Kako poboljšati ergonomiju prilikom rada na računaru

Hteli mi to da priznamo ili ne, današnji način života pogubno utiče na naše držanje. Istraživanja pokazuju da gotovo trećina radno aktivnih osoba u Srbiji svakodnevno provodi nekoliko časova dnevno sedeći ispred računara. Pri tome, stolice na kojima se sedi često nisu dovoljno ergonomske, pa to dovodi do sedenja u nepravilnom položaju. A krajnji rezultat toga je opterećenje i krivljenje kičme, što se može odraziti na druge zdravstvene probleme, a samim tim i na smanjenje radne efikasnosti.

Neki od najčešćih problema koji se javljaju su ukočenost vrata ili kičme, bolovi u ramenima i leđima, degeneracija mišića, oštećenje lumbalnog diska, mlitavost zadnjice… Jasno nam je da ne postoje uslovi da se u svakoj situaciji i na svakom mestu zamene stolice za ergonomske varijante – ali zato postoji veoma dobra alternativa u obliku Ergo sedalice.

To je ergonomski dizajniran jastuk koji se preporučuje svima koji provode dugo vremena u sedećem položaju. Specijalno dizajnirana Ergo sedalica povećava udobnost prilikom dugog sedenja. Urezani deo eliminiše pritisak na trtičnu kost i postavlja kičmu u pravilan položaj što doprinosi smanjenju osećaja nelagodnosti, ali i do sveukupno boljeg zdravstvenog stanja. Jastuk je napravljen od specijalne vrste sunđera koja se ne ugiba i presvučen je pamukom. Pošto je lagan, moguće ga je lako nositi sa sobom i koristiti na više različitih stolica (u kući, na poslu, u automobilu…).

Pročitajte i tekst:  ICT Vesti predlažu: Najbolji novogodišnji pokloni (2. deo)

Cena: 1990 din.

Kontakt: www.omegacor.info