MP ultraširoka kamera. Glavni senzor poseduje i optičku stabilizaciju slike, a same fotografije su izuzetno oštre, detaljne i živopisne – baš kao što biste to očekivali od 200MP kamere. Fotografije napravljene u uslovima lošijeg osvetljenja su oštre, bez naglašenog šuma i sa pregršt detalja, tako da 200MP senzor ne razočarava ni u situacijama koje se ne mogu nazvati idealnim za pravljenje kvalitetnih fotografija.

Pročitajte i tekst:  Da li će HUAWEI nadmašiti sebe i sve ostale novim telefonima iz serije P30?

Sa prednje strane Motorola se odlučila za podjednako ozbiljnu selfi kameru od 60MP za oštre i veoma kvalitetne selfije.

Ispod ekrana smeštne je najnoviji Snapdragon 8+ Gen 1 procesor sa osam jezgara koji je uparen sa Adreno 730 grafikom. Novi Snapdragon čipset donosi potpuno nov nivo snage i energetske efikasnosti na Android telefone, tako da  nećete imati nikakavih problema sa brzinom i mogućnostima ovog telefona, bez obzira na to na koji način ga koristite i koliko ga opterećujete. Brz procesor i moćna grafika vrlo lako će izaći sa svakom igrom ili aplikacijom. Čak i nakon dužeg korišćenja telefona, ne dolazi do grejanja ili obaranja broja frejmova u sekundi.

Telefon napaja baterija kapaciteta 4.610mAh sa podrškom za munjevito brzo 125W punjenje koje će vam nakon samo 7 minuta punjenja obezbediti dovoljno energije za ceo dan korišćenja telefona. Tu je i podrška za bežično punjenje kapaciteta 50W, kao i mogućnost bežičnog punjenja drugih uređaja kapaciteta 10W.

Sve u svemu možemo da zaključimo da je u pitanju telefon koji poseduje jednu od najboljih kamera  danas dostupnih u mobilnoj industriji, impresivne specifikacije koje pružaju maksimalne performanse i sve to po ceni, koja je verovatno najniža u klasi premium telefona.

Kontakt: Motorola

Cena: 99.999 rsd