Ovo je optički najnaprednije staklo otporno na ogrebotine “Corning Gorilla Armor”, koje koriste najnoviji Samsung telefoni

Tokom više od 50 godina saradnje, Samsung Electronics i Corning Incorporated pokazali su otvorenost i predanost kompanije Samsung, radeći na inovativnim materijalima za ekrane, koji korisnicima Galaxy uređaja nude izuzetnu izdržljivost i jasnoću. Sa nedavnim Galaxy S24 Ultra, ta saradnja je korišćenjem Corning Gorilla Armor zaštitnog stakla dosegla novi nivo. Dostupno isključivo na Galaxy S24 Ultra, ovo optički napredno staklo najotpornije je na ogrebotine do sada. Po prvi put, kompanije vode iza kulisa, i omogućavaju pogled na tehnološku preciznost i naprednu izradu, koje se koriste za proizvodnju ovog neverovatnog materijala.

Corning Gorilla Armor oslanja se na izuzetno precizan proces nanošenja slojeva, kako bi postigao svoja izvanredna svojstva protiv refleksije. Slojevi se nanose nanometarskom preciznošću, tanjom od ljudske vlasi, na staklenu površinu. Rezultat je jedinstven materijal ekrana, koji smanjuje odsjaj do čak 75 posto, poboljšavajući čitljivost i umanjujući refleksiju ekrana, u gotovo svakom okruženju. To znači da jarko sunce, ili snažno ambijentalno osvetljenje, ne utiču na korisničko iskustvo Galaxy S24 Ultra.

Tehnološki proces nanošenja slojeva, uključuje i izdržljivi sloj za zaštitu od mikro-ogrebotina, koje se mogu pojaviti tokom svakodnevne upotrebe i nakupiti tokom vremena, kao što je npr. prilikom nošenja telefona u torbi, rancu, ili džepu pantalona u kom se zametne i poneka druga sitnica. U laboratorijskim uslovima kompanije Corning, Gorila Armor pokazao se više od četiri puta otpornijim na ogrebotine, u odnosu na konkurentska aluminosilikatna zaštitna stakla.

Pročitajte i tekst:  Predstavljamo Motorola e30 i e40 telefone - Moćne performanse po niskoj ceni

Kako bi sve to bilo moguće, kompanija je uvela sisteme vakuumskog taloženja u ultra-čistom okruženju, istom tehnološkom procesu kakav se koristi u proizvodnji poluprovodnika.