Isprobali smo Motorolu g82 – Premijum funkcije po pristupačnoj ceni

Motorola g82 je trenutno kompanijin najbolji telefon unutar budžetske g klase. Iako pozicioniran u cenovnu klasu koja je trenutno možda najkonkurentnija, Motorola g82 ne samo da nudi odličnu vrednost za svomju cenu (39.990 rsd), već sa sobom donosi i nekoliko stvari koje se ne mogu naći na mnogim drugim konkurentskim modelima kao što su 10-bitni pOLED ekran i 50MP glavna kamera sa optičkom stabilizacijom slike.

I ne samo to, Motorola g82 je jedan od najtanjih i najlakših telefona u klasi sa debljinom od svega 7.99mm i težinom od 173 grama. Za jako nisku težinu zaslužna je zadnja strana od polikarbonata koji uopšte ne deluje jeftino, već naprotiv, mnogima će se jako svideti celokupni izgled telefona i osećaj korišćenja.

Stvar koja zaista odvaja ovaj model od konkurencije jeste njegov izvanredan displej. Motorola g82 opremljena je 6.6-inčnim pOLED displejom sa 10-bitnom dubinom boja, koja je savršena za sve koji uživaju u gejmingu i multimediji. Kao šlag na tortu, tu je osvežavanje ekrana od 120Hz koje se stara da sve što radite bude glatko i bez ikakvog seckanja, što se posebno ističe prilikom gejminga. Kako bi celokupno multimedijalno iskustvo bilo podignuto na nov nivo, Motorola je uključila podršku za Dolby Atmos koji kombinuje dual stereo zvučnike kako bi vlasnici ovog modela mogli da iskuse širi raspon i oštrinu zvuka

Pročitajte i tekst:  Novi Sony džepni projektor za poboljšani audio-vizuelni doživljaj

Ali ekran nije jedina stvar po kojoj se ovaj telefon ističe. Motorola G82 je jedan od najboljih telefona u svojoj klasi kada su u pitanju performanse kamere. Opremljen je 50MP trostrukim sistemom kamera – glavni senzor, ultraširoki objektiv i macro kamera, a posebno se izdvaja postojanje optičke stabilizacije slike (OIS).

Fotografije koje glavni senzor pravi po danu su odličnog kvaliteta, a slike su oštre i nude pregršt detalja, u velikoj meri zahvaljujući optičkoj stabilizaciji. U uslovima slabijeg osvetljenja, mod za noćno snimanje nudi bolju ekspoziciju i slike deluju svetlo, sa minimalnim šumom u tamnijim delovima. Isti slučaj je i sa 8MP ultraširokom kamerom, slike su odličnog kvaliteta i dobijate znatno šire polje gledanja sa zavidnom količinom detalja za ovu klasu.

Ispod haube smešten je jedan od omiljenih procesora u budžetnoj klasi – Snapdragon 695 uparen sa 6GB radne i 128GB interne memorije. Ovaj čipset nudi odličan balans performansi i efikasnosti, i bez ikakvih problema obavlja sve zadatke koje stavite pred njega. Motorola g82 bez problema može biti odličan izbor i za gejming, posebno zbog jako slabog zagrevanja pod punim opterećenjem. Kao što smo rekli, Snapdragon procesor je veoma energetski efikasan, i telefon može da vrlo lako izgura ceo dan korišćenja u zelenom, a dobar deo zasluga ide i povećoj 5.000mAh bateriji koja podržava 33W brzo punjenje.

Sve gore navedeno prava je retkost u budžetnom segmentu, i Motorola se zaista potrudila da svima koji traže uređaj za sebe u ovoj klasi maksimalno olakša izbor.

Pročitajte i tekst:  Ekskluzivno: Isprobali smo telefon "TECNO POVA Neo 2" – Ogromna baterija, interesantan dizajn i pristupačna cena

Jedna od stvari u kojoj gotovo svaki Motorola telefon briljira jeste softver. Motorola g82 dolazi sa Androidom 12 i možda najčistijom dostupnom verzijom ovog operativnog sistema – ako izuzmemo Google telephone. Drugim rečima, telefon nije zatrpan nepotrebnim i dupliranim aplikacijama, i samim tim gotovo sve na njemu radi brže. Jedini dodatak jeste MyUX skin koji vam dozvoljava da uz pomoć brojnih opcija i funkcija prilagođavate telefon sebi i svojim potrebama.

Motorola se zaista potrudila da ovim modelom naruši status kvo u srednjoj klasi i korisnicima ponudi nove i zaista premijum funkcije po pristupačnoj ceni. Ukoliko tražite telefon koji će opravdati svoju cenu, i pritom vam ponuditi i nešto preko, Motorola G82 bi mogla da bude baš ono što tražite.

Kontakt: www.motorola.com