Isprobali smo Samsung Galaxy 22 PLUS

Galaxy S22 Plus je tako reći „srednje dete“ u Samsungovoj premijum porodici Galaxy S22 modela, ali to nikako ne znači da ovom modelu nije pružena ljubav koju zaslužuje.

Odmah na početku je jasno da je Samsung ovim modelom želeo da unapredi i maksimalno utegne sve ono što smo imali prilike da vidimo da prošlogodišnjem Galaxy S21 Plus modelu. I čini se da je u tome i uspeo, jer je Galaxy S22 Plus gotovo savršeno izbalansiran telefon sa neverovatnim displejom, impresivnim performansama i fantastičnim kamerama. Drugim rečima, sve ono što korisnici traže – Galaxy S22 Plus nudi u izobilju i zbog toga se vrlo lako može pozicionirati kao jedan od najboljih Android telefona u ovom trenutku. Čim se aktivira jasno je da je Samsung, pored specifikacija, značajno unapredio i dizajn, zahvaljujući čemu telefon izgleda rafiniranije i izuzetno ga je prijatno držati u ruci i koristiti. A korišćenje ovog telefona je priča za sebe zahvaljujući 6.6-inčnom AMOLED displeju 1080p rezolucije sa 120Hz osvežavanjem. Bilo da surfujete internetom, gledate omiljeni film ili fotografije, prvo što ćete primetiti, i u čemu ćete definitivno uživati, jesu živopisne boje i oštrina slike i teksta.

Tu je i moćan procesor koji performanse podiže na potpuno nov nivo, pogotovo ako u obzir uzmemo i to da na raspolaganju imate i 8GB radne memorije, kao i pregšrt interne. Ovakva kombinacija bez sumnje može da izađe na kraj sa svim zadacima i potrebama čak i najnaprednijih korisnika – bilo da ovaj telefon koriste za posao, zabavu ili gejming. Sve što budete želeli, dobićete istog trenutka, bez ikakvog seckanja ili čekanja.

Pročitajte i tekst:  Dodatni pokloni za sve kupce Samsung Galaxy S9 ili S9+ telefona

Na zadnjoj strani uređaja smešten je izuzetan sistem kamera – 50MP glavna kamera, kao  i 10MP telefoto i 12MP širokougaoni senzori. Samsung se zaista potrudio da skrene pažnju korisnika na ovaj model jer novi i veći objektiv sada može da propusti više svetla, i samim tim pruži slike izuzetnog kvaliteta u uslovima lošijeg osvetljenja. Posebno je zanimljiv i telefoto senzor jer nudi pravi 3x optički zum naspram hibridnog koji je bio prisutan kod modela Galaxy S21 Plus.

Kada je prednja kamera u pitanju kompanija se odlučila za 10MP senzor koji takođe neće razočarati svojim fotografijama, čak ni one najzahtevnije ljubitelje selfija. Baš kao što je to slučaj i sa displejom, fotografije su jasne, oštre i nude izuzetnnu preciznost i vernost boja, čak i kada slikate u mraku.

Jedina stvar za koju možemo reći da nije veliko unapređenje u odnosu na prethodnu generaciju jeste baterija kapaciteta 4.500mAh. Iako je njen kapacitet nešto manji u odnosu na prošlogodišnji model (4.800mAh), to nikako ne znači da ćete češće morati da tražite punjač jer je čipset odlično optimizovan kada je potrošnja energije u pitanju i ona će zapravo trajati znatno duže nego što biste pomislili nakon gledanja brojki.

Samsung je sa ovim modelom uspeo da napravi dobitnu formulu koja će bez sumnje privući veliki broj korisnika. Telefon je veliki, ali nije ogroman, nije preskup i nudi dizajn koji je izuzetno upečatljiv. Tu je još i ekran koji gotovo da nema konkurenciju, kao i kamere koje prave izuzetne fotografije.

Pročitajte i tekst:  Recenzija: Motorola edge 30 fusion - Savršena kombinacija performansi i premijum osećaja

Uprkos težnji proizvođača da na svakih nekoliko meseci izbacuju nove i bolje modele, teško da ćete uz Samsung Galaxy S22 Plus imati potrebu za nečim boljim u narednih nekoliko godina, a i pitanje je da li će se bolji telefon uopšte pojaviti.

Kontakt: Samsung

Cena: 129.999 rsd (verzija 8/256 GB)