Kingston predstavio enkriptovani USB fleš disk kapaciteta 128GB

Kingston Digital Europe Co LLP, ogranak zadužen za Flash memorije u okviru Kingston Technology Company, Inc., svetskog lidera u memorijskim proizvodima i tehnološkim rešenjima objavio je danas dodatak kapaciteta od 128GB za svoja tri enkriptovana USB fleš diska. Ovi diskovi deo su celokupnog asortimana enkriptovanih rešenja koja odgovaraju na potrebe kupaca svih nivoa.

Kupci i organizacije postali su svesni potrebe za privatnošću i zaštitom podataka usled usvajanja regulativa poput GDPR i CCPA. Dodatne mogućnosti za zaštitu podataka takođe su postale nužne i usled povećanja obima rada od kuće. Dodatak enkriptovanih USB fleš diskova u svakodnevne radne procese je jednostavan korak da na lak način obezbedite sigurnost podataka. Bilo da  se radi o ličnim, poslovnim ili informacijama klijenta, pronalazak odgovarajućeg enkriptovanog diska može napraviti značajnu razliku između vašeg spokoja kada je sigurnost informacija u pitanju i brige oko gubitka podataka.

DataTraveler Locker+ G3 (DTLPG3) štiti lične podatke uz pomoć enkriptovanog hardvera kao i zaštitom sa lozinkom, za duplu zaštitu podataka. DTLPG3 nudi cloud backup kao dodatnu mogućnost što korisnicima dopušta automatski backup podataka sa USB diska na Google Drive, OneDrive (Microsoft), Amazon Cloud Drive, Dropbox ili Box. Ta mogućnost dodatno uklanja potrebu za brigom, imajući u vidu da korisnik može pristupiti podacima čak i kada disk nije prisutan.

DataTraveler Locker+ G3 je jednostavan za upotrebu, bez potrebne za instaliranjem dodatnih aplikacija – sav softver i potrebna sigurnost su već ugrađeni. Disk je kompatibilan sa Windows i Mac operativnim sistemima i korisnici mogu pristupiti podacima sa više uređaja, bez potrebe za instaliranjem programa na svakom pojedinačnom računaru.

Pročitajte i tekst:  Kompanija LG je otišla korak dalje u pametnim tehnologijama

Kingstonov DataTraveler Vault Privacy 3.0 (DTVP 3.0) USB fleš disk pruža cenovno pristupačnu sigurnost poslovnog nivoa sa 256-bitnom AES enkripcijom baziranom na hardveru u XTS načinu rada. Takođe podržava read-only funkciju kako bi izbegao potencijalne malware rizike. DTVP 3.0 dopušta organizacijama prilagođavanje diskova kako bi se uklopili u postojeće korporativne IT potrebe. Co-logo, serijski brojevi, broj pokušaja unosa lozinke, minimalna dužina lozinke i prilagođeni identifikatori proizvoda za integraciju sa standardnim end-point softverom za upravljanje (white-listing) – sve su opcije koje stoje na raspolaganju korisniku i moguće ih je prilagoditi.

„Prenosna sigurnost podataka postaje sve bitnija povećanjem obima rada od kuće. Kingston sa zadovoljstvom proširuje ponudu enkriptovanih USB rešenja kako bi pomogao korisnicima u preuzimanju kontrole nad njihovim sigurnosnim potrebama“, kaže Oscar Escayola, biznis menadžer za fleš memoriju pri Kingston EMEA. „U okviru našeg asortimana enkriptovanih diskova nudimo visok nivo enkripcije, brze USB 3.0 performanse, a nakon 10 pokušaja provale diskovi se zaključavaju i korisnici mogu da budu sigurni da su njihovi podaci bezbedni“.

Dostupan od 27. jula, DataTraveler 4000G2 (DT4000G2DM) je FIPS 140-2 Level 3-sertifikovan uređaj uz 256-bitnu AES-XTS enkripciju. Co-logo, serijski brojevi, broj pokušaja unosa lozinke, minimalna dužina lozinke i prilagođeni identifikatori proizvoda za integraciju sa standardnim end-point softverom za upravljanje (white-listing), mogućnosti su koje stoje na raspolaganju korisnicima. IT administratori imaju pristup centralnom upravljanju, kako bi zadovoljili zahteve usklađenosti i pružili viši nivo podrške koristeći SafeConsole. Aktivacija je jednostavan postupak koji dopušta IT profesionalcima da sa udaljenih lokacija podese lozinku i druga pravila korišćenja uređaja, aktiviraju reviziju usklađenosti i još mnogo toga. Ovi moćni alati pojednostavljuju integraciju i upravljane uređajem, čak i sa udaljene lokacije.

Pročitajte i tekst:  Huawei predstavio HUAWEI WATCH GT i HUAWEI Band 3 Pro

DTLPG3 je dostupan u kapacitetima od 8GB do 128GB, dok su DTVP 3.0 i DT4000G2DM dostupni u kapacitetima od 4GB do 128GB. Svi modeli su podržani petogodišnjom garancijom uz besplatnu tehničku podršku.